ZWANGERSCHAPSUPDATE WEEK 26 & 27: Home alone, de babykamer verven en een extra echo

ZWANGERSCHAPSUPDATE WEEK 26 & 27: Home alone, de babykamer verven en een extra echo

Dit waren twee gekke weken. Met veel sneeuw en ik was alleen thuis. Gelukkig heb ik een heerlijk weekendje in Enschede gehad en is mam nog een dagje naar Nieuwegein gekomen om te helpen met de babykamer verven en natuurlijk ook voor de gezelligheid. Ook hadden we controle bij de verloskundige en zij vond het nodig om even een extra echo te maken. Lees je mee?

Week 26

Vrijdagochtend half 7, ik zet Oscar af op Utrecht Centraal. Hij vertrekt voor 1,5 week naar Zuid-Afrika voor een studietrip. Heel tof voor hem en ik gun het hem ook onwijs, maar zelf vind ik het wat minder leuk. Met zijn werk ben ik er wel aan gewend dat hij af en toe wat nachtjes van huis is, maar nu ik zwanger ben en dus 1,5 week alleen thuis.. Nee, dat vond ik niet zo leuk. Met een traan en een dikke kus namen we afscheid. Save flight en have fun lief! ❤

Terug thuis dook ik eerst weer m’n bed in en sliep nog heerlijk tot een uurtje of 10. Daarna deed ik boodschappen, zodat ik ’s middags thuis was. Mijn nieuwe fiets zou geleverd worden tussen 13:00 en 17:00. Altijd fijn dit soort leverblokken… Ik doodde de tijd met koekjes bakken. Simpel maar zo lekker. Ik zal binnenkort het recept hier ook even delen.

Het was 17:10 uur toen eindelijk de bezorger kwam. Oh, ik heb al zo’n hekel aan tijdsblokken van 4 uur, en het dan ook nog presteren om te laat te komen. Goed, maakt niet uit. Mijn fiets is er! Helaas was het al donker (en glad) toen de fiets goed en wel in elkaar gezet was, dus ik reed even gauw een klein testrondje en zette daarna de fiets in de schuur. Dat komt nog wel.

Dat weekend had ik twee verjaardagen, dus pakte ik wat koekjes in in bakpapier. Een klein gebaar, maar zo leuk om te geven (en te krijgen). De eerste verjaardag was in Utrecht en daarna reed ik door naar Enschede. Daar plofte ik heerlijk bij m’n ouders op de bank. ’s Avonds naar de tweede verjaardag waar een hoop vrienden waren die ik in oktober vertelde dat ik zwanger ben. We hadden elkaar een tijdje niet gezien en mijn buik werd enorm bewonderd. Zo leuk 🙂.

Bij pap en mam op zolder lag het wiegje waarin ik en mijn broers hebben gelegen toen wij geboren zijn. Tussendoor is-ie nog even uitgeleend binnen de familie, maar ik wist direct al dat ik deze ook wilde gebruiken. Misschien niet de meest hippe wieg, maar wel eentje met veel emotionele waarde. Jip, die komt bij ons op de slaapkamer te staan.

De week zonder Oscar ben ik prima doorgekomen. Het sneeuwde in Nederland, dus ik checkte even de boot. Die staat op de kant met een zeil eroverheen en die moest wel eventjes sneeuwvrij gemaakt worden. So I did. Verder dook ik lekker in bad met een serie (Ik heb Greys Anatomy uitgekeken op Videoland!) en zorgde ik voor makkelijke maar voedzame maaltijden voor mezelf.

Ik zette in mijn eentje de wieg in elkaar, en dat zonder handleiding! Haha

Week 27

Mama kwam vrijdag naar me toe. We reden even langs de bouwmarkt om verf en spulletjes te kopen om de blauwe muur te witten. We namen ook wat kleurstaaltjes mee, zodat we konden beslissen welke kleur we om de muur wilden. We zijn er al wel uit dat het mintgroen moet worden, maar de kleur Mint vind ik té groen. De accenten op het kamertje zullen roze en oudroze worden, vandaar dat we die ook even meenamen.

