Weekend PLOG: Wandelen en fietsen in de kou

Weekend PLOG: Wandelen en fietsen in de kou

Het leek wel Oostenrijk dit weekend. Wintersportweer; koud met een zonnetje. Perfect weer om op pad te gaan en dat deden we dan ook volop. Met de fiets of met de kinderwagen. Jas aan, sjaal om, muts op en handschoenen aan. Volgens mij ging heel Nederland naar buiten, ik kwam zoveel wandelfoto’s tegen op Instagram. Wij dus ook! Kijk je mee met mijn weekend?

Vorig jaar kocht ik een skibroek voor Lauren voor de wintersport. Maar die is ook heel handig voor deze koude dagen in Nederland. Vooral als we gaan fietsen vind ik het fijn dat Lauren er ook warm bij zit. Het is wel een enorme opgave hoor. Zo’n dreumes klaarmaken om de deur uit te gaan. Het is standaard nee momenteel. Dus ik vraag niet meer of ze een jas aan wil, maar wélke jas ze aan wil, wélke muts ze op wil. Dat resulteert er soms in dat alles wat ze aan heeft roze is. Vandaag gelukkig niet. Oh en die handschoenen, die mogen natuurlijk ook niet aan.

’s Middags speelden we nog even buiten. Weer of geen weer, Lauren en ik moesten er even uit. Ik leerde haar hoe ze in de plassen kan stampen, draaien en springen. Een lol die ze had! Totdat ze natuurlijk een misstap deed en vol in de plas viel. Nat, kou, schrik; ze moest zo hard huilen. Dus gauw naar huis en alle natte kleren uit. Direct maar even in bad, dan hebben we dat ook al gehad voor vandaag.

Ik bakte deze easy peasy cake met homemade lemon curd. Echt een heel makkelijk recept: meng 100 gram ongezouten roomboter met 100 gram suiker. Voeg twee eieren toe en mix tot ze goed zijn opgenomen. Dan een klein scheutje vanille aroma en tot slot 100 gram zelfrijzend bakmeel. Stort dat in een bakvorm en verdeel daar 7-8 lepels lemon curd op. Mix dat met een mes door elkaar en bak de cake af op 180 graden voor 20 minuten. Het lijkt een beetje op een plak cake met lekkere jam. Lekker luchtig en fris.

Lauren speelde ondertussen met de Bumba kaartjes (het is dit geluidenspel) die ze van opa en oma voor Kerst heeft gekregen. Ze heeft door dat er twee kaartjes van elk zijn en het is natuurlijk een leuk en leerzaam spel om de duo’s bij elkaar te zoeken. En dit nette meisje legde ze maar eventjes keurig op een rij.

Een tijdje terug heb ik van Saskia het Krullenboek gekregen en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik probeer zo nu en dan een foto van mijn haar te maken. Daarmee kan ik straks een goed beeld schetsen wat de CG methode mij brengt en voor mezelf is het een goede herinnering welke producten goed voor mij werken. Ik ben al best tevreden, want het krult al lekker. Het moet alleen nog wat minder droog/gladden worden. Iets meer gecoördineerd in plaats van een wilde bos waves.

Zaterdag is er altijd markt. We fietsten eerst weer een stukje en toen kochten we een familie zak kibbeling op de markt. Lauren smult ervan, zoals je kan zien. Ze stal de show in haar lekker pakkie.

Ik kocht laatst een gellak setje online en lakte er mijn nagels mee. Maar dit is toch geen goede kwaliteit helaas. De eerste breukjes verschenen al gauw en daarna kon ik zo alles eraf krabben. Dat kan niet de bedoeling zijn. Misschien toch maar even investeren in iets betere nagellak. Want ik vind het wel heel leuk om te doen.

Yes, nog een keer op pad! Zondagochtend gingen we wandelen op de startbaan van vliegveld Soesterberg. Het was heel koud en spekglad maar ook zo zo zo mooi! De rijp op het gras, het ijs op het asfalt, de blauwe koude lucht en het zonnetje wat daarna erdoorheen piepte!

We namen Laurens fietsje mee en dat vond ze op de heenweg een prima plan en was ook fijn tegen het spekgladde asfalt. Terug wilde ze niet meer en was ze koud. Afwisselend tilden we Lauren of de fiets, haha. De baan is zo’n 3km lang, dus we moesten wel even doorzetten. Lekkere work-out wel. We dronken een koffie en choco to go bij Café Restaurant Soesterdal ter afsluiting.

Verder rommelden we een beetje in huis, werkte ik nog een beetje en maakten we de zolder klaar. Deze week start de aannemer/timmerman met de zolder! Over twee weken hebben we er een vliering en 3 kamers bij!

Deze foto met z’n drietjes heb je misschien al voorbij zien komen op mijn Instagram. Volg je mij al?

Heb jij ook zo genoten van dit heerlijke weer? Heb je nog hardgelopen of ook als wij veel gewandeld en gefietst?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.