Zwangerschapsupdate week 21 t/m 23: roze cakejes, een groeiende buik en happy new year!

Zwangerschapsupdate week 21 t/m 23: roze cakejes, een groeiende buik en happy new year!

Tijdens de 20 weken echo hoorden (en zagen 😉) we dat we een dochter krijgen! Ik bakte cakejes om het aan onze familie te vertellen tijdens een weekendje weg, ik leefde onwijs toe naar de kerstvakantie in Oostenrijk en natuurlijk vierden we oud & nieuw! Kortom: genoeg om te vertellen. Lees je weer mee?

Cakejes bakken

Wij wisten dus dat we een dochter krijgen, maar vonden het wel leuk om dit persoonlijk aan de opa’s en oma’s te vertellen. Mijn ouders kwamen na de echo al op de koffie bij ons en we gaven hen de rits echo’s die we meekregen. Het was even zoeken, want ze hadden niet gedacht dat het zó duidelijk op de foto zou staan. Maar toen ze de foto van de billetjes zagen, en dus ook geen piemeltje, was het al gauw duidelijk!

Oscars ouders vertelden we het een weekje later. Dat betekende dus ook dat we zelf ook nog een week onze mond moesten houden. Oe lastig hoor! Ik bakte muffins en voegde een klein beetje beslag met kleur toe aan het midden van de muffin. Daarna aftoppen met een toef botercrème en je zag er niets meer van. Tijd om een hapje te nemen dus…

3…2…1… Iedereen nam tegelijkertijd een hap en toen werd er met volle mond gejuicht! Iemand grapte nog “De mijne is blauw!”. Ik heb er een filmpje van en die vind ik zo leuk, een mooie herinnering.

Valkenburg en Maastricht

Weet je nog dat hele koude weekend in december? Toen waren wij dus op pad met Oscars ouders. Dus, winterse wandelschoenen aan, muts op, handschoenen mee en op pad.

Zaterdag gingen we naar Valkenburg, waar het onwijs druk was. Daar in de grotten heb je een kerstmarkt en die is bij toeristen zeer geliefd. Er stond een mega lange rij voor de ingang. Gelukkig vonden we het met z’n allen prima en hebben we lekker door de stad gestruind.

’s Avonds wilden we nog even kijken bij de lichtjesparade, maar het was zo druk en de week ervoor was er de aanslag in Straatsburg geweest, dus het was erg moeilijk om überhaupt binnen te komen. Gelukkig hebben we nog een glimp kunnen opvangen van de verlichte wagens.

Zondag, na een heerlijk rustig ontbijt, gingen we naar Maastricht. Daar maakten we een rondje in het reuzenrad. Het karretje kon je ronddraaien, terwijl je dus ook hoog was. Er werd gegild haha, maar ja, je moet wat als je een mooi uitzicht op je foto wil 😉.

Is ’t al vakantie?

Toen was het gelukkig de laatste week voor de vakantie. Oh, dat was nog wel even door bikkelen, maar de gezelligheid op het werk maakte een hoop goed.

Ik trok wederom een dagje mijn kersttrui aan, hielp met het uitdelen van de kerstpakketten en kerststollen en we aten veel! Oliebollen, relatiegeschenken (onder andere overheerlijke megagrote macarons!), kerstkransjes en nog veel meer. Met als afsluiter de kerstborrel op donderdag. Ik deed één drankje en ging naar huis. Ik was gesloopt!

Vrijdag pakten we alles in, skypete ik nog eventjes met Esmee in Australië en gingen we nog naar de kerstmiddag op Oscars werk. ’s Avonds zetten we de skikoffer op het dak van de auto en na het bakken van eitjes op brood dook ik in bed. Het werd een korte nacht, want we gingen heel vroeg ’s ochtends rijden naar Oostenrijk. Lees hier en hier over m’n avonturen op wintersport!

Shoppen en Oud & Nieuw

Voor het eerst in… 5 jaar (?) vierden we de jaarwisseling thuis. Ik wilde heel graag gewoon thuis zijn, niet nog te hoeven autorijden naar huis midden in de nacht en gewoon in mijn eigen bed liggen. Twee nichtjes met hun man en vriend en kindje zouden ook komen, dus trof ik alvast een aantal voorbereidingen!

