Review: Huidverzorging van Drs Leenarts

Review: Huidverzorging van Drs Leenarts

Een tijdje terug was ik op zoek naar een goede gezichtscrème met SPF. Je weet wel, om je huid tegen de zon te beschermen om rimpels te voorkomen. Ook zocht ik een kindervriendelijke vette zalf voor Laurens schrale wangetjes. En geïnfluenced via social media kocht ik een setje smeersels bij Drs Leenarts. Hieronder beschrijf ik wat mijn ervaringen zijn. Lees je mee?

Drs Leenarts

Huidverzorging die écht werkt, dat wil iedereen wel, toch? Ik ben Marjolein Leenarts, dermatoloog en heb zélf een productlijn voor de huid ontwikkeld, ‘Drs Leenarts’. Gewoon producten die doen wat ze beloven, zonder poespas, zonder onnodige toevoegingen en betaalbaar! Mijn advies? Zorg goed voor je huid! – aldus de website van Drs Leenarts.

Vooral dat stukje “zonder poespas” sprak mij aan. En inderdaad, goed betaalbaar. Verder op de site kwam ik veel informatie tegen over verschillende huidaandoeningen en -types. Al met al voelde het goed en bestelde ik een aantal producten.

Die heb ik nu een tijdje in gebruik en ik moet zeggen: ze bevallen me goed.

Dagcrème SPF 25

Deze dagcrème biedt dus ook bescherming tegen de zon. Vooral nu in het zonnige voorjaar en in de zomer vind ik het heel belangrijk om mijn gezicht goed te beschermen. Het vermindert de kans op rimpels, werkt dus anti-aging en zorgt dat je niet verbrand in je gezicht.

De crème zit in een kleine tube (50 ml) met een pompje. Daardoor komen er geen zuurstof, bacteriën of andere viezigheden in de crème terecht. En je hebt altijd een vaste hoeveelheid om te smeren. Je pakt dus nooit per ongeluk te veel.

Je ziet door de gelige kleur dat er zonnebrand bij in zit. Verder smeert het goed uit en laat ie een klein laagje achter op je huid. Ik glim er dus nog wel een beetje van. (De foto van de crème op mijn hand zie je hieronder).

Dag & Nachtcrème

drs leenarts

Ook deze crème zit in een handige tube met pompje. Dat werkt écht fijn.

Deze crème is wat witter en lichter dan de SPF25. Hij smeert ook wat beter uit en trekt wat beter in. Ideaal voor ’s nachts. Maar op een dag waarop ik bijna niet buiten ben, smeer ik deze ook overdag. Dan glim ik net iets minder.

Droge huid zalf

Deze vette zalf zit niet in een tube (is er overigens wel, maar zonder pompje), maar in een pot. De zalf is geschikt voor baby, kind en volwassene, dus Lauren en ik delen deze pot.

Het verschil tussen deze zalf en gewone vaseline is dat er vitamine E en abrikozenpitolie aan is toegevoegd. Dat zorgt voor een verzachtende werking op de huid.

De zalf smeert goed uit en laat een vettig laagje achter op de huid. Dit plakt een beetje, tjah het is dan ook een vette zalf. Maar trekt ook vlot in. Na een aantal dagen smeren op wat droge plekjes in m’n gezicht waren ze weg! Top. Helaas kwamen ze ook wel weer terug toen ik niet meer smeerde. Oké doorsmeren dus.

Bergzalf

Later kocht ik deze er ook nog bij. Lauren had ontzettend last van berg. Dat zijn schilfertjes op het hoofd. Ik wist zeker dat het geen eczeem was, omdat er geen rode vochtplekjes onder de schilfers zaten. Hoewel je berg prima kan laten zitten en het geen kwaad kan, vond ik het toch niet zo fijn voor Lauren dat ze dit had.

Deze supervette zalf zorgde ervoor dat de schilfers verweken (door onder meer Cetiol V). Het is een beetje wittig en dikker dan de Droge Huid Zalf. Met het bijgeleverde kammetje kon ik, na een half uurtje, de schilfers zo van Laurens hoofd kammen. Zonder pijn en zonder moeite.

Daarna moest ze wel even in bad, want haar haar was natuurlijk ontzettend vet. Gelukkig waste ik dat er zo af en had ze al gauw een fris koppie. Na een keer smeren en kammen was Lauren van alle berg af!

Suncare SPF30 – mini

Als cadeautje kreeg ik mij m’n bestelling een mini SuncareSPF 30. Ideaal voor in m’n handtas, zo heb ik altijd goede zonbescherming bij me.

Net zoals alle andere producten bevat deze crème geen parfum, maar ruikt best lekker. Ik wist het niet eens, maar een filter dat veel wordt gebruikt, oxybenzon, ligt momenteel onder vuur omdat het hormoonverstorend zou kunnen zijn. Dat zit hier dus niet in! Goed om te weten.

De crème smeert lekker uit en laat daardoor ook geen witte waas achter. Deze mini is natuurlijk niet genoeg om je goed en vaak genoeg in te smeren tijdens een dagje strand. Maar is perfect om net even je gezicht extra te beschermen als je op het terras zit of, net al wij, een dagje gaat varen!

Zonder poespas

Veel van de producten bevatten een extraatje zoals sheabutter, kokosolie en antioxidanten. Schadelijke stoffen, zoals alcohol, allergenen of parfum, komen niet in de producten voor. Alle huidproducten van Drs Leenarts ontvingen in 2018 het internationale keurmerk ‘Allergy Certified’. Voor mezelf vind ik dat fijn, en voor Lauren zelfs een must.

Op de website is Drs Leenarts heel transparant en duidelijk over de ingrediënten die per product gebruikt worden en wat ze betekenen. Zo is Niacinamide vitamine B3 en Glycerin een moisturizer. Elk product op de ingrediëntenlijst wordt netjes uitgelegd. Ik hou wel van deze transparantie.

Enthousiast over Drs Leenarts

Oké, dit lijkt bijna een verkooppraatje. Maar ik ben gewoon enthousiast. Het zijn fijne producten die inderdaad doen wat ze beloven. En dat voor een prima prijs.

Alles (en meer!) is online te koop, bij de Etos, en ook bij bol.com. Oh en wist je dat ze een Handboek over de huid voor kids heeft ontwikkeld?! Als je alles wilt en moet weten over de baby- en kinderhuis inclusief de bekende en onbekendere aandoeningen.

Oké oké, ik houd al op. Even voor de duidelijkheid: dit artikel is niet gesponsord. Ik heb zelf de producten besteld en betaald en dit is mijn eerlijke (enthousiaste) mening over deze producten.

Mocht je nou denken, dat wil ik wel eens proberen? Als jij een of meerdere van de producten van Drs Leenarts besteld via deze link naar bol.com, dan krijg ik daar een klein percentage van. Het kost jou niets extra’s. Dank je wel.

Ken jij Drs Leenarts al? En heb jij wel eens een van de producten gebruikt?
Liefs Aaf

2 gedachten over “Review: Huidverzorging van Drs Leenarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.