Weekend plog augustus #1

Weekend plog augustus #1

Welkom in augustus! De achtste maand van het jaar en net zo warm als deze zomermaand hoort te zijn. Hoe was jouw weekend? De mijne was echt heerlijk. Vol zon en water. Ik heb twee dagen op het water doorgebracht. Kijk je met mijn weekend mee?

Vrijdag

Elke andere vrijdag ben ik vrij, en zo ook afgelopen vrijdag. ’s Ochtends deed ik wat klusjes in huis en tegen 11 uur fietste ik de stad in. Tegen 12 uur lunchte ik bij Bagels & Beans met deze bagel met humus. Simpel maar lekker. En ik dronk er een ijskoffie bij, het was inmiddels al flink warm. Ik dook ook nog even de H&M in, waar ik goed slaagde in de sale. Komende woensdag komt er een shoplogje online.

Daarna plofte ik in de tuin en zat ik lekker te chillen op onze lounge toen er een reiger langsliep. Ik schrok ervan en hij van mij. Hij belande bij de buren op de steiger, om ook eventjes te zonnebaden.

’s Avonds ging ik met vrienden op het terras bij Zies eten in Utrecht. Ik had er nog nooit van gehoord, als ben ik er talloze keren voorbij gefietst. We kregen een plekje voor op het terras waar we lekker uitkeken over het Ledig Erf. We startten met een plankje met allerlei lekkers, van rauwe tonijn tot een sausje van blauwe kaas en van gefrituurde vismix tot salamikroketjes. Ik weet eigenlijk niet precies wat alles was. Daarna aten we nog 3 andere gerechten, tonijn, mozzarella en mosselen. Echt heel erg lekker!

Op de terugweg naar huis schoot ik nog dit mooie plaatje van de Kanaalweg.

Zaterdag

Vrijdag dook ik redelijk vroeg in bed omdat ik zaterdag op tijd wilde rennen. Na 12 kilometers maakte ik deze foto’s. Eentje van mijn schaduw die me 12 km lang achtervolgde, want oef de zon was al supersterk. En deze foto is van onze wijk, ben nog steeds zo blij met ons huis aan het water!

Daarna reden we naar Friesland, voor de verjaardag van Nienke. Zij en Maikel zijn al een weekje aan het varen en de afgelopen jaren vierde ze haar verjaardag ook al op het water. We hebben een heerlijke dag gehad, op de boot en aan wal. Een beetje barbecueën, badmintonnen én vissen. Ik ving zowaar wat! Haha. 

Dit soort luchten <3

Zondag

Zondag begon een beetje bewolkt. Op de radio hoorde ik ze zeggen: “zonnig met wat stapelwolkjes”. Dat klinkt toch superschattig, helemaal op de radio. Anyway die stapelwolkjes water er inderdaad. Ik las wat in de tuin en toen het warmer werd…

.. gingen we weer varen. We hebben sinds deze week een vergunning voor de Kromme Rijn, waar je normaliter alleen met een kano of elektrische motor mag komen. Maar wij nu dus ook :). Wat een verschil met de grachten van Utrecht. Zoveel groener. Het was er wel ontzettend druk met kano’s en zwemmers. Maar we hebben een heerlijke middag gehad. Oscar zat er zo bij, en ik… ik lag er zo bij ;-).

Thuis sloten we de dag af met onze mini-gourmet. Een wat simpelere variant van barbecueën. Ik kocht dat ding op de Uitmarkt met Koningsdag en ik blijf ‘m leuk vinden. Handig toch, zo voor twee personen. 

Hoe was jouw weekend? Heb je ook zo genoten van het mooie weer? Ik begreep dat het nog een week warm wordt en daarna is het over. Ik weet nog niet of ik daar blij mee ben of niet…
Liefs Aafke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.