Verbouwing vrijdag – Plannen voor onze voorjaarstuin

Verbouwing vrijdag – Plannen voor onze voorjaarstuin

Jongens, ik heb iets nieuws bedacht! Nu wij de zolder gaan verbouwen, lijkt het me leuk om elke twee of drie weken op vrijdag een blog te posten over onze verbouwingsplannen. Een nieuwe rubriek dus en die noem ik Verbouwing Vrijdag. Daarin neem ik je mee in de zolderverbouwing, maar ook in mijn andere plannen voor ons huis. Zo staat, na de zolder, de slaapkamer op het lijstje. En ook de tuin. En daar gaat dit artikel van vandaag over. Lees je mee met onze voorjaarstuin plannen?

Geen groene vingers, wel planten

Ik heb geen groene vingers. Ik laat vetplatjes, cactussen en andere easy-care plantjes doodgaan. Echt. No joke. We hebben sinds kort een monstera (gatenplant) en de eerste gele blaadjes zijn al gevormd.. Nee toch?!

Ook in de tuin ben ik niet goed met planten. Afgelopen zomer hebben we wel kunnen genieten van geraniums, pluimhortensia’s en van de frambozenstruik die we van de buren kregen. Ik heb écht mijn best gedaan en gegoogeld wat we het beste met deze planten konden doen qua snoeien. Hopelijk komen ze de winter goed door en bloeien ze in de lente weer helemaal op. De frambozenstruik gaan we nog even verplaatsen in het voorjaar, naar een plekje in de zon. Dat moeten wel heel veel zoete frambozen opleveren toch?

Verder willen we graag een boompje op of in de vlonder planten en klimop laten groeien tegen de schutting. Dit zijn zonrijke plekken, dus het boompje en de klimop moet hier wel goed passen. Ik zou ook graag één of twee mooie witte vierkanten potten met leuke planten willen die we kunnen verplaatsen zo en dan. Dat maakt dat we de tuin af en toe een beetje kunnen veranderen. Houd ik van 😀.

Veiligheid voor alles

Naast al dit groen, moet er ook een hek komen. We wonen aan het water, waar eendjes, fuutjes, meerkoetjes en zelfs een zwanengezinnetje zwemt. Heel erg leuk natuurlijk en Lauren vindt dat ook erg leuk. En nu ze loopt, moeten we er echt voor waker dat ze niet in het water valt. Nu in de herfst en winter is dat prima te doen, want we gaan nauwelijks naar buiten. Strakjes in het voorjaar is het heerlijk als ze zelf kan rondscharrelen in de tuin, met de tuindeuren open. Dan is het toch wel fijn als we een hekje hebben.

Zomerklaar maken voor Lauren

Afgelopen jaar hebben we, door de coronacrisis, heel veel tijd doorgebracht thuis en in de achtertuin. Hoewel de aanleiding niet tof is, was het wel een erg fijne zomer. Een van de grootste veranderingen van deze zomer, was dat we de loungebank verplaatsten van onder de veranda naar het terras. Zo stond ie lekker in de zon en daar heb ik heel wat uurtjes doorgebracht!

Voor komend voorjaar en zomer wil ik graag weer wat veranderingen aanbrengen. Vooral wat meer gezelligheid aanbrengen in de tuin. Zo zat ik te denken aan een kleine picknicktafel voor Lauren of een zandbakje. Zodat zij heerlijk kan spelen in de tuin. We hebben een groot zonnescherm, maar misschien is een schaduwdoek ook geen gek idee. Dat brengt ook wat sfeer in de tuin.

Zomerklaar maken voor onszelf

Voor onszelf ga ik opzoek naar wat leuke gekleurde kussen voor op de loungebank. Het is echt een prachtbank, en zit/ligt heerlijk. Die kussentjes maken er een gezellig hoekje van. Ook ga ik opzoek naar een nieuw dienblad voor op de hocker. Diegene die we hadden heeft ’t begeven; door de regen is ie kromgetrokken.

Qua grote aankopen, staat er nog een nieuwe tuintafel op mijn wishlist. We hebben er nu eentje met een glazen blad, zo onhandig! Ik wil graag een fijn eethoekje creëren, waar we goed en gezellig kunnen tafelen. Ook zou ik graag een hangmat willen hebben. Althans, we hebben zelf al een hangmat, maar er mist nog een standaard. Mijn ouders hebben er een en ooh dat is toch relaxed in de zomer. Doordat je ‘m dan kan verplaatsen, kan je ‘m in de zon zetten om wat zonnestralen te pakken of juist in de schaduw als het erg warm is. Het schijnt dat kinderen dat ook erg chill vinden, ben benieuwd!

Hopelijk kunnen we veel van onze wensen realiseren komend voorjaar. Ik hoop ook dat we veel gebruik kunnen maken van onze tuin, maar dat we ook weer op pad kunnen zonder mondkapje en 1,5 meter. Een beetje van beide dus. Ben jij al een beetje bezig met jouw voorjaarstuin?
Liefs Aaf

– Deze blog is een samenwerking met Tropilex Hangmatten –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.