Mam en ik tapeten alles af, bedekten de vloer en gingen aan de slag. Ik deed de hoekjes en de randjes en mam het grote werk. En dat ging goed. De verf dekte mooi en al gauw was de muur niet meer blauw maar wit.

De volgende dag gingen we de stad in, kochten we onwijs schattige rompertjes (die ik al eerder liet zien in de shoplog) en lunchten we bij Bagels&Beans.

In de namiddag reed mam weer naar huis en fietste ik naar m’n nichtje toe die haar verjaardag vierde. M’n andere nichtje, die ook zwanger is, was er ook. Heerlijk kletsen over baby-dingen 😊.

Maandag was Oscar er weer (jeej!) en omdat hij geen jetlag had (er was maar 1 uur tijdsverschil) konden we maandagmiddag direct al even naar de bouwmarkt. We kozen de kleur Schijn. Mooi is het geworden he!

Extra echo

Die week hadden we ook weer een reguliere controle bij de verloskundige. De vorige keer, na wintersport, was mijn buik flink gegroeid. Ook de VK voelde dat, m’n baarmoeder was al wat groter dan dat-ie “moest” zijn. Niets ernstigs, maar wel iets om in de gaten te houden. Dus deze keer lette ze daar extra op en ook nu was m’n baarmoeder flink groter dan dat ie zou moeten zijn voor 27 weken. Om er zeker van de zijn dat de baby niet te groot is, wilde ze daarom een extra echo maken om haar op te meten. Nou, onze dochter houdt zich prima aan de richtlijn, haar groei lag perfect op schema. Conclusie? Mijn baarmoeder is lang en smal, ik draag de baby hoog. Hierdoor lijkt het dat mijn baarmoeder al groot/hoog is. Niets om je zorgen over te maken dus, gelukkig. Wel kan het lastig zijn (en worden) omdat de baby dus ook al hoog ligt en nu al lekker tegen mijn ribben port. Straks, als ze niet meer hoger kan groeien, groeit ze naar beneden richting mijn blaas. Dat worden dus nog meer tripjes naar het toilet, haha.

Hier zie je wel dat ik best hoog draag, een mooi bol buikje. Ik vind ‘m al best flink, maar weet ook dat ie nog verder gaat groeien de komende drie maanden haha. Af en toe zit de buik dan ook al in de weg hoor. Bijvoorbeeld met veter strikken. Ik moet niet meer bukken, maar m’n voet op de trap of stoel zetten bijvoorbeeld. Dat gaat beter.

Verder gaat het gelukkig nog steeds best goed met me. Daar ben ik echt heel blij mee. Uiteraard is de ene dag een betere dag dan de ander, maar al met al gaat ’t lekker. Over het algemeen slaap ik goed, trek ik de werkdagen ook nog wel en heb ik weinig last van m’n bekken of maagzuur en dat soort dingen. Ik hoop dat dat voorlopig ook nog even zo blijft.

Nu de babykamer geverfd is kunnen we meubeltjes gaan kopen! We weten al wat we willen en komende week zijn ze weer op voorraad. Daarna kan ik gaan wassen en de commode en kast inpakken, iets waar ik erg naar uitkijk. Ook geeft me dat wat meer overzicht van wat we nog moeten aanschaffen of waar we al genoeg van hebben. Inmiddels zijn de wandelwagen en autostoeltje ook al gekocht, die worden eind februari geleverd. Het wordt echter en echter!

Ook hebben we een mini-babymoon gepland. Ver weg op vakantie gaat niet meer lukken, dus hebben we een heerlijk hotel aan het strand in Nederland geboekt. Met zwembad en een fantastisch ontbijt. Heerlijk er even uit met z’n tweetjes, voor de laatste keer. Maar daarover in de volgende update meer!
Liefs Aaf

3 gedachten over “ZWANGERSCHAPSUPDATE WEEK 26 & 27: Home alone, de babykamer verven en een extra echo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.