Review: 3 boeken van Lucinda Riley (van de Zeven Zussen)

Review: 3 boeken van Lucinda Riley (van de Zeven Zussen)

Je kán er bijna niet gehoord van hebben: de Zeven Zussen reeks van Lucinda Riley. Vorig jaar schreef ik al een review van de eerste 5 boeken en ik heb goed nieuws: deel 6 is uit! Al een tijdje in het Engels, maar vanaf morgen ook in het Nederlands! Maar wist je dat de auteur ook andere boeken heeft geschreven? En ze zijn net zo goed als de Zeven Zussen-reeks. Ik heb er drie gelezen en hieronder deel ik mijn mening met je.

Als je wilt weten wat ik van de Zeven Zussen-reeks vind, klik dan hier.

Lucinda Riley

Wist je dat de auteur van de Zeven Zussen – Lucinda Riley – eerder andere internationale bestsellers heeft geschreven, vóórdat ze startte met de Zeven Zussen? Ze schreef voornamelijk boeken die ze zelf graag zou willen lezen: boeken met en duale verhaallijn en over plekken die ze zelf kende. De Orchideeëntuin was het resultaat. Daarna schreef ze Het Meisje op de Rots, De Lavendeltuin en De Nachtroos. Allemaal internationale bestsellers!

De 3 boeken die ik gelezen heb

Toen ik de vijf bestaande boeken van De Zeven Zussen reeks uit had, kwam ik erachter dat Riley ook andere boeken had geschreven. Die wilde ik wel lezen. En zo las ik, achter elkaar, De Orchideeëntuin, De Olijfboom en De Nachtroos.

Duale verhaallijnen

Net als in de Zeven Zussen, hebben deze boeken ook een duale verhaallijn: eentje in het nu en eentje in het verleden én op een andere plek op de wereld. Ik vind het reuze interessant om over het verleden en over andere culturen te lezen. Daarnaast zit er altijd een stukje spanning in, want je weet gewoon dat deze verhaallijnen op een of andere manier samenkomen. Maar hoe?

In De Orchideeëntuin volg je het verhaal van Julia, een beroemde pianiste die nu geen piano meer speelt door een heftige gebeurtenis een jaar geleden. Samen met haar zus gaat ze naar de veiling van het failliete landgoed waar haar grootouder vroeger werkten. Daar ontmoet ze Kit, de huidige eigenaar van het landgoed die een deel van het landgoed wil renoveren. Tijdens de renovatie stuit hij op een dagboek, geschreven in Thailand. Het dagboek brengt veel herinneringen boven bij Julia’s grootmoeder en haar verhaal kent een bijzonder plot.
Koop ‘m hier via Bol.com.

Het is een hele warme zomer op Cyprus en Helena keert samen met haar gezin terug naar het zomerhuis (met De Olijfboom) waar zij vierentwintig jaar geleden voor het eerst verliefd is geweest. Echter, haar gezin weet niets van het roerige verleden van Helena. Als ze dan haar jeugdliefde tegen het lijf loopt, komen er allerlei herinneringen boven. Haar zoon Alex, een dertienjarige bijzondere jongen, merkt dit op en gaat opzoek naar het verleden van zijn moeder én dat van hemzelf . Helene weet dat de waarheid aan het licht zal komen. Kan ze dat wel aan?
Koop ‘m hier via Bol.com.

De Nachtroos gaat over een actrice die voor een rol in een Engelse film op het landgoed mag verblijven. Daar ontmoet ze de Indiase Ari, die op het landgoed op zoek is naar zijn familiegeschiedenis. Er gebeuren vreemde dingen, maar beetje bij beetje ontrafelen ze samen het verleden. En dat gaat over hen allebei!
Koop ‘m hier via Bol.com.

Mijn oordeel over de boeken van Lucinda Riley

Het zijn flinke boeken, van zo’n 600 pagina’s. Ik lees ze op mijn e-reader, dus daar merk ik weinig van. Alle drie de boeken heb ik echt verslonden. Riley weet heel goed de aandacht te trekken en je nieuwsgierig te houden door spannende cliffhangers. Het boek switch elke keer precies op het goede moment naar de andere verhaallijn, waardoor je denkt: ‘Ja maar, hoe zit dat nu?’. Daardoor lees je toch weer verder en voor je het weet is het 1 uur ’s nachts.

De spanning, samen met toch elke keer een vleug romantiek maakt het heerlijke boeken om te lezen. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om over het verleden te lezen. Het ging er vroeger zo anders aan toe in de aristocratie, in India en tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dat betekent dat er ook verdrietige dingen gebeuren, en die hebben me echt aangegrepen omdat je zo meeleeft met de personages.

Mijn volgende boeken

Allereerst ga ik het zesde deel van de Zeven Zussen lezen: Zon. Of Sun Sister, want ik heb ‘m in het Engels. Eens kijken of me dat bevalt (ik lees wel vaker in het Engels, maar nog niets van Riley). Daarna ben ik van plan om de andere boeken van Riley ook te lezen: Het Meisje op de Rots, Het Italiaanse meisje, De Lavendeltuin en De Vlinderkamer. Kortom, nog genoeg te lezen 😃.

Heb jij ook al boeken van Lucinda Riley gelezen? Misschien wel de Zeven Zussen of een van haar andere boeken? En, wat vond je ervan? Of misschien heb ik je nu wel geïnspireerd om de boeken te gaan lezen? Laat je me dan even weten wat je ervan vond?
Liefs Aaf

2 gedachten over “Review: 3 boeken van Lucinda Riley (van de Zeven Zussen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.