Terugblik op het eerste half jaar van 2020

Terugblik op het eerste half jaar van 2020

Het is vandaag 29 juni 2020. Morgen nog één dag en dan is het juli. De eerste 6 maanden van het jaar zitten erop. Jeetje jongens, wat is het anders verlopen dat we gedacht hadden hè. In dit artikel ga ik het niet hebben over de coronacrisis en wat het voor ons heeft betekent. Ik wil graag terugblikken op de leuke dingen van het afgelopen halfjaar. Lees je mee?

Januari

Lauren, (en wij ook hoor) heeft ontzettend genoten van de kerstboom. De lampjes waren fascinerend en heeft ervoor gezorgd dat ze werd uitgedaagd om richting de boom te rollen.

Ook kocht ik nieuwe skischoenen. Na onze vakantie in december had ik twee open blaren op m’n been van klote schoenen. Dus hoog tijd om goeie schoenen te kopen, die me goed passen. Oh wat was ik hier blij mee!

Taart! De linker bakte ik voor m’n broertje en z’n vrouw. Ik mocht de gender reveal cake bakken. Oh dat was tof om te doen. En zeg nou zelf, goed gelukt toch? Benieuwd naar de binnenkant van de taart? Klik dan hier! Of lees dit artikel verder.

Ik bakte lekker verder. Deze koffie taart was anders dan anders maar superlekker. En veel te veel, dus heb ik in de buurt een paar stukjes uitgedeeld. Op de foto zie je de kleine taart, ik maakte ook nog een grote, oeps. Volgens mij heb ik ‘m nog niet gedeeld op m’n website. Zal ik dat nog doen?

Oscar en ik gingen voor het eerst een nachtje weg. Zonder Lauren. Spannend, maar het ging natuurlijk supergoed. En wij hebben ons ook vermaakt in Den Bosch.

Daarna deed ik een detox. Vijf dagen lang gezond, plantaardig eten, waarvan drie alleen smoothies en soepen. Man man, het was pittig. Ik hield vol en deelde daarna mijn ervaringen hier op m’n blog.

Februari

Jaa, we gingen weer op wintersport. Oh die schoenen skieden echt lekker, wát een verschil. We hadden prachtig weer en Lauren ging mee met oma in de lift. Dat pakje en dat mutsje, schattig he! Het was een heerlijke en gezellig week

Op 20 januari zag ik er zo uit. Het was precies een jaar geleden dat mijn vliezen braken en dat Lauren die nacht geboren werd. Het bracht zoveel herinneringen en gevoelens boven. Onderstaande Instagram post zette ik toen online:

Maar dat betekende inderdaad ook dat Lauren 1 jaar was. En dat we haar verjaardag gingen vieren! We huurden een stukje van een restaurant af, ik bakte zelf deze fantastische fondanttaart en met veel familie en vrienden vierden we haar verjaardag. Oh wat was het een feest.

Ook op de opvang heeft Lauren haar verjaardag gevierd, met deze hengeltjes. Simpel, maar erg leuk. Een daverend succes als ik de juffen op het kinderdagverblijf mag geloven. Zelfs de oudere kinderen vroegen of er nog een visje over was.

Maart

Hieperdepiep hoera! Ik ben 30 jaar geworden. Na het grote feest van Lauren, hebben we mijn verjaardag rustig gevierd. Wel sloofde ik me uit in de keuken en maakte deze petit gateaus om te trakteren op het werk.

Het weer werd beter. Zelfs zo warm dat ik kon lopen in een T-shirt en met zonneklep. Oh ik hou van de lente, waarin het zonnetje steeds sterker wordt en je je niet meer helemaal hoeft in te pakken als je gaat rennen.

Nog meer taart! Om de tijd thuis een beetje te vullen sloeg ik aan het bakken, omdat het kan. Een appeltaart is een klassieker, maar zo lekker.

April

Oh jongens, wat een cadeautje is dat mooie weer he! We namen Lauren voor het eerst mee op de fiets. Ze vond het superleuk en wij ook. Er is zoveel te zien, ze vermaakt zicht wel.

Met een kopje thee in de tuin even genieten van de zon. Het zijn ook de kleine dingen die het ‘m doen.

