Weekend plog augustus #3

Weekend plog augustus #3

Een kort dagboekje, want ik maakte gewoon weinig foto’s. Ach, zulke weekenden zitten er ook bij. Zo af en toe heerlijk om niet/minder met je telefoon bezig te zijn. Kijk je mee met mijn weekend?

Vrijdagavond

Ik laat het bad vollopen, pak m’n e-reader erbij en vis deze bruisbal uit de la. Tijd voor eventjes niets, heerlijk. 

Zaterdag

Weet je nog dat artikel waarin ik mijn 5 favoriete ontbijtjes met je deel?! Nu weet je dus dat ik ook heer erg houd van ontbijtjes buiten de deur. Zaterdag wilden Oscar en ik weer een nieuw adresje proberen: Teds. Wat een onwijze tegenvaller. De bediening was zo onprofessioneel. Tafeltjes werden half afgeruimd. We hebben zo’n 20 minuten op onze drankjes moeten wachten en zo’n 50 minuten op ons ontbijt. Bij het afrekenen werd niet gevraagd “Is alles naar wens gewees?” of “Lekker gegeten?”. Nee, ze zei alleen maar “Dat is dan 22 euro.”. Oké prima, hier is je geld en tot nooit weer. De koffie en het ontbijtje waren gelukkig wel oké, maar hier gaan we niet nog eens naar toe.

In de stad deden we wat boodschappen, waarna we doorliepen naar de Hardebollenstraat. Als je uit Utrecht komt, ken je deze straat als de hoerenbuurt. In een van deze voormalige peeskamertjes, hield Nelleke van Hartje Utrecht haar eerste eigen Expositie genaamd Alles verandert, alles blijft hetzelfde. Ze heeft twee keer een jaar lang op dezelfde plek in Utrecht zo’n 4 a 5 keer per week een foto gemaakt. Een geweldige timelapse met de prachtige seizoenen van Nederland. 

En als je wilt, mocht je meedoen met een soort speurtocht, een zoekplaatje. Je kreeg een A4 met een checklistje met allerlei dingen die op de foto’s te zien zijn. Dus op zoek naar de rode kat, de fiets op de werf, het hardlopende meisje in het fluor-geel en een klein beetje sneeuw. Hierdoor duik je nog meer de foto’s in en ga je op de details letten. En ik kan met trots zeggen dat we de speurtocht van de Nieuwe Gracht hebben uitgespeeld, yes!

Tegen 17 uur bestelden we sushi, die Oscar om 20 uur zelf maar is gaan ophalen. Telefonisch kregen we MrSushi niet te pakken, en uiteindelijk hoorden we dat ze een storing hadden. Onwijs frustrerend, maar gelukkig hadden we toch nog onze sushi. Een flinke schaal vol, die op ging (na 3 uur wachten hadden we trek, haha!). 

Zondag

Van zondag heb ik maar 1 foto, die hierboven. Zondag was een hele chille dag. We sliepen lekker uit, ontbeten in bed en toen was het even tijd om het huis aan kant te maken. Bed verschonen, wassen, stofzuigen, keuken opruimen, boodschappen doen. Niet het leukste werk, maar als het eenmaal gedaan is ben ik weer blij :). 

Oscar kluste nog even in de boot en ik liep hard. Mijn route ging langs de haven, dus ik wipte even binnen om te kijken hoe het ging. Ik hielp Oscar een half uurtje en maakte daarna mijn rondje af. Ik besloot, door wat kwaaltjes en zware benen, bij 5km te stoppen. Ik wil geen blessure oplopen nu de laatste weken voor de Dam tot Dam zijn ingegaan. Komende week weer een nieuwe poging. 

En nu typ ik dit artikel vanuit een schoon bed. Ik was beddengoed altijd met Robijntje wasmiddel en dat ruikt zo heerlijk schoon. Dat wordt een fijn nachtje. Hoe was jouw weekend? Heb jij wel eens ergens gegeten wat een enorme tegenvallen was? Ik wens je een fijne week.
Liefs Aafke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.