Update – Oktober: Hoe gaat ’t nu met hardlopen?

Update – Oktober: Hoe gaat ’t nu met hardlopen?

De vorige update is van augustus. Toen het heerlijk weer was, de dagen lang en de zon sterk. Helaas waren al mijn hardloopdoelen (10 EM tijdens de Damloop) in het water gevallen, maar ach. We waren gezond, ik liep lekker en ik wilde vooral lekker blijven lopen. Is dat gelukt? Hoe gaat het nu met hardlopen? In deze update laat ik het je weten.

Donker, koud, herfst

Nu, half oktober, een halve week voor het verzetten van de klok, gaat het niet. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het is vroeg donker, het is koud, winderig, we zijn ziek geweest, mijn energielevel is laag. De laatste keer dat ik ging lopen is vorige week maandag. Het is dus niet superlang geleden, maar deze week is het me niet gelukt.

Augustus en september

In augustus en september het ik wel lekker gelopen. Gemiddeld 2x per weer en dan zo’n 6km per keer. Dikke prima. Af en toe een intervalletje, meestal een duurloop. Het lekkere weer is dan wel heel lekker. Ik houd van hardlopen in de korte broek en in een hemdje. Ik merkte wel dat het in de avonden wat frisser werd, maar het was nog steeds heerlijk hardloop weer. Dat is denk ik het allerfijnst.

Wel had ik af en toe weer wat last van m’n scheenbeen. Maar met een beetje extra rust en rekken & strekken heb ik ‘m gelukkig soepel kunnen houden. Ik merkte wel aan mijn lichaam dat m’n conditie ietsjes achteruit was gegaan. Na 5km was ik ook echt wel blij dat m’n run (bijna) klaar was. Ik kon me niet voorstellen dat ik dan nóg een keer die afstand moest gaan lopen als ik voor 10km was gegaan.

En toen was het oktober

De afgelopen twee weken heb ik wel gelopen hoor. ’s Avonds na werk of op zaterdagochtend. Ik moet er wel weer aan wennen om in het donker te lopen. Lampjes mee én je route uitstippelen. Dat had ik een keertje niet gedaan. Tijdens mijn run begon het te schemeren en de laatste kilometer was het echt al donker. Maar ik moest een stukje door het park. En er fietste een man achter me. Niet chill. Gelukkig liep het goed af, maar het zette me wel weer even op scherp om m’n route netjes uit te stippelen als ik s avonds ga lopen.

En toen werden we ziek. Buikgriep, alle drie. En ooh dat heeft we wat van mijn motivatie en conditie gevraagd. Vooral in combinatie met de korte dagen. I know, het hoort erbij maar toch.

Hardlopen op zolder

Gelukkig heb ik de luxe dat ik ook thuis kan hardlopen, op de hardloopband op zolder. Die hebben we de hele zomer natuurlijk niet gebruikt, maar ik vind dat het tijd wordt dat we ‘m weer even aansluiten en er ruimte omheen maken.

Had ik al verteld dat we zolderplannen hebben? We gaan een dakkapel, vliering en muurtjes laten plaatsen, zodat er twee (logeer)kamers ontstaan en een kantoortje. We weten nog niet waar de hardloopband komt te staan, maar ik weet wel dat ie blijft!

Anyway, deze week wil ik weer lekker gaan lopen. Niet te ver; 4 tot 5 km en op heel rustig tempo. Weer eventjes opbouwen na die griepweek van vorige week. En voor de lange termijn blijft dat het doel. Gewoon rustig doorhobbelen deze herfst en winter. Soms binnen op de hardloopband, soms buiten om mezelf even uit te laten. En dan zien we in het voorjaar wel weer hoe en wat verder. Prima plan toch?!

Hoe gaat ’t met jouw hardlooptrainingen? Heb je ook last van de herfstdip? Of ben je heerlijk aan het doorlopen?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.