Weekend PLOG juli #3

Weekend PLOG juli #3

I know, het klinkt lekker cliché maar het is alweer het derde weekend van juli! (Of als dit artikel online komt is-ie alweer voorbij.) Over iets meer dan een week is het augustus. Stop de tijd! Dit heerlijke zomerweer mag van mij nog wel even duren en als ik de weervoorspellingen mag geloven gaat dat ook gebeuren. Het wordt zelfs nog warmer en het hitteplan gaat van kracht. Ik geniet intens van de weekenden die als mini-vakanties voelen door de zomer. Ook dit weekend was weer een fijne. Kijk je mee wat ik allemaal deed?

Vrijdag

Het is mijn vrije dag en ik slaap een beetje uit. Echt uitslapen lukt niet want a. Oscars wekker gaat gewoon (en hij is een snoozer!) en b. het is al vroeg licht en daar word ik gewoon wakker van. Ik zet het raam in de slaapkamer wagenwijd open voor wat frisse lucht en de zon schijnt al lekker naar binnen.

Ik eet twee rijstwafels met jam en drink twee grote glazen water. Is het belangrijk om goed te drinken want …

Ik ga hardlopen. Ik wilde lekker vroeg op pad, maar ik treuzelde een beetje. En daardoor was het al flink warm toen ik de deur uitging. Het plan was om héél rustig te lopen, boven de 6:00 min/km. Ik heb nog steeds last van mijn heup/bil en ik wil niet forceren. Dat lage tempo lukt prima met dit weer en zo af en toe wandel ik eventjes om op adem te komen, even lekker in de wind en schaduw te staan en om mijn bilspier op te rekken.

Ik liep de bruggenroute: via de Nieuwegeinsebrug naar de Nieuwe Heemsteedseburg en de Lekkanaaldijkbrug, langs het water richting de Jutfasebrug en de Zuidersluis. En over de Blauwe Brug weer terug naar de bewoonde wereld. Ik ging eigenlijk best lekker en ik besloot om de geplande 7km uit te breiden tot 10km. Vooral rustig blijven lopen en de schaduw opzoeken.

Na het douchen fiets ik de stad in, want ik heb een afspraak bij Five City Spa voor een massage. Zo af en toe mag je jezelf best verwennen, toch?

Na de massage pak ik nog een lekker kopje thee (kijk hoe tof dit eruit ziet!) en ga ik even lekker buiten zitten met m’n kleine slaapogen. Dat was een fijn uurtje 🙂

Op m’n gemak fiets ik weer terug naar huis. Oh ik ben echt helemaal zen! Normaal fiets ik best door maar nu trap ik rustig verder en fiets relaxed terug naar huis. Even een korte stop bij de supermarkt om wat boodschappen te halen voor vanavond. En thuis plof ik op de loungebank in de tuin.

Als Oscar thuiskomt van werk, pakken we de koelbox in en rijden we naar de haven. We gaan weer varen. Via de Singelgracht varen we naar de Weerdsluis.

Daar meren we aan aan de steiger, net als vele andere boten, voor het Kadeconcert. Dit gratis openluchtconcert werd gegeven door het orkest De Nieuwe Philharmonie Utrecht samen met musicalzangeres Antje Monteiro. Een uurtje klassieke muziek en een uurtje sing-a-longs uit de musicals waarin Antje speelt of heeft gespeeld. Dat én dit soort luchten, het was een fijne avond.

Iets na tienen varen we in het donker over de Oudegracht weer terug naar de haven. Wat een fijne zomeravond.

Zaterdag

Tegen half 9 gaat mijn wekker. Huh, het is toch zaterdag?! Wat moet ik ook al weer doen? Ohja, ik ga zo naar Schiphol. Gauw eet ik een bak yoghurt in de tuin. Het is al lekker warm zo ’s ochtends vroeg. Om 10 uur pik ik Nikki op en samen rijden we naar Schiphol. Niet omdat we op vakantie gaan..

.. maar om mijn lieve vriendinnetje Esmee (en Nik’s zus) uit te zwaaien. Iets meer dan 3 maanden geleden heeft ze besloten om te gaan reizen, voor 6 maanden. En wat voor reis! Eentje om jaloers op te zijn. Met de Transmongolie Express naar China, Vietnam, Nieuw-Zeeland én Australië staan op haar planning. Ze heeft veel moeten regelen in de afgelopen 3 maanden (verlof, inentingen, visa, vluchten, etc) en zaterdag was het dan zover. Een laatste knuffel en een klein traantje 😢..

Lieve stoere Es, maak er een fantastisch half jaar van! Pas goed op jezelf en op Janna, en kom terug met een rugtas vol verhalen! Ik ga je heel erg missen, vooral in Oostenrijk. Ik gun je de wereld and now the world is yours to explore!

Thuis plofte ik bij Oscar op de bank in de tuin en keken we F1. (Of nouja, Oscar keek F1 en ik deed een dutje 😉). Gauw deden we even de huishoudelijke taken (stofzuigen, wassen en de badkamer en keuken poetsen..). Hoort er ook bij!

Lekker avondeten! We bakten hamburgers, op een speltbroodje met wat sla. Ik deed er nog een halve avocado bij op en wat wortel julienne en bakte krulfrietjes in de airfryer. En flinke dot mayo en smullen maar!

’s Avonds gingen we naar de film Ocean’s 8 in de bioscoop in Leidsche Rijn. De drie mannelijke Ocean’s films vind ik heel leuk, dus deze film met allemaal vrouwelijk hoofdrolspelers moest ook leuk zijn. Helaas viel ‘ie een beetje tegen. Hij was wat lafjes. Weinig actie en het gewiekste uit de eerdere Ocean’s films miste hier een beetje. Verder was het een prima film hoor en heb ik ook echt wel gelachen.

Zondag

Zondag begon ik met een rondje hardlopen. Vrijdag liep ik 10 km en vandaag 6.1 km. Dat is samen precies de afstand van de Dam tot Damloop! Nog 8 weken en dan is het zover. Ik merk dat ik het lastig vind om met deze warmte te lopen, vooral omdat je daarna best wel gaar bent. Daarom dronk ik goed toen ik weer thuis kwam, eerst een groot glas water en daarna een groot glas sportdrank met ijsblokjes!

Ik flanste een lunch in elkaar: twee volkoren wraps met kipfilet, sla, wortel en een beetje slasaus.

We gingen weer varen! Sinds we de boot hebben is het alleen nog maar fantastisch weer geweest. Echt joh, wat een timing 🙂. Vandaag gingen we op avontuur. Via het Griftpark voeren we verder en we zouden kijken hoever we zouden kunnen. We waren bijna zover dat we op de Kromme Rijn uitkwamen, maar helaas was er één tunneltje te laag. Dus rechtsomkeert en via het Griftpark weer terug naar de singel.

Helaas voelde ik me op de boot steeds slechter. Knallende koppijn en heel moe, zelfs een beetje misselijk van de koppijn. Toen we weer thuiskwamen ben ik meteen met 2 paracetamol in bed gedoken. Ik sliep een dik uur, wat gelukkig iets hielp. Daarna plofte ik nog even op de bank met een Cornetto en tikte ik dit artikel af.

Een heel fijn weekend met veel zon. Misschien iets teveel zon (?!).  Ach, ik duik er zo lekker in en hoop dat ik me morgen weer wat beter en energieker voel. Heb jij ook zo genoten van je weekend? Of misschien heb je al vakantie! Geniet van deze heerlijke dagen 🙂.
Liefs Aafke

 

Eén gedachte over “ Weekend PLOG juli #3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.