Roomtour Laurens kamertje: een lichte & zoete babykamer

Roomtour Laurens kamertje: een lichte & zoete babykamer

Laatst had ik Laurens kamer weer even opgeruimd en dat was het perfecte moment om foto’s te maken van haar kamer. Roomtours van een babykamer vind ik altijd heel leuk om te lezen bij anderen. Ik maakte ‘m ook van Laurens babykamer. Kijk je mee?

Toen Lauren geboren werd op 21 februari was haar kamer nog niet af. Niet zo gek, want we zouden nog zo’n 9 weken de tijd hebben. De grote dingen stonden er al wel hoor, zoals de kast, commode en het bed. Maar de kleine dingen, zoals planken, gordijnen en aankleding waren niet klaar. Lauren heeft uiteindelijk 6 weken in het ziekenhuis gelegen, wat ons de tijd gaf om haar kamer af te maken. En dit is het geworden!

We kozen voor een lichte kamer, maar wel met kleurtjes. De muur schilderden we in de kleur Schijn; een frisse, lichte mintkleur. Verder lieten we alles wit en we kozen ook voor veel witte meubels. Zo zou het een zachte, lichte kamer worden.

Een van de laatste dingen in de kamer, waren de gordijnen. Ik riep altijd dat ik niet te veel roze wilde, maar op een of andere manier móesten de gordijnen roze zijn. Deze oudroze gordijnen van de Hema zijn verduisterend en matchen goed bij de mintgroene muur. Lief, stoer, zacht en zoet. Een perfecte combi!

Als je binnenkomt op haar kamer staat meteen rechts naast de deur Laurens bedje. Hij is merkloos, want we namen ‘m (gratis!) over van buren hier in de wijk. In eerste instantie hadden zij ‘m verkocht via Marktplaats, maar de koper kwam niet opdagen. Het bedje stond in de weg dus deden ze een oproepje op Facebook: dit bed moest zo snel mogelijk opgehaald worden. Wie wil ‘m gratis hebben? Nou, wij wel! De broer van de buurman is meubelmaker en heeft ‘m zelf gemaakt. We kregen er ook het matrasje en een luieremmer bij. Superlief.

Sinds juli slaapt Lauren niet meer in de wieg op onze kamer, maar in haar eigen bedje. Ze vindt het fijn om een eigen plekje te hebben, ze komt er echt tot rust, en ze slaapt er ook goed. Zij blij, wij blij ☺.

Naast haar bed staat een grote stoel. Deze hadden we nog over uit ons vorige huis. Een hele mooie, lekkere grote stoel. Qua kleur is het misschien niet een 100% match, maar we vonden het zonde om een nieuwe stoel te kopen. Hij is van Wehkamp, deze kleur is niet meer beschikbaar maar wel heel veel leuke andere kleurtjes!

De flamingo die erboven hangt hebben we gekregen, volgens mij is ie van de Xenos. Het badje is van Bebé Jou en daarin hebben we een heel handig hangmatje, hierdoor voelt Lauren zich ondersteund en geborgen in bad. Een aanrader!

Tegenover de stoel staat de commode. Het is een ladenkast van de Ikea, die heb je vast vaker gezien op een babykamer. Hij heeft een fijne werkhoogte en véél opbergruimte. Superfijn. Wij hebben er rvs-knopjes opgezet en zo toch een beetje onze eigen look gecreëerd.

De luieremmer kregen we dus bij het bedje, ideaal ding. De luiers gooi je in de prullenbak, zonder ‘m open te doen waardoor de stank in de emmer blijft. Een keer in de zoveel tijd haal je de zak er even uit (en doe je je neus dicht). Volgens mij is het deze: Luieremmer.

Op de commode ligt een verschoningskussen met een hoes van de Zeeman, een billendoekjesbox en een mandje met al Laurens verzorgingsproducten. De groene Nijntje en de rammelaar hebben we gekregen.

Op de hoge plank staan voorleesboeken en een giftsetje van Rituals. Op de lage plank staan 3 fotolijstjes van de Zeeman (met dieren, net als de hoes van het verschoningskussen), en liggen wat leuke dingetjes. In de regenboogdoos zitten al Laurens ziekenhuisspulletjes: haar plakkers en snoertjes van de monitor, haar identiteitsbandje, haar eerste mutsje, de zonnebril voor onder de blauwe lamp). In het invulboek probeer ik netjes elke maand te schrijven over Laurens ontwikkeling. Ik denk dat ik ‘m er zo nog maar weer eens bij pak en het boek even bijwerk. Het is alweer een tijdje geleden.

Lauren heeft een megagrote kledingkast. Ook deze is van Ikea, de welbekende Paxkast. We wilden geen babykast voor haar, maar eentje die veel langer mee kan en ook nog mooi is als ze straks een puber is.

We kozen voor een aantal planken, een hanggedeelte, twee dichte lades, drie draadmanden en twee wasmanden. Ik moet zeggen, die wasmanden wegwerken in haar kast is echt een goede keuze geweest. In de ene gaan haar vieze kleren en in de ander alle doeken etc. die op 60 graden gewassen kunnen worden. Bovenin in de twee dichte manden zitten dekens voor de winter en kleding die nu nog even te groot is.

En zie je de lamp? Die hebben we zo ingesteld dat ie automatisch aangaat als je de kastdeur opendoet en weer uitgaat als je ‘m dichtdoet. Hoort bij de Pax-lijn en is echt een fijne optie. Helemaal bovenop de kast hebben we de camera van de babyfoon gemonteerd. Zo staat die gericht op haar bedje en kunnen we haar via de tablet of telefoon in de gaten houden.

Naast haar kast staat nog een roze auto. Gekregen van mijn schoonouders als kraampakket. Er zaten 10 cadeautjes in, voor elke dag één. Nu gebruiken we ‘m om kleding die te klein is in te doen, zodat we die kunnen gaan uitzoeken. Je ziet ’t, de deksel kan al niet helemaal dicht. Lauren groeit zo hard dat er al veel kleding in de auto zit.

Ook staat er een trappetje met vier plankjes. Deze komt ook uit ons oude huis en heeft Oscar geschilderd. Onderop een koffertje van Woezel en Pip die we kregen bij de eerste echo. Daarboven twee mandjes met badproducten, de mandjes zijn ook van de dierenlijn van de Zeeman.

Daarboven schoentjes van Studio Raas die we kregen van een vriendinnetje, handschoenen uit Lapland, meegenomen door opa en oma (zij waren in Lapland toen we hen belden met het nieuws dat Lauren geboren was!) en een knutselwerkje van Lauren (en de verpleegkundigen van de neonatologie) voor mijn verjaardag in maart.

Op de bovenste plank staat nog altijd het krijtbord waarop staat: Baby de Boer wordt verwacht april 2019. Hiermee kondigden we onze zwangerschap aan op social media.

Het is een heerlijke kamer geworden en Lauren slaapt er graag. Er zijn nog een paar kleine dingen die ik graag nog wil aanpassen. Zo vind ik de muur boven haar bed en de stoel nog wat leeg. Ik denk dat de flamingo plaats gaat maken voor een mooie wereldkaart. Ook heb ik nog boekenplankjes gekocht, die moeten we nog ophangen. En Lauren is gek op de spiegel, ze vindt het zo leuk om naar zichzelf te kijken, dus ik denk dat we die ook nog gaan ophangen naast de kast.

Genoeg te doen nog dus. Alles op z’n tijd. Ik hoop dat je het leuk vond om even binnen te kijken op Laurens kamertje.
Liefs Aaf

2 gedachten over “Roomtour Laurens kamertje: een lichte & zoete babykamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.