Zo ging onze eerste dag in de zomertijd van 2021

Zo ging onze eerste dag in de zomertijd van 2021

Als ik dit artikel schrijf is het zondagavond. De eerste dag van de zomertijd in 2021 zit erop. Het is toch altijd weer een dingetje hoor, als de klok weer wordt verzet. Dit jaar ging het bij ons niet zonder slag of stoot. In dit artikel vertel ik je hoe het bij ons ging.

Gisteren

Ter voorbereiding op dat uurtje minder slaap lagen we er alle drie gister op tijd in. Het was ook een drukke week geweest, dus dat had er ook wel mee te maken. Lauren legden we een kwartiertje eerder in bed, en wijzelf lagen voor 10 uur in bed. Nou sliep ik bar slecht, vanwege meerdere dingen. Lauren moest ’s nachts een keer flink hoesten en daar werd ik wakker van. Toen lag ik te draaien in bed en moest ik plassen. Ook alg ik te malen, werk gerelateerd en privé gerelateerd. En om het moment dat ik weer indommelde sloeg de wasmachine aan (die zet ik ’s avonds uitgesteld aan). F*ck..

Uitgeslapen

Gelukkig viel ik uiteindelijk in slaap en om half 8 (nieuwe tijd) werd Lauren wakker en schopte ik Oscar uit bed. Ik draaide me om en werd om half 10 weer wakker. Even plassen en die was eruit halen en weer gauw terug naar bed. Ik kreeg een ontbijtje op bed en ik zette New Amsterdam op. Het was een hele chille ochtend.

Middagdutje

Ons plan met Lauren was om met haar op de normale tijden te eten en gewoon om 12:15 naar bed. Dat ging helemaal prima en ze viel zo in slaap. Kijk dit gaat goed. Ze sliep ook nog eens tot 15:15 uur! Dat was een flink middagdutje. Oscar en ik gebruikten die tijd om in de tuin aan de slag te gaan (ik) en alvast wat voorbereidingen te treffen voor de zolder (hij).

Naar bed naar bed zei duimelot

’s Middags keek Oscar Formule1, Lauren speelde lekker in de woonkamer en ik maakte soep met pannenkoeken voor het avondeten. Hoewel het voor je biologische klok nog maar half 5 voelt, hadden we alle drie al wel trek. Na het eten ging ik met Lauren nog even naar buiten om te stoepkrijten en rond 19:00 uur maakte ik haar klaar voor bed. Normaal ligt ze er in om 19:00 uur maar, dat zou vandaag toch niet lukken.

Maar ze wilde niet slapen. Ze was klaarwakker. Een aai over de bol hielp niet, haar op haar buikje draaien hielp niet. Op een gegeven moment zat ze rechtop in bed. “Kijk mama, aap. Oe oe” Ja, houd je lach dan maar eens in.

Uiteindelijk heb ik haar maar eventjes uit bed gehaald, zijn we een slokje water gaan drinken en rond 20:30 uur viel ze uiteindelijk toch lekker in slaap. Nu hopen op een goede, rustige nacht en een niet te vroege ochtend. De laatste tijd was ze voor 07:00 uur al wel wakker, maar in zomertijd moet dat dus 08:00 uur zijn, toch? Lijkt me heerlijk. En nu zelf naar bed.

Wil je meer lezen over Laurens dagritme? Lees dan dit artikel.

Hoe ging het naar bed gaan gister bij jullie? Heb je zelf last van de zomertijd? En je kids?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.