To go: op stap met mama in Brussel

To go: op stap met mama in Brussel

Mama en ik hebben een traditie opgebouwd. Eentje waar ik elk jaar heel erg naar uit kijk! Toen ik in 2013 afstudeerde kreeg ik van mama als cadeau een weekendje weg met z’n tweeën. Het duurde nog zo’n 3 jaar voordat we ‘m daadwerkelijk planden. Het was kerst 2015 en mijn oma (mama’s moeder) was net overleden. De wintersport was daardoor afgeblazen en ik zat onwijs verkouden bij mijn ouders op de bank. “Mam, zullen we dat weekendje weg met z’n tweeën nu eindelijk eens plannen?”. Toch gek, maar het blijft mooi hoe dat soort momenten je perspectief weer even kunnen aanscherpen. En zo gingen we in april 2016 naar Alicante. Het jaar erop vertrokken we naar Sevilla. En dit jaar staat Brussel op de planning!

Mama en ik legden de agenda’s bij elkaar en zo kwamen we uit het op Pinksterweekend 2018. Ik zocht naar goede tickets naar leuke Europese steden, maar door deze feestdagen was het lastig om écht scherp geprijsde te vinden. Bij toeval kwam ik erachter dat je door de nieuwe trein naar Brussel vrij goedkoop die kant op kan. Vanuit Twente kost een enkeltje tussen de €25 en €35! Ter vergelijking: voor een enkeltje Schiphol betaalt je vanuit Enschede al meer dan €23.

NS International
Via NS international boekten we onze treintickets voor komende donderdag. We kozen ervoor om de InterCity te pakken in plaats van de Thalys. Het voordeel daarvan is dat je een traject selecteert maar geen tijd. Ook heb je geen vaste plek waardoor het voor mij makkelijker is om later op het traject bij mam in de trein te stappen. Ook mag je uitstappen op elk station in het gebied van Brussel. Of centraal of midi of een ander station. Toen we de treintickets boekten hadden we nog geen onderkomen gevonden, dus dat was een voordeel voor ons.

We hadden er ook voor kunnen kiezen om met de auto te gaan. Vanuit Utrecht is het namelijk slechts 2 uur rijden. Maar dan moet je rijden en opletten, terwijl mam en ik natuurlijk lekker bijkletsen. En een parkeerplek vinden en betalen in Brussel. Op zich prima als je er oké mee bent, maar al met al kozen wij toch voor een relaxed ritje met de trein.

Airbnb
Op Airbnb ging ik op zoek naar een tof onderkomen en die vond ik! Midden in de stad, een ruim, licht en schoon appartement. Op de foto hierboven zie je de route van stadswandeling 1: centrum. Het kruisje (met pen) is onze locatie! Meer centrum ga je het niet krijgen 😀

TimeToMomo
Ik heb het boekje TimeToMomo, welke voorheen 100% Reisgidsen heette. Dit is nog een oude editie, dus wordt nog de oude naam gebruikt. Ik zweer bij deze boekjes; van verschillende steden heb ik een 100% Reisgids. Elke stad wordt opgedeeld in zo’n 5 gebieden. En aan de hand van een stadswandeling door zo’n gebied word je meegenomen langs de highlights. Zowel de bezienswaardigheden, als de toffe plekjes om te eten en drinken of te winkelen.

Highlights
De Beurs (bij ons om de hoek!), de Grote Markt, het Stadhuis, Manneken en Jeanneke Pis, de Sint-Hubertusgalarijen, de Begijnhofkerk en het Martelaarsplein; allemaal highlights in het centrum welke we zeker even gaan bezoeken. Verder staan het Jubelpark, het Atomium (je weel wel, dat gebouw met die grote zilveren ballen), het Koningsplein, de Kunstberg en Parking 58 (met een fantastisch uitzicht) ook op de planning.

En we gaan uiteraard Belgische biertjes drinken, wafels eten en misschien ook wel mossels (daar houdt mam niet van, ik wel). We hopen op mooi weer en hebben er zin in om de Europese hoofdstad te gaan ontdekken!

Nog 4 dagen werken en dan stappen we in de trein! Ben jij wel eens in Brussel geweest?
Liefs Aaf

Foto header: Pixabay

Eén gedachte over “ To go: op stap met mama in Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.