Zo ziet het startscherm van mijn telefoon eruit

Zo ziet het startscherm van mijn telefoon eruit

Ieders startscherm ziet er anders uit. De mijne is redelijk netjes en overzichtelijk, al zeg ik het zelf. Vandaag geef ik je een kijkje op mijn telefoon. Ik laat je zien hoe mijn startscherm, beginscherm en bedieningspaneel eruitzien. Nieuwsgierig? Klik dan door.

Ik heb sinds jaar en dag een iPhone. Ooit (heul vroeger) heb ik een BlackBerry gehad, maar sindsdien eigenlijk altijd een iPhone. In het najaar van 2019 was ik toe aan een nieuwe telefoon en is het na lang wikken en wegen een rode iPhone 11 geworden. Inmiddels heb ik eenzelfde van mijn werk ontvangen en helaas boden zij geen gekleurde iPhones aan. Dus ik heb nu een simpele zwarte, maar het is nog steeds ene iPhone 11. Heel erg blij mee.

Mijn startscherm is meegegroeid de afgelopen jaren, met de doorontwikkeling van de iPhone en iOS. Dit is hoe mijn startscherm er nu uitziet.

Meest gebruikte apps

Ik gebruik dus maar 2 pagina’s en bundel mijn apps veel in groepjes. Lekker overzichtelijk vind ik. Onderin zitten vier apps die ik veel gebruik: WhatsApp, mijn outlook, Safari en mijn Wallet met daarin mijn pinpassen. Dat is trouwens zo fijn, betalen met je telefoon. Ik gebruik mijn fysieke pinpassen nauwelijks meer.

Widget

Sinds de laatste (grote?) update van iOS kan je widgets toevoegen aan je beginscherm. Ik heb één kleine widget links bovenin met daarin onder andere mijn eerstvolgende afspraak, het weer van vandaag en een geadviseerde to do. Als ik bijvoorbeeld een gemiste oproep heb dan zie ik in die widget de actie “Bel xx”. Met één druk op de knop kan ik dat mijn gemiste beller terugbellen. Heel handig. Je kan naar boven of beneden swipen om zo door de functionaliteiten te bladeren.

Losse apps

De meeste apps zitten netjes in een mapje. Maar een aantal, die ik veel gebruik, staan als losse app op mijn beginscherm. Zoals de telefoon, mijn agenda, berichten en de camera. Ook instellingen, contacten, klok en foto’s staan er los op. Verder zie je nog Flitsmeister. Die staat opzettelijk rechts onderin. Als ik in de auto stap en de snelweg op ga, dan wil ik met een simpele druk op de knop Flitsmeister aanzetten.

Tweede pagina

Op de tweede pagina staan de apps die ik veel minder of nauwelijks gebruik. In ieder geval niet elke dag. In het mapje Gezondheid zit mijn sportapp (Connect van mijn Garmin sporthorloge), een app waarin ik mijn menstruatie kan bijhouden en een weegschaal app. De zwangerschapsapps van Laurens zwangerschap staan er ook nog gewoon op. Verder nog wat reizen apps, fotografie (zoals PhotoShop Express) en vacature apps. De meeste apps op deze pagina zijn verlopen omdat ik ze nauwelijks meer gebruik. Als ik er dan weer eentje aantik moet ie eerst worden gedownload voordat ik ‘m kan gebruiken.

Notificaties

Zoals je ziet heb ik weinig rode bolletjes. Van een aantal apps heb ik die uitstaan ( ja dat kan!) en dat is heerlijk. Bijvoorbeeld van mijn mail. Ik krijg dus geen rood bolletje als er een mailtje binnenkomt en dat is heerlijk. No stress en geen afleiding. Daarnaast houd ik er zelf helemaal niet van om heel veel van die meldingen te hebben. Ik zou daar ontzettend onrustig van worden. Dus als een app zo’n melding geeft, zorg ik er altijd voor dat die bolletjes snel verdwijnen.

Beginscherm

Als mijn telefoon op zwart staat en ik tik ‘m aan of til ‘m op, dan verschijnt het beginscherm. En uiteraard heb ik een hele leuke foto van Lauren als achtergrond. Dit is nu de derde foto van Lauren die als achtergrond heeft gefungeerd. En dat in dik twee jaar. Een foto blijft gemiddeld dus 8-10 maanden als achtergrondscherm. Straks, in de zomer, plak ik er vast een heerlijke zonnige foto op.

Bedieningspaneel

Wist je dat je het bedieningspaneel ook zelf kan instellen? Ik heb niet veel veranderd aan de basis, maar wel iets. De regelaars die op mijn paneel staan zijn: Niet storen tijdens autorijden, wekker, rekenmachine, camera, zaklamp, timer en schermopname. Je ziet ze op de onderste twee rijen. Vooral de zaklamp gebruik ik met regelmaat. Als je ‘m aantikt gaat de lamp aan, maar wist je dat je ‘m ook kan instellen qua sterkte? Houd je vinger er maar eens wat langer op. Ook veel andere regelaars kan je eventjes ingedrukt houden en dan verschijnt er een instellingsoptie.

Ben je benieuwd naar mijn grootste elektrische aankopen, waar mijn iPhone eentje van is? Klik dan hier.

Hoe ziet jouw startscherm eruit? Heb jij ook alles netjes in mapjes staan of ben je meer van de georganiseerde chaos?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.