ZWANGERSCHAPSUPDATE WEEK 24 & 25: Oei, ik groei!

ZWANGERSCHAPSUPDATE WEEK 24 & 25: Oei, ik groei!

Ik vind het aan de ene kant wel een beetje raar, maar ik ben ook onwijs trots op mijn groeiende buik. Waar ik in november al dacht een flinke buik te hebben (voor mijn doen..) groei ik maar door. Bereid je voor op een aantal buikfoto’s 😉.

Week 24

Oh, met pijn in mijn hart hebben we de kerstboom opgeruimd. Op 2 december stond ie al en na dik een maand was het toch echt tijd om ‘m op te ruimen. De takken hingen, de naalden lieten los en ja, het was inmiddels januari.

Merk jij het ook al dat het ’s ochtends weer ietsjes eerder licht is? Die donkere ochtenden vind ik echt niet tof (al wordt het al iets gezelliger met een verlichte kerstboom). Deze fantastische zonsopgang móest ik even vastleggen. Dit is ons uitzicht vanuit de slaapkamer, niet verkeerd toch?!

Heb jij goede voornemens? Ik niet 😉. Dus dit taartje op het werk ging er prima in. De eerste week van het nieuwe jaar worden er veel taartjes en zo geleverd op het werk. Van leveranciers of partners, om ons te feliciteren met een award of als gelukkig nieuwjaar. Heel erg lekker uiteraard, al ben ik ook wel blij dat het daarna gelukkig weer veel minder is.

Over werk gesproken, ik heb besloten om een klein stapje terug te doen. Normaal werk ik 4 om 5 dagen, maar ik merkte dat de werkweek van 5 dagen me enorm (lees: te) veel energie kostte. Dus heb ik nu om de week een vakantiedag op vrijdag, waardoor ik elke vrijdag vrij ben. Wel even een dingetje, vooral in mijn hoofd. Want ik ben eigenlijk niet zo van de stapjes terug doen, maar dit is zo’n goede beslissing geweest. Ik kom de week beter door, de weekenden zijn daardoor ook energieker en leuker. Yep, een goede beslissing.

Week 25

Op mijn vrije vrijdag ben ik dus ook even heerlijk wezen winkelen. Zo belandde ik bij de Prénatal waar ik dit onwijs schattige jurkje kocht. En liep ik een rondje door de Ikea om wat inspiratie op te doen voor kasten. We willen graag een normale kast op de babykamer, geen babykast. En het moet een goede, stevige kast zijn die een flink aantal jaren meegaat. Deze vond ik, behalve de handvatten, erg leuk, vooral met de spiegeldeur. Toch denk ik dat het een PAX-kast gaat worden.. #twijfeltwijfel.

Van de voorkant zie je het bijna niet, maar als ik een kwartslag draai… Hallo buik! Gaaf toch!? Dit is trouwens een gewone jurk, volgens mij van HEMA. Daaronder draag ik een mommy-panty van de H&M. Oh die zit lekker! Normaal snijden panty’s me altijd in mijn taille of ze zorgen dat m’n zwembandjes lekker opvallen. Maar deze panty trek je dus helemaal op tot over je buik. Ik denk dat ie ook heerlijk zit als je niet zwanger bent. Gratis tip 😉.

Tijd om de babykamer in orde te maken. Oscar had voor kerst nog twee tentamens, dus hadden we besloten pas in het nieuwe jaar met de kamer aan de gang te gaan. Dus verhuisden we zijn bureau en kantoorspullen naar zolder en maakten we de kamer verder leeg. Hoewel ik deze blauw nog steeds een hele mooi kleur vind, gaan we ‘m toch overschilderen. Ook omdat je de boekenkast er een klein beetje in ziet staan. En ja, ook als we een zoontje hadden verwacht was de blauwe muur gesneuveld.

Had ik al gezegd dat ik m’n bolle buik steeds mooier vind? Ik heb altijd best een platte buik gehad (al zeg ik ’t zelf) en er ook wel hard aan gewerkt om ‘m mooi strak te houden. Ik wist niet zo goed wat ik ervan zou vinden als ik zo zou groeien, maar ik vind het leuk! Kijk nou, daar zit gewoon een kindje in, in MIJN buik! Ik weet niet of je het goed kan zien, maar ze ligt graag aan de linkerkant, dus ik heb regelmatig een scheve buik.

Volg je me al op Instagram?

.

Deze week was een drukke week! Een hele leuke, maar wel druk. Daarom was ik misschien nog wel blijer met mijn beslissing om 4 dagen te gaan werken. Ik had een volle agenda, een trainingsdag en een teamuitje in Amsterdam. We gingen met z’n allen naar de Heineken Experience en daarna lekker eten bij de Italiaan. En dit blije meisje mocht met de Noord-Zuidlijn. Oh, als die af was geweest in mijn tijd in Amsterdam had me dat veel reistijd gescheeld! Haha.

Hoe gaat het met me?

Goed! Ja echt. Ik voel me lekker, heb best wel wat energie (die ik goed doseer) en heb weinig last van kwaaltjes. Waar ik het zwanger zijn tot een week of 16 eigenlijk niet zo leuk vond door de misselijkheid, merk ik dat ik er nu steeds meer van geniet. Die groeiende buik helpt daar ook bij, want hallo! het is nu toch wel duidelijk dat ik zwanger ben. Ook vind ik het heerlijk om tussen de babykleertjes te neuzen (nooit gedacht!) en verlang ik er echt naar om de babykamer te schilderen en in te richten. Ook merk ik dat ik onrustig word doordat we veel grote dingen (kinderwagen, commode, box) nog niet hebben uitgezocht. Dat staat dus ook op de to-do voor komende periode.

Helaas vliegt Oscar komende week naar Zuid-Afrika voor een studietrip. Voor hem heel tof, maar dat betekent dat ik 1,5 week alleen in huis ben. Nou ben ik wel gewend dat Oscar op pad is voor werk of studie, maar ik merk dat ik het deze keer iets minder leuk vind. Het zullen de hormonen wel zijn. Dus zodra hij terug is gaan we écht aan de bak met de babykamer en hakken we allerlei baby-gerelateerde knopen door. Van kinderwagen tot intake met de kraamzorg. Zin in!
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ ZWANGERSCHAPSUPDATE WEEK 24 & 25: Oei, ik groei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.