There we grow again! Ik ben weer zwanger

There we grow again! Ik ben weer zwanger

Ooit hoopte ik dit bericht te kunnen schrijven. Een jaar geleden had ik nog geen idee wanneer dat zou zijn. Een paar maanden terug hoopte ik dat het gauw zou zijn. En nu kan ik het ook via mijn blog heel hard roepen: ik ben weer zwanger. Baby nummer 2 is onderweg en Lauren wordt grote zus. Wauw!

Nadat we de wens voor een tweede hardop naar elkaar hadden uitgesproken en de startdatum voor “proberen zwanger worden” was verstreken hoop je natuurlijk ontzettend op een positieve zwangerschapstest. Gelukkig heb ik niet veel negatieve testen in mijn handen gehad. Maar die ene positieve verraste me toch wel een beetje.

Het is zo gek om van het een op andere moment te weten dat je zwanger bent. Ik was heel blij, maar ook overdonderd. En, OMG gaan we dit echt doen? Er is niet echt een weg meer terug nu. Een tweede, kunnen we dat wel aan? En hoe zal deze zwangerschap verlopen? Gaat het lukken om borstvoeding te geven? Blijft de baby wel zitten tot in ieder geval 37 weken? Allerlei gedachten gingen door mijn hoofd.

Preconceptioneel gesprek

Deze gedachtes gingen natuurlijk ook al door mijn hoofd voordat we de knoop doorhakten om voor een tweede te gaan. Ik vroeg bij de verloskundige een preconceptioneel gesprek aan, om een eventuele tweede zwangerschap te bespreken. Als je een eerdere zwangerschap hebt gehad die eindigde in een vroeggeboorte van 32 weken of nog eerder, dan rol een automatisch een protocol in.

In mijn geval betekent dat ik vanaf week 16 ook onder toezicht van de gynaecoloog kom te staan. En we twee dingen gaan doen. Middels inwendige echo’s wordt mijn cervix (baarmoederhals) gemeten. Als die korter wordt of al te kort is, kan dat de kans op een vroeggeboorte vergroten. Er kan dan een soort ringetje, clipje om mijn cervix worden gezet, waardoor je de boel eigenlijk gewoon dichthoudt. Het tweede is het slikken van progesteron. Dit hormoon zorgt ervoor dat mijn baarmoeder rustig blijft en dat eventuele voorweeën niet de kans krijgen door te zetten.

Afgelopen week heb ik dit plan met de gynaecoloog ook afgestemd en de eerste afspraken staan inmiddels gepland. Ik hoop ontzettend dat dit mij het vertrouwen en de rust geven om te genieten van deze zwangerschap. Voor nu voelt dat wel zo. Hopelijk lukt het me dat gevoel vast te houden. Ik ga er gewoon vanuit dat ik straks met 38 of 39 weken denk: pfff, nu mag hij/zij wel komen hoor! Haha.

Veelgestelde vragen

We hebben het de afgelopen tijd familie en vrienden verteld, dat blijft zo leuk om te doen. En we kregen een aantal vragen meerdere keren:

Willen jullie weten wat het wordt?
Ja, dat willen we. Had voor mij niet per se gehoeven, maar Oscar wil het graag weten. Dus daarin ga ik met hem mee.

Gaat Lauren naar zolder verhuizen?
Yep, dat is het idee. Qua timing zal dat ergens in oktober/november zijn denk ik. Ze heeft een prachtige grote kamer, nu we een dakkapel op zolder hebben.

Vind je het spannend?
Natuurlijk is het spannend, maar zoals ik hierboven al beschreef hoop ik dat alle controles die ik krijg me het vertrouwen geven om het op een normaal niveau spannend te vinden, net als elke andere zwangere.

Hoe gaat het met je?
Pfff, de eerste weken waren heeel heel pittig. Net als met de zwangerschap van Lauren was ik moe en misselijk. En misselijk in mijn geval is iedere dag spugen. Ik trok dus aan de bel bij de huisarts en kreeg emesafene voorgeschreven. Dat hielp wel om me de tijd te geven iets te eten in de ochtend, maar helaas hielp het niet altijd. Verder werd ik er ontzettend duf van. Ik was niet mezelf daardoor. Ik werkte, deed wat gedaan moest worden en dook weer mijn bed in. Voor Lauren en Oscar was dit ook geen gezellige tijd.

Inmiddels ben ik gestopt met de Emesafene en ik voel me mezelf weer. Zo zo zo fijn! Heb nog wel een paar keer moeten spugen, maar dat weegt niet op tegen jezelf zo duf en afwezig voelen. Zwanger zijn is niet altijd een pretje.

Wanneer ben je uitgerekend?
De precieze datum laat ik (voor nu) nog even in het midden, maar de baby staat gepland voor januari 2022. In het nieuwe jaar dus! Klinkt nog zo ver weg. Het zou ook zo maar een kerstkindje of oud&nieuwkindje kunnen worden. Ik hoop zelf dat er 2022 op zijn/haar geboortedatum komt te staan!

Wat vindt Lauren ervan?
Lauren snapt het nog niet. Ze is nu bijna 2,5 dus dat is nog iets te jong. Ze weet, omdat we haar dat geleerd hebben, dat er een baby in mama’s buik zit en ze geeft ook kusjes op mijn buik als ik erom vraag. Maar ze snapt het nog niet hoor. Ze zal bijna 3 zijn als de baby komt en ik ga ervan uit dat ze het tegen die tijd wel iets snapt.

Het is de laatste tijd door de misselijkheid en de moeheid wat stil geweest hier. Mijn intentie is om het wel weer op te pakken, ik ga zien hoe me dat gaat lukken. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om mijn zwangerschap hier met jullie te delen. Ik ben zwanger, whaa!

Vind je het leuk om mee te lezen over mijn zwangerschap? Wat zou je dan graag willen weten? Laat het me weten hieronder in de reacties
Liefs Aaf

2 gedachten over “There we grow again! Ik ben weer zwanger

  1. mooi proficiat een mooie zwangerschap gewenst ook voor Oscar en lauren lieve groet van Cor en marian spoor uit almelooo🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.