Verlof: moe en ziek maar heel veel zin in!

Verlof: moe en ziek maar heel veel zin in!

Yeah, ik heb verlof! Weer een mijlpaal aangetikt. Yes. Ik keek enorm uit naar het moment om mijn laptop dicht te klappen en pas weer open te doen in de zomer. Maar helaas begon mijn verlof iets anders dan verwacht.

6 weken van te voren met verlof

Aan het begin van mijn zwangerschap heb ik direct besloten op tijd met verlof te gaan. Ook op advies van de verloskundige. Lauren is vroeg geboren en toen heb ik daardoor geen zwangerschapsverlof gehad voor de bevalling. Dus ik koos nu voor 6 weken van te voren met verlof gaan.

Met een zwangerschapsverklaring regelde ik dit op mijn werk en door wat vaste vrije dagen en een weekend was de start van mijn verlof met 33,5 week! Ooh dat klinkt heerlijk. Dat geeft wat perspectief, wat vrije dagen voor mezelf, wat voorbereidingstijd. Top.

Je zwangerschapsverlof van je tweede kindje is natuurlijk heel anders dan met je eerste. Met je eerste heb je echt alle dagen voor jezelf en kan je op je gemakje alle babykleding strijken. Bij een tweede is dat natuurlijk wel anders.

Dat merkte ik vooral de laatste dagen voor mijn verlof. Ik was aan ‘t werk, aan ‘t zorgen voor Lauren, boodschappen doen, koken en wassen. En that’s it. Voor meer had ik geen energie en ruimte in mijn hoofd. Ik plofte dan ook vaak om half 8 of 8 uur, als Lauren sliep, op de bank. Om vervolgens een half uur later al me klaar te maken voor bed. Ik ben moe.

Oh wat keek ik uit naar mijn verlof. Als werk als taak wegvalt en daarmee veel ruimte komt voor mezelf, voor keutelen in huis en die nesteldrang die toch wel begint te komen. Oh en dutjes doen. Heerlijk lijkt me dat.

Laatste werkdag

En zo was daar mijn laatste werkdag. Veel projecten heb ik afgerond, een aantal lopende zo goed mogelijk op de rit gezet én op papier en een aantal nieuwe simpelweg niet gestart. Ik droeg alles over aan mijn collega’s wat nodig was en zette mijn out-of-office aan. Dat is gek, vind ik.

Nog nooit heb ik eerder voor zo’n lange tijd mijn werk overgedragen. Ik heb leuk werk, haal er voldoening uit en voel me er verantwoordelijk voor. Om je handen er dan zo af te trekken, is heel gek vind ik. Al weet ik zeker dat mijn collega’s alles goed oppakken en uitvoeren hoor. Daar twijfel ik niet aan. Maar toch.

Aan de andere kant weet ik ook dat ‘t goed komt. De vorige keer hebben ze alles van de een op andere dag moeten overnemen. En dat is ook goed gekomen. En dat komt het dit keer dus ook wel. Dat geeft ook wel een fijn gevoel en zorgt ervoor dat ik mijn werk ook echt kan loslaten in mijn verlof.

Ziek

Helaas, en ik voelde ‘m eigenlijk al aankomen, begon mijn verlof niet heel rooskleurig. Ik was al wat aan ‘t snotteren (wie niet deze periode van het jaar?) de afgelopen week. Gelukkig geen corona, maar de ouderwetse herfstverkoudheid. Die heeft helaas doorgezet en me een hele fijne bijholteontsteking gegeven. Kak.

Die laatste werkdag heb ik ondanks de pijn doorgebikkeld. Ik wilde koste wat kost aan het einde van de dag met een goed gevoel mijn laptop dichtklappen. Dus schraapte ik alle energie bij elkaar en dat ging gelukkig goed. Om half 5 was het, na een verrassingsquiz met ‘t hele team, klaar. Ik klapte mijn laptop dicht en plofte in bed.

Alles kwam er natuurlijk uit en jeetje ik werd ziek. En as we speak, 3 dagen later, lig ik nog altijd in bed. Met een halve apotheek aan medicijnen op het nachtkastje naast me. En een hele lieve Oscar en Lauren die goed voor me zorgen.

Ik hoop heel erg dat het de komende dagen weer wat beter gaat en dat ik vanaf de nieuwe week lekker van m’n verlof kan gaan genieten. Heb namelijk nog genoeg te doen. Dingen die moeten en dingen die ik wil doen!

Voor als je me op Instagram volgt, weet je helaas dat het de dagen daarna niet beter ging en dat ik zelfs in het ziekenhuis belandde. Maar daarover later meer.

To Do lijst

Want wat moet er nog allemaal gebeuren? Er zijn een aantal dingen die moeten en een aantal dingen die ik graag wil doen. Zo heb ik een fotoshoot gepland staan, een dagje sauna en heb ik zin in koffietjes of lunches alleen of met z’n drieën. Ook wil ik heel graag nog wat kastjes uitmesten in huis. Ik erger me er al een aantal weken aan, en elke keer dacht ik: straks in mijn verlof pak ik dit aan!

Andere dingen die wel moeten gebeuren zijn onder andere de babykamer afmaken, inclusief de kleertjes in de kast leggen en hangen, de commode inrichten en de bedjes opmaken. Er moet nog één wasje gebeuren; die met de spuugdoekjes, hydrofiele doeken en kruikenzakken. Deze hebben 2 jaar in een krat op de vliering gestaan en die wil ik weer fris hebben. De eerste pakjes ga ik uitzoeken en in zakjes doen. De vluchtkoffer moet nog ingepakt worden. De autostoel moet van de vliering worden gehaald en eventjes fris gemaakt worden. De box gaan we nog niet op zetten, ik wil eerst ruimte hebben voor de kerstboom. De klossen worden geleverd in december en vanaf half december moet het bed omhoog.

Genoeg te doen in mijn verlof dus. Elke dag één of twee dingetjes doen is mijn doel. En dan komt het vast allemaal goed.
Liefs, Aaf

2 gedachten over “Verlof: moe en ziek maar heel veel zin in!

  1. Zo zie je maar weer het loopt altijd anders dan dat je plant. Maar gelukkig op dit moment tijd om van je zwangerschapsverlof te gaan genieten. Hoop dat dit nog een paar weken mag duren 🤞🏻
    Liefs Crista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.