Sport tag

Sport tag

Tijd voor de volgende tag! Deze keer eentje over sporten. Ben ik een groepssporter of sport ik liever alleen? Hoeveel sport ik eigenlijk? En wat is mijn grootste sportblunder?

Wat voor sport beoefen je?

Ik ben een hardloper.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Ik probeer zo’n drie keer per week te lopen, dus zo’n 3 uur gemiddeld denk ik. Verder probeer ik ook veel te wandelen. En normaliter fiets ik ook 2 dagen per week naar m’n werk. Dat is zo’n 8 km enkele reis. Al met al beweeg ik zo’n 7 uur per week denk ik.

Ben je meer een cardio meisje, of juist meer van krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?

Poe, zo zie ik mezelf helemaal niet. Sporten die veel van je uithoudingsvermogen vragen heb ik eigenlijk nooit leuk gevonden. Het duurde dan ook even voordat ik het hardlopen leuk begon te vinden. Ik ben wel altijd vrij sterk geweest. Een aantal jaar geleden heb ik een jaar of twee veel gefitnest en toen was ik meer van de kracht dan van de cardio. Maar nu, ja toch wel cardio.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Alleen.

Sportte je vroeger op school graag?

Jawel, ik vond LO (Lichamelijke opvoeding) wel leuk. Ik was zeker niet de sterkste of fitste sporter van de klas, maar ik kon zeker meekomen. Ik had wel wat balgevoel en spelinzicht. En met mijn fanatisme kwam ik ook een heel eind.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?

Soms wel, soms niet. Soms kan ik mezelf wel die trap onder m’n kont geven en dan ga ik de deur uit. Het is nu langer licht, waardoor dat wat makkelijker gaat. We hebben nu ook een hardloopband op zolder staan, zodat het smoesje “het is koud en donker” niet meer opgaat. Vaak kan ik mezelf wel motiveren. Vooral de gedachte dat je daarna zo’n voldaan en trots gevoel hebt, stimuleert me om te gaan.

Heb je een sport blunder die je kunt benoemen?

Eeuh geen idee. Ik ben wel eens, ontzettend gênant dit, de bosjes ingedoken voor een boodschap want ik kon het écht niet meer ophouden!

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

Hardlopers die niet even ‘hoi’ terugzeggen. Helemaal als ze je opzettelijk negeren. Verder is het superirritant als m’n muziek onderweg uitvalt. Dan is m’n sportsessie gedoemd om te mislukken.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?

Ja, ik sport altijd met een tracker. Vroeger was dat een app, later m’n Fitbit en sinds kort loop ik hard met een Garmin horloge. Ik vind de cijfertjes achteraf heel interessant: hoe hard liep ik, hoever liep ik, wat was m’n maximale tempo? Het gaat bijna zo ver dat een run die niet gemeten is, eigenlijk niet telt, haha.

Welke sport deed je vroeger?

Ik heb heel lang geturnd. En ook gedanst. Maar turnen heb ik ook nog in m’n studententijd gedaan. Toen ik klein was, begon ik met gymnastiek. En later werd dat echt turnen. Ik was superfanatiek; ik turnde zelf 2 keer per week, hielp de juf met haar lessen en gaf later zelf ook nog 4 lessen per week.

Toen ik 18 was en ging studeren ben ik gestopt met turnen. Een paar jaar later ben ik in Eindhoven weer gaan turnen bij EST SUCA, de studentenvereniging. Daar heb ik onwijs veel nieuws geleerd (arabier flikflak, flikflak salto en brug). Ik ben zelfs nog een jaar voorzitter geweest.

Kijk je sport op tv?

Nee niet zoveel. Soms kijk ik wat voetbal mee met Oscar. Grote voetbal toernooien of finales kijk ik wel. Of de olympische spelen. Dan kijk ik het liefst turnen. In de winter kijken we ook nog wel eens schaatsen.

Welke sport had je graag willen leren?

Ik vind kunstrijden een hele mooie sport. Ik heb een blauwe maandag op schaatsen gezeten, maar dat heb ik niet heel lang gedaan. Veel te kou haha. Als ik in Amerika geboren was, weet ik zeker dat ik een cheerleader was geweest.

Ben je een ochtend, middag of avond sporter?

In ieder geval geen middagsporter. In het weekend vind ik het fijn om ’s ochtends te lopen, en doordeweeks is het heerlijk om na een werkdag nog even m’n energie eruit te gooien.

Hoeveel geld geef je uit aan je sport?

Niet zoveel, gelukkig. Ik ben natuurlijk geen contributie ofzo kwijt. Wel heb ik goede hardloopschoenen van €150 en m’n Garmin horloge kostte €180. Verder heb ik goede hardloopkleding waar ik jaarlijks zo’n €60 aan kwijt ben.

Wil je meer tags van me lezen? Klik dan hier.

Wat is je favoriete sport accessoire?

Ik ben heel blij met m’n zonneklep. Daar loop ik, in de lente en zomer, echt veel mee. Hij beschermt me goed tegen de zon en vliegjes en is niet te warm.

Welke sport doe jij? En wat is jouw sportblunder?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Sport tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.