Traktatie inspiratie voor jonge kinderen

Traktatie inspiratie voor jonge kinderen

Thomas is in december 2 geworden en Lauren wordt 5 jaar in februari. Wij hebben dus al heel wat traktaties gemaakt de afgelopen jaren. Onze traktaties zijn simpel en leuk, zonder dat het té veel tijd kost of té veel geld! Oh, en ik vind het belangrijk dat je het op tijd kan voorbereiden. Scheelt weer wat stress in de drukke verjaardagsweek. In dit artikel deel ik hoe je leuke en simpele traktaties maakt die je met een toffe sticker nog leuker maakt!

Thema

Allereerst kies ik een thema. Nu Lauren 5 wordt, heeft ze inspraak in het thema. Maar toen de kinderen nog baby waren, was dat altijd heel eenvoudig. Dieren zijn een thema dat altijd goed werkt! Of specifieker visjes, zoals hieronder. K3 en Frozen zijn thema’s die Lauren heeft gekozen de afgelopen jaren. Voor Thomas heb ik wel eens voor raketjes gekozen en Paw Patrol. Je kan er alle kanten mee op.

Plan maken

Het thema is gekozen, tijd voor een plan. Want wat ga je maken? Vaak kies ik voor een combinatie van wat leuks en lekkers! Werkt altijd bij jonge kindjes.

Denk aan visjes aan een hengel gemaakt van een soepstengel of deze raketjes op een soepstengel. Perfect voor een eerste verjaardag met allemaal baby’s op de groep. Een potlood geprikt in een snoepdoosje als toverstok, voor wat oudere kindjes. Een opgerolde spek als lolly is ook geslaagd. Ik probeer het simpel en leuk te houden. En natuurlijk ook wel lekker!

Inkopen

Dan is het tijd om je benodigdheden in te kopen. Ga na hoeveel kinderen er in de klas of groep zitten en hoeveel traktaties je dus moet maken. Maak er altijd 2 of 3 extra, want je weet maar nooit.

Ik probeer altijd een beperkt budget aan te houden en te kiezen de Action, de Kik of de Wibra. Bij deze winkels vind je voor kleine budgetten leuke dingen!

Maar denk ook aan verpakkingsmateriaal als je dat nodig hebt. Ten tijde van het coronavirus moest alles voor- of ingepakt zijn, maar ook nu kies ik vaak nog voor een zakje. Het is niet alleen handig, het ziet er ook gewoon leuk uit.

Knutselen en inpakken

Blok een middagje of avondje en ga aan de slag. Knutsel de traktatie in elkaar. Hoewel ik altijd iets eenvoudigs probeer te maken, ben ik hier wel even tijd mee kwijt. Komt vooral om dat je alles minimaal 10 of zelfs 20 keer moet maken! Houd het dus echt simpel en maak er wat leuks van!

Hieronder zie je een Frozen toverstok, leuk he! Tussen de sterretjes zit een Schatkistje (snoep) geplakt en ik heb de punt van het potlood gewoon in het doosje geduwd.

Stickers met naam en leeftijd

Ik vind het altijd leuk om de naam en leeftijd van mijn kind erop te zetten. Vaak gaat zo’n traktatie mee in de tas naar huis en dan weten ouders ook wie er jarig was. Ik maak vaak een klein kaartje waar ik dat op schrijf. Maar wat ook een makkelijke manier is, is een leuke sticker! Daarmee kan je dan ook meteen een zakje dichtplakken.

Je kan online je eigen stickers laten maken en je kan het zo bont maken als je zelf wil. Door niet de leeftijd op de sticker te zetten, kan je ze de komende jaren gebruiken. Reserveer een plekje waar je met een goede pen het getal er zelf bij zet, mocht je dat willen. Wel zo duurzaam toch? Sowieso vind ik het belangrijk om te kijken of de stickers die je bestelt, wel duurzame stickers zijn. Alle kleine beetjes helpen!

De volgende traktatie

Over 5 weken wordt Lauren 5 jaar en we zijn heel voorzichtig al een beetje begonnen met de voorbereidingen. Ze heeft het over unicorns, maar ze weet het nog niet zeker. Marshmallows werden ook al genoemd.

Ook is dit de eerste keer dat ze op school gaat trakteren. Toen ze 4 werd vierde ze het nog op het kinderdagverblijf. Voor mij betekent dat dus niet 10 traktaties maken, maar meer dan 25! Even kijken wat ’t wordt!

Wat is jouw of jullie leukste traktatie tot nu toe geweest?
Liefs Aaf


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.