Zo ziet mijn ideale thuiswerkdag eruit

Zo ziet mijn ideale thuiswerkdag eruit

Al zo’n 10 weken werk ik vanuit huis. De eerste 8 was Lauren ook nog thuis, maar sinds twee weken gaat ze nu twee dagen in de week weer naar de opvang. Thuiswerken vind ik heel anders dan op kantoor werken. Het vraagt om een ander ritme en een andere mindset. Dit is hoe mijn ideale thuiswerkdag eruit ziet.

’s Ochtends

Lauren is onze wekker. Gelukkig laat ze ons uitslapen tot half 8 en ze maakt ons wakker met haar gebrabbel. Terwijl ik haar uit bed haal, een schone luier geef en haar aankleed, maakt Oscar de fles klaar. Lauren en ik kruipen terug in bed, waar ze de fles leegdrinkt terwijl Oscar doucht.

Zodra Oscar is aangekleed neemt hij Lauren mee naar beneden en spring ik ook onder de douche. Beneden ontbijten we met z’n drietjes. Om half 9 stappen Lauren en ik op de fiets om naar het kinderdagverblijf te gaan. Onderweg zien we heel veel hondjes en Lauren roept alsmaar ‘wafwaf’.

Als ik weer thuis ben zet ik een latte macchiato en doe ik m’n laptop open. Ik bekijk m’n agenda voor vandaag en maak een to-do lijstje. Om kwart over 9 hebben we elke dag een dagstart met het team. En omdat het mooi weer is doe ik mijn oortjes in en wandel ik een rondje in het zonnetje tijdens de call.

De rest van de ochtend werk ik verder aan m’n to-do lijst tot een uurtje of 12. Dan stap ik op de fiets om een lunch te halen bij de supermarkt. Wat zullen we vandaag eten? Het wordt een volkoren broodje zalm! Lekker. Oscar en ik eten de broodjes in de tuin op. Wat een heerlijk zonnetje.

’s Middags

Na de lunch zet ik een grote pot thee en kruip weer achter m’n laptop. Er staan twee videocalls op de agenda. Om drie uur merk ik dat ik qua energie een beetje leeggelopen ben. Dus ik klap m’n laptop dicht en trek m’n hardloopschoenen aan. Heerlijk rustig loop ik een rondje van 5 km.

Gauw douche ik, eet ik een bakje yoghurt en werk daarna nog een uurtje verder aan de tuintafel. Tijdens de run kreeg ik een goed idee voor een nieuw project en dat zet ik direct even op papier. Niet vergeten om morgen met m’n collega’s te delen tijdens de dagstart.

Om 5 uur spring ik weer op de fiets om Lauren op te halen. Onderweg naar huis zingen we liedjes en Lauren “danst” mee vanuit haar fietsstoeltje. Als we om half 6 thuiskomen heeft Oscar het eten bijna klaar. Lauren en ik spelen samen nog wat met de puzzel en daarna eten we spaghetti! Die sliertjes zijn favoriet bij Lauren.

’s Avonds

Na het avondeten eten Lauren en ik samen een perenijsje. We gaan nog even de tuin in om naar de eendjes te kijken en we spelen met de boekjes. Ik plof op de bank terwijl Lauren lekker verder speelt. Om half 7 gaan we naar boven en gaat Lauren in bad. Daarna een schone pyjama, de fles en rond 7 uur slaapt Lauren heerlijk.

Tijd voor mij om nog even dat ene document af te maken. Op de iPad zet ik een fout programma op (Temptation Island, echt fout dus) en ik pak er een kop thee bij. Multitasken moet kunnen toch?!

Om half 9 ben ik klaar en klap ik de laptop dicht. Ik kruip met Oscar op de bank en we kijken samen een serie. Ik app nog wat met een vriendinnetje en om 10 uur begin ik een beetje in slaap te vallen. Tijd om naar bed te gaan.

Ik ruim de keuken op, gooi er nog een wasje in die ik uitgesteld aanzet (zo is ie morgenvroeg klaar) en poets m’n tanden. Ik bed lees ik nog een hoofdstuk op de e-reader en om kwart voor 11 doe ik het licht uit. Dit was een fijne dag.

Helaas gaat zeker niet elke thuiswerkdag zo. Eigenlijk geen één. Vaak heb ik videocalls in de ochtend, waardoor ik ’s middags altijd al een beetje m’n energie kwijt ben. Eventjes in de middag hardlopen gaat ook zeker niet altijd. Dat voelt toch een beetje als spijbelen, terwijl dat prima kan. En om 7 uur, als Lauren lekker in bed ligt plof ik vaak op de bank om daarna niet zoveel meer te doen haha. Hoe ziet jouw ideale thuiswerkdag eruit?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.