Het bleef warm, heerlijk. Dat betekent voor ons dat we weer kunnen varen. Weer iets nieuws voor Lauren. Althans, vorig jaar is ze een paar keer mee geweest op de boot (oa op vaarkantie naar Friesland) maar nu als dreumes kan ze lekker kruipen, klimmen en kijken.

Onderweg kochten we een broodje bij Camping Ganspoort. Heerlijke broodjes en zo steunen we de lokale ondernemers ook nog eens. Win-win!

Lauren geniet enorm van het vele thuis zijn en wij genieten van haar. Dit keukentje is echt wel favoriet. Ben je benieuwd waar ze nog meer graag mee speelt? Lees dan dit blog.

Ik shopte wat zomerse outfits. Na 3 dingen die niet paste (bluuh) trok ik deze jumpsuit aan. Yep, die houd ik. Heb ‘m de afgelopen tijd al veel aangehad, een heerlijk pakkie.

Op de valreep van april kocht ik mezelf een nieuw sporthorloge. Mijn Fitbit ging kapot en ik was er eigenlijk ook weer klaar mee (opnieuw! Waarom, dat lees je hier). Ik koos voor een sporthorloge in plaats van voor een stappenteller, zodat ik ‘m om doe moet sporten en verder veel minder/niet. Hij bevalt me goed. Nog even verder testen en dan zal ik er een blog over schrijven.

Mei

Nog meer zon! Dat betekent pauzes in de zon met een kopje thee en varen varen varen!

Ik liep de eerste run met m’n nieuwe horloge. Nog even uitvogelen hoe ik een training in m’n horloge kan zetten zodat ik niet alle tijden op m’n hand moet schrijven.

We gingen klussen bij mijn nichtje en haar man. Heerlijk om weer even fysiek bezig te zijn. Ik schilderde een deel van deze kast en Oscar legde laminaat op zolder. Drie weken geleden hebben we hen ook geholpen met verhuizen. Lekker sjouwen, uitpakken en opruimen. Fijn dat we hen zo konden helpen.

Die broodjes van Camping Ganspoort (die van in de boot) zijn zo lekker, dat we ze af en toe ook voor thuis halen. Een goede lunch op een werkdag.

Lauren is logeren bij haar opa en oma en ik geniet van de vrije tijd. Heerlijk om in de tuin te liggen en niet de babyfoon in de gaten te houden of Lauren in de gaten te houden. Volgens mij heb ik hier zo’n twee uur gelegen!

Juni

Jaaa! Hij is er! Mijn neefje is geboren. Weet je nog die taart in januari? Die was dus blauw binnenin. Hij was er iets eerder dan ze verwacht hadden (geboren met 37.3 weken) maar hij doet ’t supergoed. En z’n ouders ook.

Lauren gaat nu gewoon weer twee dagen per week naar het kinderdagverblijf en ik breng en haal haar vaak op de fiets. Het is zo leuk om samen te fietsen, liedjes te zien en te wijzen naar alle dieren die we onderweg tegenkomen. Als ze ziet dat de fiets klaarstaat, begin ze al helemaal te wijzen. Zo leuk vindt zij het dus ook.

Oscar nam me mee uit eten bij Fico! Oh wat een verwennerij. Daar hebben we al eens eerder gegeten en deze keer was net zo goed. Ze waren net weer open en hadden een nieuw terras op de kade gebouwd. We aten 5 gangen met zeebaars en hangop, haring en watermeloen (op de foto), schol en tom yum, eend en parelgort en tot slot rabarber en karnemelkijs.

En nu is het bijna juli. De tweede helft van het jaar staat voor de deur. Hoewel het natuurlijk nog wat onzeker is om plannen te maken, staat er een hoop leuks op de planning. Te beginnen met een vaarkantie! We hopen in het najaar ook nog op vakantie te gaan en natuurlijk de wintersport in december. Lauren gaat verder groeien, lopen en kletsen. Iets waar ik enorm naar uitkijk. We gaan aan de gang in de tuin, in huis en op zolder. We gaan ons niet vervelen.

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken op de terugblik van mijn eerste halfjaar van 2020. Hoe was jouw eerste helft van het jaar? Wat zijn jouw plannen voor de tweede helft?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Terugblik op het eerste half jaar van 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.