Ik maakte een grote pan soep waar wij ’s middags al even mee konden lunchen, lekker!

De vakantie heeft mij en de baby goed gedaan, zoals je kan zien. Tussen deze twee foto’s zit nog geen maand verschil. Ik paste veel kleren niet meer, dus ik dook nog even de H&M in en kocht veel kleding in de sale. Fijn!

Waaronder dit shirtje, van de mommy-afdeling. Wel een dingetje hoor, dat ik nu echt over die afdeling mag rondlopen 🙂.

Op oudjaarsdag ging ik oliebollen bakken. Mijn moeder en mijn oma maakte deze altijd traditiegetrouw, dus ik heb ze zelf voor het eerst gemaakt. Oscar had een zeil en karton in de voortuin gelegd, tegen het vet op de tegels. En ik heb zo’n 50-60 (!) oliebollen gebakken. Er was nog wel beslag over maar dit was al veel te veel haha. Af en toe kwam er een buurman of buurvrouw een oliebol halen.

Helaas waren de vriend en dochter van mijn ene nichtje ziek en het andere nichtje moest werken, dus waren we alleen met haar man. Hij is ook een vriend van Oscar, dus helemaal prima. We speelden spelletjes, keken wat tv en aten veel! Tjah, we hadden boodschappen voor 6 personen… Gelukkig was mijn nichtje net op tijd klaar met werken en kwam om 23:50 uur binnen. Perfecte timing dus. We trokken de champagne en de blupblup-bubbels (😂) open, zodat we op het nieuwe jaar konden proosten. Op een heel mooi en bijzonder jaar!

We gingen nog even naar buiten om van het vuurwerk te genieten en de buren een gelukkig nieuw jaar te wensen. Maar, te zien aan m’n kleine oogjes, ik was kapot. Dus ik dook gauw mijn bed in en sliep op nieuwjaarsdag heerlijk uit.

Hoe gaat ’t met me?

Het waren drukke weken voor de kerst en ik leefde écht toe naar de kerstvakantie. Ik merk dat de zwangerschap me veel energie kost en dat ik daar rekening mee moet houden. Gelukkig lukt me dat steeds beter en kies ik vaker voor mezelf. Ook red ik het gewoon niet meer om de hele dag druk te zijn. Na het oliebollen bakken bijvoorbeeld heb ik daarom een dutje gedaan, om de avond door te komen.

Nieuwjaarsdag begon helaas niet heel fijn, want door de drukte en de rare nacht was ik ’s ochtends flink misselijk. Ik moest weer spugen en deed het de hele dag rustig aan. Het voelde wel een beetje als een kater, haha. Ook eerder moest ik spugen na een drukke dag of aan het einde van de week. Dat is een teken van mijn lichaam dat ik te druk ben geweest.

Verder gaat het gelukkig goed! Ik voel de baby steeds meer en ze groeit ook nog lekker door. De bolling van mijn buik begint nu al onder mijn ribben en af en toe voel ik ook druk op m’n ribben. Langzaamaan begint de nesteldrang ook om de hoek kijken en ik heb heel veel zin om het kamertje in orde te maken. Dan kan ik kleertjes gaan wassen, sorteren en ophangen, de boel gezellig aankleden en alle verdere voorbereidingen treffen. Nog 11 weken tot m’n verlof…!

Happy new year! Wij kijken uit naar een heel bijzonder jaar waarin onze dochter geboren zal worden. Ik ben enorm verwachtingsvol maar vind het natuurlijk ook retespannend. Hoe zal ze zijn, hoe zullen wij zijn? Ik weet zeker dat het ons gaat lukken, maar ja hoe het straks echt is weet je natuurlijk niet. Ook jou wens ik een heel fijn jaar. Heb je mooie dingen om naar uit te kijken? 
Liefs Aaf

3 gedachten over “Zwangerschapsupdate week 21 t/m 23: roze cakejes, een groeiende buik en happy new year!

  1. Ik had vanochtend nog gekeken of je weer iets had geschreven en zag niets …. 10 min later las ik op Instagram dat je een nieuw verslag had geschreven.
    Leuk hoor zoals je schrijft. En inderdaad heeft de vakantie jullie goed gedaan 💕
    Gewoon rustig verder gaan en vooral genieten vsn je zwangerschap 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.