Review: De zeven zussen

Review: De zeven zussen

Ken jij ze al? De boeken over de zeven zussen? Deze reeks is al een tijdje uit. Althans, een deel ervan. As we speak is Maan ook uit, het vijfde boek. Die heb ik laatst op mijn Kobo gezet om te lezen. Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal, want de vorige vier heb ik met erg veel plezier gelezen.

Lucinda Riley heeft deze boeken geschreven. Hiervoor schreef ze andere boeken, maar ik had niet eerder van haar gehoord. Jij wel? Ik vind het zo sterk van haar dat ze deze reeks geschreven heeft, zonder de verhalen volgordelijk te laten zijn. Het is dus niet per se nodig om eerst deel 1 en daarna deel 2 te lezen, zoals de Harry Potter-reeks. Wel komen er hele kleine dingetje van de eerdere boeken voor in het volgende boek, maar je kan de boeken prima als losse boeken lezen.

Zes zussen met elk een eigen verhaal

De zeven zussen-reeks gaat over zes zussen. Nu hoor ik je denken: huh, zes? Ja, zes. Al gauw kom je erachter dat er een zus mist… Zij zijn allemaal op verschillende momenten en vanuit verschillende delen van de wereld geadopteerd door Pa Salt, z zijn dus niet biologisch aan elkaar verbonden. Ze wonen in een prachtig mooi huis in Zwitserland waar ze een hele fijne jeugd hebben gekend. Als Pa Salt plots overlijdt, laat hij aanwijzingen achter voor zijn meiden. Aanwijzingen naar hun biologische achtergrond. Iedere zus is heel anders, qua uiterlijk én innerlijk, maar ook qua achtergrond.

Heden en verleden

Elk boek gaat in op het verhaal van éen van de zussen. Door de aanwijzing van Pa Salt duiken de meiden in het verleden van hun afkomst. Daardoor is elk verhaal een afwisseling van het heden en verleden. Naast dat het je nieuwsgierig maakt naar het verdere verloop, is het ook heel interessant. Zo lees je over de bouw van het Christusbeeld in Rio, over de muziekwereld zo’n 100 jaar geleden in Noorwegen en over de pareljacht in Australië.

Lucinda Riley heeft nog meer boeken geschreven.
Benieuwd wat ik daarvan vind? Klik dan hier!

Het Zevengesternte

De zussen zijn vernoemd naar Het Zevengesternte ofwel de Plejaden. Het is een groep sterren maar ook een mythe. De sterren en de mythe keren voortduren terug in alle verhalen en is hetgeen de zussen met elkaar verbindt ondanks hun verschillende afkomst.

Wat vind ik ervan?

Het zijn heerlijke boeken. Ik merk dat ik echt even eruit kan stappen en volledig kan opgaan in het verhaal. De combinatie van het heden en verleden, de romantiek, de culturen en de landen maken het unieke verhalen. En het fijne is dus dat er zoveel verhalen zijn!

Tot nu toe (januari 2019) is verschenen:
1. De zeven zussen.
2. Storm
3. Schaduw
4. Parel
5. Maan

Wil je (een van) de boeken kopen? Via deze link op Bol.com kan je ze bestellen. Ik ontvang dan een klein bedrag omdat je via mijn blog de boeken hebt gekocht. Het kost jou niets extra’s. Win-win dus, dank je wel.

Kortom, ga dit lezen!
Ben je benieuwd naar de afzonderlijke verhalen? Google dan even, er is voldoende over te vinden op het internet. Veel leesplezier 🙂!

Liefs Aaf

3 gedachten over “Review: De zeven zussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.