Terugblik op het tweede halfjaar van 2020

Terugblik op het tweede halfjaar van 2020

Het is vandaag 23 december 2020. Nog een weekje en dan is het jaar voorbij. Dit hele gekke jaar zit erop. Jeetje jongens, wat is het anders verlopen dat we gedacht hadden hè. In dit artikel ga ik het niet hebben over de coronacrisis en wat het voor ons heeft betekent. Ik wil graag terugblikken op de leuke dingen van het afgelopen halfjaar. Lees je mee?

In juni blikte ik terug op de eerste zes maanden van het jaar. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

Juli

In juli gingen we op vakantie; een weekje met de boot naar Friesland. Vorig jaar was dat een enorm succes, we hadden mooi weer en een prachtig huisje. Dit jaar viel het weer helaas nogal tegen. Desalniettemin hebben we wel twee keer kunnen varen en werd het een hele relaxte vakantie. Als we naar buiten konden, deden wel dat en Lauren genoot enorm van alle aandacht, de eendjes en het eten. Tijdens deze vakantie stond ze voor het eerst zelf los! Trotse mama hiero!

Door het thuiswerken had ik mijn collega’s al een hele poos niet live gezien, dus spraken we af om buiten bij Fort de Batterijen te gaan lunchen; op 1,5 meter afstand en in de buitenlucht. Daar at ik deze overheerlijke pizza!

En aangezien de boot toch nog op de trailer stond en Amsterdam een aantal openbare trailerhellingen heeft, reden we met de boot naar de hoofdstad toe om daar in de grachten te varen. Heel anders dan Utrecht, met de vele grachten en het IJ!

Augustus

De buren zijn op vakantie en ik pas op de tuin. Met dit warme weer sproei ik ‘m regelmatig en in return mag ik de frambozen van de frambozenstruik plukken. Zo zoet, net snoepjes. Lauren vindt ze ook erg lekker en wil elke avond na het avondeten frambozen plukken.

We gingen veel op pad met z’n drieën. We voeren veel, aten ontzettend veel ijsjes en ook de kinderboerderij hebben we een aantal keer bezocht.

Mijn nichtje was hoogzwanger en wilde eigenlijk geen babyshower. Nou daar komt ze dus niet mee weg he 😉. Samen met twee andere nichtjes organiseerden we een kleine babyshower. Het was bloedheet die dag en we eindigden gezellig met de voetjes in het badje.

Ik nam pap mee uiteten bij De Stadsgracht in Enschede en ik verfde onze hal. Daar ben ik nog elke dag blij mee. Het ziet er zoveel gezelliger uit nu.

September

Het zonnetje verdween langzaam en op een druilerige donderdag gingen Lauren en ik voor het eerst naar een indoor speelparadijs! Wat een succes. Lauren kon heerlijk spelen, kruipen en klimmen. In september is Lauren ook echt gaan lopen, zo knap van haar. We genoten van de laatste zonnestralen op het terras met een schaal nachos.

Na de druilerige vakantie in juli, wilden we graag nog een paar dagen weg. Dat werd Limburg in dit heerlijke huis. Oscars ouders en broertje kwamen ook langs, en terwijl opa en oma thuis bleven met Lauren gingen wij viertjes tokkelen en rodelen.

Ik bakte ook weer volop. Dit zijn koekjes voor Laurens leidsters ter ere van De Dag van de Leidster. En deze ongebakken appeltaart ging eerst een nachtje de koelkast in om de volgende dag af te bakken. Daar wordt ie nóg lekkerder van.

De echte allerlaatste mooie dagen spendeerden wij op de boot. Oh wat een heerlijke vaarzomer is het geweest zeg.

Oktober

Summers over en het wordt ook weer vroeg donker. Een shirt met korte mouwen kon nog nét maar ik moest wel lampjes meenemen om zichtbaar te blijven in het donker. Ook droeg ik voor het eerst een mondkapje. Toch wel gek. En nu is het voor iedereen normaal, verplicht zelfs.

Oscar nam me mee als verrassing naar Doetinchem, waar we heerlijk aten en een nachtje sliepen. Dat was echt heerlijk, om er eventjes uit te zijn.

Lauren en ik gingen samen naar het Nijntje Museum. Nu met de maatregelen is het er superrustig en kon ze er heerlijk vrij rondlopen en rennen. En dat je overal aan mag zitten is natuurlijk een feestje!

November

Bella, de hamster van de buren is er weer voor een paar daagjes. Lauren is dikke vriendinnen met Bella. Verder hing ik deze hexagons op aan de muur boven de tafel. Gezellig he!

Na al die heerlijke vaardagen, was het tijd om Sam de boot winterklaar te maken. De havenmeester hees ‘m op de wal en maakte de motor winterklaar. Zelf hebben we ‘m gepoetst, de kap eraf gehaald en ‘m ingepakt in zeil. Tot in april Sam!

Kerstboomtijd! Ik wacht dus echt niet tot na Sinterklaas he 😉. Die donkere dagen kunnen wel wat gezelligheid gebruiken.

December

1 december! Ik mag beginnen met de Rituals Adventskalender en met de adventskaars!

We vierden Sinterklaas in Deventer en ook in Enschede. Althans, dat was de bedoeling maar helaas gooide een (gewoon) griepje roet in het eten. Wel liep ik nog een lekker rondje in mijn oude buurt en daarna gingen we weer naar huis.

De dakkapel werd geplaatst. Stap één van onze zolderplannen. Ik ga hier nog een uitgebreide blog over schrijven om jullie te laten zien hoe het er nu uit ziet!

90’s Bingo met vrienden op afstand, om zo samen Sinterkerst te vieren. Daar hoorde natuurlijk een 90’s outfit bij!

Nog een weekje in dit jaar. Ons plan is om naar Enschede te gaan en met onze familie de kerstdagen te vieren. Ik neem wat bakspullen mee en ook mijn hardloopkleren. Het wordt een soort minivakantie.

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken op de terugblik van mijn tweede halfjaar van 2020. Hoe was jouw eerste helft van het jaar? Wat zijn jouw plannen voor de tweede helft?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.