We gaan dit jaar niet op wintersport en dit ga ik allemaal missen

We gaan dit jaar niet op wintersport en dit ga ik allemaal missen

Ik was twaalf, met een beugel en had net de eerste weken middelbare school erop zitten. Nadat we een aantal jaren niet op wintersport waren geweest gingen we weer. En niet met z’n vijven, maar met z’n vijftienen! Met vrienden van mijn ouders en hun kids. Wat een feest! En sindsdien zijn we elk jaar met z’n allen op vakantie geweest. Dit jaar, voor het eerst, gaat het hele feest niet door. F*ck!

Coronavirus

Er zijn zeker ergere dingen in de wereld, ik weet het. En ik snap ook ontzettend goed waarom we niet (kunnen) gaan, maar dat neemt niet weg dat ik het ruk vind dat we niet gaan. Het hele jaar gaat er al van alles niet door, maar deze vakantie was er eentje waar ik m’n zinnen op had gezet. In april zei ik al: “Ooh ik hoop dat we wel op wintersport kunnen”. Maar helaas…

Die groep van vijftien bestaat uit drie gezinnen, drie huishoudens. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot 21 volwassen en 4 kids. Dat zijn 12 huishoudens. Het is nu niet verstandig om met z’n allen in één groot huis te zitten. Als er dan iemand op een of andere manier het virus meeneemt dat huis in, kan je op je vingers natellen wat er dan gebeurt.

Eigenlijk hadden we zelf al wel besloten dat het waarschijnlijk niet door zou aan, maar ook de overheid raadt buitenland reizen tijdens de kerst af. Daarnaast is de verwachting dat de vibe op de piste ook heel anders zal zijn, áls deze al open zou zijn. Er wordt gesproken over skipassen met tijdsblokken, restaurants en cafés die gesloten zijn en met minder mensen in de lift. Al met al, dit jaar geen wintersport voor ons.

Welverdiende vakantie

Echt balen, want de wintersport is heilig voor me. Ik ben één keer niet mee geweest, omdat de UvA toentertijd tentamens had ingepland op de dagen voor kerst. Ik kon dus gewoon niet weg. Wat heb ik hierom gejankt, keihard.

Toen ik zwanger was van Lauren en dus niet ging skiën, ben ik wel mee geweest. Oh wat een heerlijke week was dat. Beetje uitslapen, lezen, puzzelen, bakken, lunchen op de piste, wandelen. Ik kon echt even energie bijtanken die week, mijn buik groeide ook keihard.

Die week is altijd al een bijtank-week geweest. Tijdens mijn middelbare schooltijd keek ik uit naar de kerstvakantie, omdat het een fijn ijkpunt was. Het oude jaar achter je laten en vol positieve energie het nieuwe jaar in.

Op de universiteit was december altijd zo druk! De laatste dagen voor de kerstvakantie stonden altijd deadlines en tentamens gepland. Daarnaast had je natuurlijk ook nog alle ‘verplichte’ sociale uitjes met sinterklaas en kerst. Heel leuk, maar het zorgde er wel altijd voor dat ik compleet gesloopt was. Op wintersport kon ik even los van de studie en het studentenleven.

Dit jaar dus geen..

Dit jaar gaan we dus niet. Dat vind ik echt heel erg jammer. Ik ga de gezelligheid enorm missen, het lekkere eten, het lekkere drinken, het “niets-moet”, de goede gesprekken, de foute films, de spelletjes, de ontbijtjes met verse broodjes, de funnies in de hagelslag, het gescheld in de skishop, het haasten voor de bus, het zoeken van je ski’s op de piste, de après-ski-drankjes, de apfelstrudel, de koude vingers, de gesperrte blauwe 5a, de zwarte dertien, de fotomomentjes op de berg, het mooie uitzicht, de verwarmde skiliften, de jukeboxlift, de gletsjer, de “waar zijn jullie?”-appjes, de blauwe plekken op mijn schenen (not!), het vieze-kerstmannetje-tafelkleed, de borrel rond 17 uur, de kamerindeling, de broodjes ei in de auto, de dutjes in de auto, het grote familiegevoel, de puzzels, het hardlopen na een lange skidag, de kou, de sneeuw, de winterzon, de “hoe is het weer op de piste”, de vrijheid, het buitengevoel, de voorpret, de kaissersmarren-pakjes meenemen naar huis, de geen kerststress in Nederlands, het aftellen tot de vakantie, de schnitzels mit pommes, de halve liters radler of bier, de zonnebrand in m’n binnenzak, mijn fijne skibroek, mijn nieuwe zachte skischoenen. Maar bovenal ga ik de lieve TiTiWo’ers missen!

birthday verjaardag aafke

Ik schrijf me nu alvast in voor wintersport 2021. Hopelijk kunnen we dan weer gewoon op skivakantie met z’n allen, met de kindjes in de sneeuw spelen en met z’n allen genieten aan tafel van de heerlijk jachtschotels, coq-au-vins, peertjes van oma en toetjes.

Ben je benieuwd naar mijn plogs van de wintersport afgelopen jaren? Klik dan hier en hier.

Blijf thuis, blijf gezond en vier de kerst in een kleine groep. Hopelijk helpt het om het wintersportseizoen alsnog te openen in het voorjaar en om alles weer normaal te laten zijn voor de winter van 2021.
Liefs Aaf

5 gedachten over “We gaan dit jaar niet op wintersport en dit ga ik allemaal missen

  1. Prachtig omschreven. Wat doen we veel in zo’n week hè. Ik ga gauw een plekje voor volgend jaar regelen en dus ook gewoon weer mee. Kus 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.