Recept: Italiaanse appeltaart met bitterkoekjes en Disaronno

Recept: Italiaanse appeltaart met bitterkoekjes en Disaronno

Ik bak heel graag appeltaart. Met lekker veel suiker en kaneel. Het is niet moeilijk, maar ik vind dat uitrollen van het deeg altijd een rotklusje. Tijd voor een appeltaart die net zo lekker is, maar minder moeite kost 😉.

Taart met drank is altijd een goed idee. Disaronno is natuurlijk een enorme smaakmaker. In combinatie met de bitterkoekjes (bij gebrek aan Amaretti), krijgt de bodem een heerlijke smaak. Het frisse van de appel, maakt dat deze Italiaanse appeltaart een blijvertje is.

Ingrediënten

  • 1 klein flesje of 1 flinke scheut Disaronno
  • 500 gram stevige appels
  • 18-20 bitterkoekjes (1 zakje volstaat)
  • 200 gram zachte boter
  • 175 suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • rasp van een halve citroen

Stappenplan

  1. Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Dat mixt beter en zorgt ervoor dat het beslag straks niet schift. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Schil de appels en snijd ze in plakjes.
  3. Mix de suiker en de vanillesuiker met de zachte boter totdat het luchtig is.
  4. Voeg één voor één de eieren toe. En daarna ook beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en het zout toe. Spatel daarna de citroenrasp er doorheen.
  5. Schep een dunne laag van het mengsel in de springvorm.
  6. Giet de Disaronno in een schaal of diep bord. Leg de bitterkoekjes in de Disaronno en verdeel ze daarna over de bodem.
  7. Roer de appels door het beslag en stort dit vervolgens op de bitterkoekjes in het deeglaagje.
  8. Nog wat koekjes over? Je kan ervoor kiezen om deze over de taart te verdelen. Mag, hoeft niet!
  9. Bak nu de appeltaart af in 50-60 minuten. De appeltaart is gaar als je er een satéprikker in steekt en die er schoon weer uitkomt.

Kijk deze laagjes. Je ziet de zompige bitterkoekjes, de laagjes appel en de heerlijke bovenlaag. Op een of andere manier was ik de suiker vergeten in dit recept en zelfs zonder was ie lekker! Toch zou ik er wel wat suiker in doen, want dat maakt de taart net iets minder laf. Maar een beetje poedersuiker, wat slagroom of wat roomijs erbij, maakt ‘m nog smaakvoller!

Benieuwd naar meer lekkere recepten? Klik dan hier.

Geniet van deze heerlijke Italiaanse appeltaart!
Liefs Aaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.