Travel tag 2018

Travel tag 2018

De travel tag is een tag die al op veel blogs te lezen is. En ik vind het altijd heel leuk om iemands travel wishes te lezen. Dus vond ik het een leuk idee om mijn eigen travel tag op te schrijven. Over welke landen ik al heb bezocht, waar ik nog graag naartoe zou willen en of ik kies voor wintersport of zonvakantie. 

1. Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Oe, eigenlijk al best veel. Met mijn ouders ging ik vroeger op vakantie naar Frankrijk, Spanje en Italië. In de winter gingen we skiën in Tsjechië en Oostenrijk. Ook andere landen in Europa heb ik met hen bezocht, zoals Duitsland en Denemarken. Ook zijn we een keer op vakantie geweest naar Turkije.

Mexico 2013

Pas toen ik 22 was ben ik voor het eerst buiten Europa geweest. En toen meteen goed. Ik ging voor 3 maanden op reis naar Mexico, in mijn eentje. Dat beviel zo goed dat ik in datzelfde jaar (2013) met Oscar op reis ging naar Amerika en ook nog naar een ander deel van Mexico. Daarna volgde ieder jaar een verre reis: Thailand, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Indonesië en afgelopen januari naar Belize en Guatemala. Ja, ik heb al veel van de wereld mogen zien.

2. Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?
Costa Rica! En IJsland. En Sevilla. Oké te veel eigenlijk. Maar als ik écht iets moet kiezen dan Costa Rica.

3. Wat is je meest ideale vakantie?
Een goede balans tussen avontuur en uitrusten vind ik belangrijk. De meeste vakanties plannen we zo dat we eerste veel zien en doen. En de laatste dagen gaan we dan keihard chillen aan zee of in een lekker hotel. Zodat we ook echt uitgerust en relaxed weer thuiskomen.

4. Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Ik heb mijn hart verloren aan Mexico, Oaxaca. In 2013 heb ik daar twee maanden gewoond. Het was een onwijs bijzonder avontuur, met ups en downs. Dat heeft me als persoon zeker gevormd en daar ben ik onwijs dankbaar voor. Ik ben er ooit al eens terug geweest, samen met Oscar. Maar ik zou er zeker nog eens heen willen gaan.

5. Ben je wel eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waarheen?

Stockholm 2016

Ja, naar Stockholm. De klant kon niet naar mij komen, dus ging ik naar haar. We hadden maandag om 09:00 uur afgesproken, maar ik mocht van mijn werk al op zaterdagochtend ernaartoe vliegen. Dat betekende dus een weekend Stockholm in mijn eentje. Dat was tof! Het was mooi weer en ik heb zoveel gezien. Ik huurde een stadsfiets en heb daardoor een heel groot gebied kunnen bezoeken. Maandag liep ik als een echte professional door die stad naar mijn afspraak toe en lunchten we zoals veel locals in een leuke lunchtent, dat voelde ook heel gaaf. En ’s avonds vloog ik weer terug naar huis.

6. Met wie ga je meestal op reis?
Met Oscar!

7. Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?
Mmmh.. Ik weet het niet. Ik ga heel graag met Oscar op vakantie en in mijn eentje op reis vind ik ook heel fijn. Een dagje weg met een vriendin of met mijn moeder is altijd heel gezellig, maar écht op vakantie dan moet je zeker weten dat je het een week met elkaar uithoudt en dezelfde interesses hebt. Op stap met mijn vader, dat lijkt me ook leuk!

8. Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

In het vliegtuig met Oscar

Makkelijk: Oscar! En ik zou mijn e-reader meenemen. 

9. Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waarnaartoe?
Nee, dat ben ik nog nooit. Of nouja, ik ben ooit eens naar Renesse geweest haha. Maar dat telt niet.

10. Ga je liever naar een attractiepark of dierentuin?
Attractiepark. En dan in álle achtbanen die er zijn.

11. Zou je liever een ski- of zonvakantie willen hebben?
Dit is een hele gemene vraag. Want ik vind allebei echt heerlijk. Een weekje skiën geeft je zoveel gevoel van vrijheid. De hele week buiten zijn maakt mijn koppie leeg en het is altijd onwijs gezellig (we gaan al 15 jaar met zo’n 20 personen op vakantie). Maar een zonvakantie is een oplaad-vakantie. Met vitamine D, warmte en uitslapen. Oké, als ik móet kiezen: skivakantie.

12. Wat is je leukste vakantieherinnering?
De zomers van 3 weken in Zuid-Frankrijk met de kleine Kip-caravan. Ik had mijn eigen tentje, werd onwijs bruin (want hele dag buiten), maakte vakantievriendinnen en het leef-tempo was heerlijk. Later mijn ons eigen gezin zou ik dat ook heel graag willen doen; met de caravan 3 weken naar Zuid-Frankrijk.

13. Wat is je minst leuke vakantieherinnering?
Na al die jaren in Zuid-Frankrijk wilden mijn ouders eens iets anders proberen en gingen we naar Tsjechië in de zomer. We hadden een huisje in het bos met iets verderop een meer. En wat bleek? Wij zijn zee-mensen. Man, dat meer was niets aan, zat vol met muggen en Tsjechïe is gewoon echt een ander land. Het was een prima vakantie, maar het jaar erop gingen we gewoon weer naar Zuid-Frankrijk.

14. Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
We zijn net op vakantie geweest naar Mexico, Belize en Guatemala. (Lees er hier meer over). Dus dit jaar zit er verder geen grote reis op de planning. Wel wat stedentripjes. Ik denk België, Spanje en natuurlijk in de winter weer naar Oostenrijk. 

15. Waar zou je nooit naar op vakantie gaan?
Het Oostblok trekt mij minder. Hoewel ik er steeds meer positieve verhalen over hoor, trekt het me gewoon niet. 

16. Welke plek lijkt je zo bijzonder dat je daar graag naartoe wilt?
IJsland lijkt mij heel magisch. Ik zou heel graag ooit nog eens het Noorderlicht willen zien. Ik realiseer me heel goed dat dat ook betekent dat we naar het hoge noorden moeten in de kou, en dat het niet altijd zeker is dat je het Noorderlicht ook daadwerkelijk ziet.   

Wat zijn jouw reis-wensen? Zou jij ook kiezen voor wintersport? Of ga je toch voor de zonvakantie?
Liefs, Aaf

3 gedachten over “Travel tag 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.