Zwangerschapsupdate: week 12 t/m 15

Zwangerschapsupdate: week 12 t/m 15

De vorige keer eindigde ik bij de termijnecho. De dagen daarna vertelden we het goede nieuws aan vrienden en familie, vierden we de bruiloft van mijn nichtje en haar man, gingen we op mini-trip naar de Elzas en mochten we tijdens de volgende controle naar het hartje van onze baby luisteren. Met de overgang naar het tweede trimester hoopte ik me beter te gaan voelen. Lees je mee?

TOT baby april 2019

Inmiddels was ik 12 weken zwanger en tijdens de termijnecho zag alles er goed uit. Voor ons het moment om dit blije nieuws met meer mensen te delen. Zo vertelde ik het aan mijn vriendengroep uit Enschede. Onder het mom van een afstudeerborrel voor Lieke gingen we een drankje doen in de stad. Het was nog lekker warm, dus zaten we buiten op het terras. Ik gaf haar een klein cadeautje, met daarin een rompertje met de tekst ‘TOT baby april 2019’. Onze groep heet Tukkers On Tour en als we weer eens on tour gaan, wordt er altijd weer een setje t-shirts gedrukt. Naam achterop en de trip + jaartal. Dat leek me ook een leuke manier om mijn zwangerschap aan hen te vertellen!

Lieke hield het rompertje voor zich en keek… Het bleef stil… Terwijl aan de andere kant van de tafel een aantal jongens me met grote ogen aankeken. Toen viel het kwartje bij Lieke en kreeg ik een dikke knuffel. “Echt?”. “Ja”, snikte ik. Ik zat onwijs te shaken, vooral omdat ik écht een beetje nerveus en gespannen was. Niet dat ik dacht dat ze niet blij voor me zouden zijn, maar toch. Ik ben de eerste van de groep en tjah ik weet niet, het is toch best een dingetje 😉. Zo leuk om dit met deze groep te delen!

M’n telefoon ontplofte

Dat weekend vertelden we het andere familie en vrienden ook via de app. We stuurden deze foto door en mijn telefoon ontplofte. Vrienden die belden, een schoonnichtje die stond te dansen in de woonkamer (toch Sas?!) en heeeel veel appjes. Zo leuk. Daarna gooiden we de foto ook op onze social mediakanalen en ook dat ging los. Zo fijn om dit geheimpje out in the open te kunnen gooien. Niet meer stiekem doen, maar nu eerlijk kunnen zijn waarom ik kies voor een frisje in plaats van een wijntje of biertje.

Feestje

Nog niets te zien, al voelde ik me al heel zwanger met een klein buikje. We reden naar Twente voor de bruiloft van Erik en Iris. Iris is mijn nichtje en m’n andere nichtjes zouden ook komen. Daar kreeg ik dikke knuffels van hen en van m’n tantes, plus nog een paar goede adviezen. Het was een heerlijk Twents feestje, met lekkere muziek en veel gezelligheid. Na middernacht reden we (lees: ik, Oscar heeft de komende tijd een BOB) terug naar huis en lagen zo rond 2 uur in bed. Na een kort nachtje werd ik wakker met het gevoel van een kater. Hoe dan?! Het was dus een rustige zondag. 

On y va!

We gingen aan paar dagen ertussenuit naar de Elzas. Heerlijk! Al eerder kon je lezen wat we er allemaal hebben gedaan. Ik vond het zo fijn om  samen een paar dagen weg te zijn. Even quality time met z’n tweeën en, zoals mijn collega het noemde, even een ander behangetje. We hebben veel gekletst over de baby en over hoe we het straks willen gaan doen. En als kers op de taart kochten we ook nog een superschattig rompertje in de outlet in Roermond. 

Hartje luisteren

Tijdens de volgende controle kregen we helaas geen echo (wisten we al hoor), maar luisterden we wel naar het hartje. Dat is ook bijzonder joh! Toen drong het pas echt tot me door dat er nu gewoon twee harten in mijn lichaam kloppen. Ik voelde me zo blij en trots. 

Ik hoopte met de overgang naar het tweede trimester dt de misselijkheid zal afnemen. Helaas is dat nog niet het geval. Nog steeds is het elke ochtend raak en pas als ik gespuugd heb, zakt mijn misselijkheid. Gelukkig weet ik er nu goed mee om te gaan en bepaalt het niet meer mijn hele dag. Wel kost het me energie, en überhaupt heb ik minder energie. Dat hoort erbij. Ik houd wel hoop dat het de komende tijd nog beter wordt. Staying positive. 

Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van m’n zwangerschap, wat de ene dag beter gaat dan de anderen. Vanaf november wil ik graag weer wat gaan sporten en gaan we ons oriënteren op babyspulletjes. Wandelwagen, box, babykamer en kleertjes, we hebben nog genoeg te doen.
Liefs Aaf

4 gedachten over “Zwangerschapsupdate: week 12 t/m 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.