Recept: Pompoencake met walnoten en frosting

Recept: Pompoencake met walnoten en frosting

Heb je nog wat last minute inspiratie nodig voor een lekker toetje bij het kerstdiner? Maak dan deze easy peasy pompoencake. Echt, heel simpel om te maken en heel erg lekker. Je haalt er ongeveer 12 stukjes uit. Genoeg om twee kerstdagen van te eten 😉.

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 200 gram bloem
  • 175 gram kristalsuiker
  • 2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 3 eieren
  • 170 gram roomboter
  • handje walnoten
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1,5 theelepel vanille aroma

Stappenplan

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Kook de pompoen in een laagje water tot ze zacht zijn. Pureer ze fijn tot een moest en laat ze even staan in een schaaltje. Het overtollige water kan je er daarna wat makkelijker uitgieten.
  3. Pak twee kommen. In de ene kom doe je de droge ingrediënten: bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en gemberpoeder. In de andere kom de natte ingrediënten: de eieren, boter* en nadat je dat gemengd hebt ook de gepureerde pompoen.
    * Mijn boter was nog koud dus sneed ik ‘m in reepjes en deed ‘m even in de magnetron. Pas op dat ‘t niet helemaal smelt, je wilt ‘m alleen de kou eraf hebben.
  4. Voeg dan deze twee mengsels samen en roer goed door. Voeg wat gehakte walnoten toe en meng dit er voorzichtig doorheen.
  5. Vet een bakvorm of een ovenschaal in en leg er een velletje bakpapier in. Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake 25 minuten in de oven.
    Check met een prikkertje of de cake gaar is. Als je deze in de afgebakken cake steekt en er weer uit haalt moet de prikker schoon zijn. Zit er wat beslag aan, dan moet je cake nog ietsjes langer in de oven.
  6. Dan is het nu tijd voor de frosting. Zorg ook hier dat de roomkaas en boter op kamertemperatuur zijn. Meng de roomkaas, de boter, de poedersuiker en de aroma goed door elkaar. Zet even terug in de koelkast om op te stijven.
  7. Als de cake is afgekoeld besmeer je ‘m met de frosting. Strooi er nog wat gehalte walnoten overheen en je cake is klaar!

Ik liet de pompoencake een nachtje staan in de koelkast, zo kon de frosting goed opstijven, wat de smaak ook ten goede komt. Het is uiteindelijk een heerlijke bouncy cake geworden. Niet te droog, lekker zacht en smeuïg.

Bewaar de pompoencake afgesloten in de koelkast, dan is ie een dag of 3 te bewaren. Mij advies is dus ook, deel uit en geniet ervan met z’n allen!
Liefs Aaf

Benieuwd naar meer recepten? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.