Weekend plog november: kerstboom, hardlopen en Enschede

Weekend plog november: kerstboom, hardlopen en Enschede

Hopsakee! Het is de laatste dag van november. Gaat snel hè! Morgen mag ik beginnen met m’n adventskalender! Maar eerst nog even een terugblik op het laatste weekend van deze maand. Een vol en druk weekend. Kijk je mee?

Vrijdag

Geen heel spannende dag. Lauren en Oscar rijden ‘s ochtends naar Apeldoorn waar Lauren wordt opgepikt door haar grootouders voor een weekendje logeren. Ik werk de hele dag, heb een ontzettend productieve dag, maar ben aan ‘t eind van de werkdag ook wel echt even klaar.

Heb de hele dag al zin in patat, dus om half 6 stap ik op de fiets en haar een zak friet, een kroket en kies ook nog voor en kipcorn erbij! Lekker.

Daarna stappen we in de auto naar de bouwmarkt. Want, vanaf vandaag zijn de kerstbomen te koop. En ik wilde gewoon niet wachten. Uiteindelijk kiezen we een kleintje, maar wel een hele mooie! Alle grotere bomen die we bekeken hadden wel iets: een kale onderkant, scheef, een gekke lange hoge tak. Dit kleintje is perfect! We laten ‘m eerst een beetje acclimatisering in de hal, bij gebrek aan een schuur.

Ik laat ‘t bad vollopen en kijk A Christmas Prince: The Royal Baby. Man, wat een foute kerstfilm en toch vermakelijk.

Zaterdag

Morning! Het blijft toch een beetje gek om wakker te worden zonder een kind in huis. Ik rommel dus een beetje in de keuken, bereid een boodschappenlijstje voor en sleep de kerstboom van de hal naar de woonkamer. Ik knip ‘t net open en laat ‘m lekker even uithangen.

Daarna gaan we samen naar de boot. Sam staat al een tijdje op de wal en het is tijd om ‘m winterklaar te maken. We halen de kap eraf, zetten de buizen er weer in en dekken ‘m af met bouwzeil. Nogal een klusje en dit jaar past het net niet. In tegenstelling tot vorig jaar blijft de motor op de boot. Dat maakt dat we een tweede zeil nodig hebben. Gelukkig zit de bouwmarkt dichtbij en na 2,5 uur in de kou knoopjes leggen zit Sam lekker warm ingepakt. Tot in april!

We eten thuis gauw een broodje en daarna stap ik op de fiets voor de laatste Sint-inkopen, net als de rest van Nederland! Holy moly wat is ‘t druk. Gauw koop ik wat ik nodig heb en ga weer de drukte uit.

Thuis is Oscar op zolder druk geweest om de kasten naar beneden te halen. Onze slaapkamer is nu een groot opslaghok. Onze wintersport spullen, gaan de auto in want die mogen zolang bij m’n schoonouders staan. Tjah, we gaan dit jaar toch niet op wintersport.

Aan het einde van een middag komt een vriend van Oscar nog even een biertje drinken, terwijl ik de kerstboom optuig. Hij staat weer gezellig te schitteren. We gourmetten gezellig en om 10 uur ben ik wel klaar met de dag. De jongens gaan voetbal kijken op de bank, ik spring onder de douche en ga op tijd slapen.

Zondag

De wekker gaat om 07:45 en ik ga zachtjes uit bed. Even ontbijten zodat ik over een uurtje kan gaan rennen. Om precies 9 uur sta ik buiten in m’n hardloopoutfit met haarband en hardloophandschoenen. Brrr, wat is het koud! Ik loop een heerlijke run van 6,5 km, waarbij ik halverwege m’n handschoenen en haardband in m’n jaszak stop, toch íets te warm. Maar met ’t jasje ben ik erg blij. Thuis warm ik weer op en juist dan begin ik altijd hard te zweten. Ik help Oscar nog een handje met het logeerbed uit elkaar halen en spring dan gauw onder de douche.

Op naar Enschede om Lauren weer op te halen. Bij Oscars ouders laden we alle bakken uit, eten een broodje en knuffelen met Lauren. Dan wippen we even bij mijn grootouders langs, om de zelfgemaakte adventskalender te geven. Lauren speelt daar met speelgoed dat mijn vader vroeger in zijn schoen van de Sint heeft gekregen. Ook de adventskalender van Oscars oma geven we af. Helaas mogen we niet naar binnen door corona.

We eten ’s avonds mee bij mijn ouders en Lauren geniet van de bami. Het toetje, een mandarijn, gaat er ook nog wel in. We hoopten dat ze in de auto lekker in slaap zou vallen, maar ze blijft de hele weg wakker. Om 20:00 uur, als we thuiskomen, leggen we haar gauw in bed en ze valt direct in slaap.

Oscar ploft op de bank en kijkt F1 terug, terwijl ik met vriendinnen bel en de was opvouw. Zo, dat was me het weekend wel! Hoe was jouw weekend? Ook zo vol of wat rustiger?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.