Waanzinnig uiteten bij Fico in Utrecht

Waanzinnig uiteten bij Fico in Utrecht

Afgelopen weekend hadden we afgesproken om met vrienden te gaan eten. Er stond al een reservering bij Florent, totdat we gebeld werden door Fico. Er was een tafeltje vrijgekomen en wij stonden bovenaan de reservelijst. Met andere woorden: we gingen eten bij Fico. Wat een geluk!

Fico in de Veilinghaven in Utrecht

In een fantastisch en bijzonder pand op de eerste en tweede verdieping, met uitzicht over de buurt en het water vind je Fico. Het interieur is prachtig en zoals ze zelf stellen ‘sexy’. Wij kregen een prachtig plekje aan het raam, in een van de uitbouwen op de tweede verdieping.

Een keigoede start

De tafel was mooi gedekt en in het midden stond een grote steen. Waar is die voor?! Een van de medewerkers, die ons naar onze tafel had gebracht, kwam vragen of we wilden starten met een aperitief. Ons plan was om voor het 6-gangen diner te gaan en daar wat bijpassende wijnen bij te bestellen. We kozen ervoor om geen aperitief te nemen.

Vervolgens zette de medewerker wat brood op tafel en sloeg vervolgens een grote klodder smeersel op de steen. Ahaa, daar is de steen voor! Hij vertelde dat het een crème was met onder andere hazelnoot en triple bier (als ik het me goed herinner). Ook zette hij wat kleine hapjes neer. Wat een goed begin van de avond.

Uiteindelijk aten we 6 heerlijke gangen. Veel vis, maar ook buikspek en hert. Mijn favoriete gang? De heilbot met kreeft, kokken, artisjok en kerrie. Maar ook het dessert was erg lekker. De chocolademousse was sterk, maar niet te overheersend en in de onderlaag zat een beetje knettersuiker. Zo’n speelse toevoeging, vind ik leuk!

Wijnen

Ook dronken we heerlijke wijnen. We begonnen met een witte wijn, heerlijk fris en licht bij de vis. De mannen namen nog een vollere witte wijn bij de derde en vierde gang. Bij het hoofdgerecht, het hert, dronken we een lekkere rode wijn uit Spanje. Ik wou heel erg dat ik onthouden had welke wijnen ze geschonken hadden, maar het waren druivenrassen die ik nog niet eerder heb gehoord.

Zonder telefoon

Nadat ik de foto’s van het brood had gemaakt, besloot ik mijn telefoon weg te stoppen. Ik vind het toch gek om met je telefoon aan tafel te zitten in zo’n fijn restaurant. Daarom heb ik geen foto’s van het eten en de wijnen. Maar je moet me maar geloven, dat het er allemaal erg lekker uitzag. Wil je een impressie? Check dan even het Instagram-account van Fico.

Thee met lekkers

En toen.. was het tijd voor thee en heerlijke huisgemaakte friandises. Kleine, verrukkelijke zoetigheden. We kregen een madeleine, een beignet, een witte chocolade fudge en een macaron. Vier kleine hapjes, maar wát een afsluiter van de avond. Als ze een high-tea zouden aanbieden zou ik zeker een van de eerste gasten zijn!

De rekening

Al met al en inclusief fooi, waren we €340 kwijt voor vier personen. Dat viel me heel erg mee. Natuurlijk is het wel net iets te veel om elke week te doen, maar het is ook weer niet zo duur dat het een eenmalige ervaring zal zijn (hoop ik!). Je krijgt echt waar voor je geld.

De bediening

De meiden en jongens in de bediening zijn goed opgeleid, maar zeker niet stijf. Ze lopen gewoon op gympen en zijn erg vriendelijk. Ze leggen rustig uit wat er op je bord ligt en hebben ook veel verstand van de wijnen en andere dranken. Bekwaam personeel, waardoor de sfeer superrelaxed is.

WT Urban Kitchen

Oh en, de eigenaren van Fico zijn ook de eigenaren van de watertoren bij Heuveloord, WT Urban Kitchen. Ook al zo’n goed restaurant met een fijne vibe. Daar kan je ook lunchen, als ik het goed heb. En de watertoren heeft een prachtig uitzicht over de stad (want op de tiende verdieping!).

Ben jij wel eens bij Fico geweest? Of staat ie nog op je wensenlijstje? Je moet wel echt even reserveren, want ze zitten elke avond vol. Oh en ze kunnen alle gerechten ook vegetarisch uitserveren.
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Waanzinnig uiteten bij Fico in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.