Review: hexagon fotocollage van Fotocadeau + kortingscode

Review: hexagon fotocollage van Fotocadeau + kortingscode

Al een tijdje wilde ik leuke foto’s boven de eettafel. Het liefst persoonlijke foto’s van ons drieën. Toen ik voor een samenwerking een hexagon fotocollage kon uitzoeken, wist ik direct dat ik deze kans moest aangrijpen. Want wie wil er nou niet leuke foto’s ophangen zonder gaatjes in de muur te boren!? Kijk je mee met deze leuke foto’s?

Online bestellen

Via de online tool op de website van Fotocadeau kan je eenvoudig kiezen hoeveel hexagons je wil en de foto’s selecteren. Het fijnste is dat je direct ziet hoe de foto op de hexagon geplaatst wordt, waardoor je kan beoordelen of het een geschikte foto is of niet. Zo had ik een hele leuke foto van Lauren, maar door de vorm vielen allerlei leuke elementen van die foto buiten beeld. Die foto viel dus af. Uiteindelijk koos ik voor een mix van ons drietjes.

Post

Niet veel later, ik dacht 2 dagen, kwam het pakketje al aan met de pakketpost. Theoretisch had het ook best door de brievenbus gepast, maar het doosje is te groot.

In de doos zaten de negen hexagons los, samen met het afstandhoudertje, de plakstrips en de bon. Eerst dacht ik oei, als ze maar niet beschadigd zijn! Maar door het hele lichte materiaal waar de hexagons van gemaakt zijn (forex), kan dit prima. De plakstrips hadden zich verstopt onder de flap van de doos, ik kreeg er voor elke foto één.

Ophangen

Je hebt dus geen boor, schroef of spijker nodig om de hexagons op te hangen. Iets wat me goed van pas kwam, want zo kon ik deze foto’s als verrassing voor Oscar ophangen! Hieronder zie je dat de hexagons van forex zijn gemaakt waardoor ze dun zijn en weinig wegen.

Aan de slag! Ik mat uit wat het midden van de tafel was en hoe hoog de foto’s moesten komen te hangen. Ik plakte een strip op de achterkant van de eerste foto, trok het folietje eraf en plakte ‘m op de muur. Even goed meten met de waterpas dat ie recht hangt en dan nog even aandrukken. Zo die hangt!

Daarna hing ik de andere acht ook op, met behulp van het afstandhoudertje. Daarmee zorg je ervoor dat tussen alle hexagons precies evenveel afstand zit. Dat staat wel zo mooi! Het is wel even priegelen hoor, maar mede omdat de hexagons dus nauwelijks wat wegen hang je ze heel makkelijk op.

En ben je ze nou zat? Door de speciale plakstrips zijn ze heel makkelijk te verwijderen. Je hebt dan wel nieuwe plakstrips nodig om ze ergens anders weer op te hangen, maar je hoeft dus geen gaatjes in de muur te vullen!

Hexagon fotocollage

hexagon fotocollage

Tadaa! Leuk hè! Ik heb ze opzettelijk niet-symmetrisch opgehangen, hou ik van. Lauren vind ze ook heel leuk. Haar plekje aan tafel is de kopse kant en ze kijkt dus uit op de foto’s. Geregeld kijkt ze er gebiologeerd naar en roept dan: “papa!”

Het leuke van deze hexagon fotocollage is dat ie natuurlijk supermakkelijk uit te breiden is. Je plakt er namelijk zo wat nieuwe hexagons aan vast. Hoe leuk is het als Lauren straks wat ouder is, er dan wat foto’s aan toe te voegen?!

60% korting

Ben je niet zo van de hexagons? Dan is heeft Fotocadeau ook cirkels en vierkantjes in het assortiment. Ze zijn er in verschillende formaten, van 17 x 15cm tot 37 x 32cm.

Op alle vormen van MuchoPix ontvang je nu 60% introductiekorting! Gebruik daarvoor de code MP60, zoals je ook terugvindt op de website. Ook zijn er diverse kerstaanbiedingen. Check dus vooral even de website. Er zit vast wat moois voor je tussen.

Meer foto’s in huis

Ik vind het zo leuk om weet wat meer persoonlijke foto’s in huis te hebben. Al eerder hing ik een hele mooie foto van Lauren op in haar kamertje. Daarnaast moet ik toch ook echt aan de bak met een fotoboek van Lauren haar eerste jaar! Ik zie vooral op tegen het uitzoeken van de foto’s, het zijn er zo zoveel! Daar moet ik binnenkort echt maar eens voor gaan zitten. Ook heb ik nog een paar mooie dikke zwarte lijsten van de Ikea, waar ik graag persoonlijke foto’s in wil. M’n plan is om ze op de overloop op te hangen. Ook dit projectje komt op m’n to-do list…

Heb jij veel persoonlijke foto’s in huis hangen? Wat vind je van deze hexagon fotocollage?
Liefs Aaf

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotocadeau. De hexagons heb ik gekregen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.