Wist je dat je zelf het bandje van je smartwatch kan vervangen?

Wist je dat je zelf het bandje van je smartwatch kan vervangen?

Ben jij team horloge of team smartwatch? Zelf ben ik al jaren team smartwatch. Het begon ooit met een Fitbit en inmiddels heb ik een Garmin Forerunner. Wist je dat je zelf het bandje van je smartwatch kan vervangen? Ik vertel je er meer over.

Haat & liefde

Bijna twee jaar geleden deelde ik al eens dit artikel met je, waarin ik uitlegde waarom ik mijn Fitbit af heb gedaan. Ooit koos ik voor een Fitbit om me te motiveren meer te bewegen en te lopen. En dat lukte! Daarnaast kon ik er ook mijn hardlooprondjes mee bijhouden en die statistieken waren interessant! Fitbit ontwikkelde zich en naast het aantal stappen, kon je ook je (rust)hartslag zien, je slaapcycli en nog veel meer. Heel erg interessant deze data, maar het deed mij geen goed. Ik keek ’s ochtends op mijn Fitbit of ik lekker had geslapen, in plaats van naar mijn gevoel te luisteren.

Dus ik deed ‘m af.

Sporthorloge

Als ik ging sporten deed ik mijn Fitbit nog wel om, want die statistieken zijn leuk en bepaalden veel minder of ik fijn of minder fijn had gesport. Dus toen ik toe was aan iets nieuws koos ik voor een sporthorloge en niet voor een stappenteller.

De Garmin die in nu heb ik echt een sporthorloge. Ik draag ‘m sporadisch wel eens casual maar zeker niet naar feestjes. Daarvoor is ie te sportief, te veel aanwezig op mijn pols.

Bandjes

Maar wist je dat je je smartwatch kan aanpassen aan de gelegenheid door de bandjes te wisselen? Met een Fitbit gaat dat onwijs eenvoudig en klik je de bandjes er zo af en op. Neem maar eens een kijkje tussen deze Fitbit charge 4 bandjes. Zelf vind ik de rosé gouden heel erg chique, maar de zwart metalen vind ik ook tof!

De bandjes van de Garmin Forerunner wissel je iets minder makkelijk en moet je er echt af- en opschroeven. Niet iets om voor een avondje te doen, maar als je bandje oud en kapot is, kan je ‘m dus zeker wel vervangen.

Bescherming van je telefoon

Als ik ga rennen neem ik ook altijd mijn telefoon mee. Ik draag ‘m in een sport belt, een riem. Onderweg haal ik ‘m er liever niet uit, maar soms moet dat wel gebeuren. Als mijn muziek uitvalt (waarom?), als ik een foto wil maken (running selfie!) of als ik de weg kwijt ben (dat gebeurt niet vaak overigens, gelukkig).

Er bestaat een kans dat die dan valt, maar gelukkig is dat nog nooit gebeurd. Om mijn telefoon te beschermen heeft ie een hoesje. Het is een zachte siliconen hoes, die dus een beetje flexibel is. Mocht je dat nou te saai vinden, dan is er natuurlijk heel veel anders te vinden. Zoals dit iphone se 2020 hoesje.

Wil je meer weten over hoe ik mijn telefoon bescherm en vasthoud? Lees dan deze post eens!

Ben jij ook team smartwatch? Heb jij je bandjes wel eens veranderd?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.