Weekend plog augustus #2

Weekend plog augustus #2

Ik had de hele week al zin om te bakken, dus vrijdag na werk deed ik snel boodschappen en dook ik de keuken in. Ik maakte een heerlijke taart waar we het hele weekend van aten. Verder heb ik nog veel meer gegeten dit weekend, en ik liep natuurlijk ook weer hard #balans. Kijk je mee met mijn fijne weekend?

Vrijdag
Het is half 6 en ik sluit mijn computer af. Weekend! Ik had al de hele week zin om te bakken, dus zocht ik van de week al een lekker recept op. Ik twijfelde nog eventjes, want een cheesecake is ook heerlijk. Maar het werd toch wat anders.

Veel had ik al wel in huis, denk aan eieren, kaneel, bakpoeder, vanille aroma en zonnebloemolie. Dus kocht ik de rest van de ingredienten van dit recpt en ging thuis heerlijk aan de slag.

En dit is het geworden! Een carrotcake, met zoete botercreme, naar het recept van Laurasbakery. Ik maakte het deeg, verdeelde dit in drie bakken en bakte zo drie keer een laag cake. Ik maakte ook de frosting van boter, monchou en poedersuiker (ooh wat is dat lekker!). En toen kon ik de taart gaan opbouwen. Ondertussen was het best laat geworden, maar ik wilde ‘ m graag afmaken. Hij had wat netter gekund, daar ga ik op oefenen, maar hij was zeker goed gelukt! Hij was zo groot geworden dat ie niet eens in de taartdoos paste, dus ging de cake zo de koelkast in.

Zaterdag
Uitslapen! Daar had ik echt zin in. Ik had eigenlijk wel een training op de planning staan, maar we kregen bezoek tegen 11 uur. Dat zou betekenen dat ik de wekken vroeg moest zetten, en ’s ochtends moest opschieten om om 11 uur weer fris en fruitig klaar te zijn. Ik besloot min training door te schuiven naar zondag.

En zo zaten we om 11 uur aan de koffie met taart! Flinke stukken haha, maar zo lekker. We kletsen over de vakantie van mijn schoonouders (ze zijn twee weken naar Sri Lanka geweest en Oscar en ik zijn daar ook geweest twee jaar geleden).

Na de middag reden we naar Theehuis Rhijnauwen, waar we op het terras belandden. Een fijn terras, maar wat een last van wespen hebben ze daar. En dan helpt stroop op tafel ook niet echt mee. Gelukkig maakt de bediening alles goed schoon.

We wandelden een stukje langs het water met z’n vieren en de hond. Wat een mooi plaatje he! Het werd steeds minder bewolkt en de zon zorgde voor wat warmte.

We gingen toch nog varen! We twijfelden een beetje vanwege het weer, maar met een trui aan is het prima te doen!

Ook Sammy mocht mee op de boot. Onze sloep (Sam) is vernoemd naar Sammy 🙂.

We aten bij De Beren en daar at ik deze Falafel-burger. Met wat frietjes, die ik niet echt lekker vond. De burger was wel een succes, een lekker broodje, de burger was smaakvol en de garnering was ook prima.

Zondag
Geen plannen op zondag dus wederom: uitslapen 😀.

Ik ontbeet met twee boterhammen en een flinke kop thee, en maakte me daarna klaar voor mijn training. Ik wilde 14 km lopen, 2 meer dan vorige week. Maar toen ik de deur uitstapte voele ik het al meteen: het was toch best warm. Mijn flesje had ik weer ergens verstopt en die zou ik rond kmpunt 8 weer oppikken. Al gauw kreeg ik dorst en een droge mond, maar ja het duurde nog wel even voordat ik weer bij mijn flesje water zou zijn. Gelukkig liep ik wel lekker en met een tempo net boven de 6:00 min/km liep ik fijn door. Na 8,5km was ik weer bij m’ n flesje, oh wat lekker. Ik dribbelde door tot km 10 en verstopte mijn flesje, met de laatste slokken water, opnieuw. Ondertussen begon ik het zwaarder te krijgen en besloot ik om niet 14, maar 13 km te lopen. Alsnog meer dan vorige week en ook dikke prima.

Ik vind deze lange afstanden best pittig en ook mijn benen vinden de laatste km’s niet altijd even leuk. Maar ik merk dat ik erop vooruit ga, want dat eerste rondje van 8 liep ik nu best soepeltjes. Dus ik blijf gewoon lekker doorgaan tot de Damloop op 23 september! Dan worden het 16 kms en ik hoop dat ik met al die training vrij fris over de finish kom.

’s Middags kwam een vriendinnetje op de thee (met taart) en besloten we dat het een mooie zondag is om te bbq-en. Oscar maakte de Weber klaar en wij gingen naar de supermarkt. Ook kochten we een verse ananas om te roosteren als toetje. Met iets te veel en te hete kolen was het wel fast-bbqing haha! Lekkere weizen biertjes erbij.. Ja, dit was een goede afsluiter van dit weekend. Oscar en ik keken nog een aflevering La Casa del Papel en daarna dook ik op tijd mijn bed in.

Hoe was jouw weekend? Heb jij nog getraind met deze koelere temperaturen? Of was je net als ik toch te laat op pad en was het best warm?
Liefs Aafke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.