Recept: Goulash met veel groente
Afgelopen zondag was het weer zo’n dag. Koud, nat en grauw buiten, echt een herfstdag. Ik kreeg zin om lekker een middagje in de keuken te staan en wat lekkers te kokkerellen. Het werd goulash. Het kost niet te veel werk, wel wat meer tijd. Dit recept moet je echt eens proberen.
Ingrediënten
- 500 g runderlappen
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 tl karwijzaad
- 2 el paprikapoeder
- 1 kippenbouillontablet
- 500 ml gekookt water
- 200 g vastkokende aardappelen
- 2 paprika’s
- 2 tomaten
- evt. maizena
Stappenplan
Stap 1
Snijd de ui fijn en snipper de knoflook. Fruit dit in een braadpan met wat olie op middelhoog vuur.
Heb je zin in iets frissers? Maak dan deze heerlijke paëlla!
Stap 2
Snijd het vlees in kleine blokjes. Voeg dan het vlees bij de ui en de knoflook. Voeg ook de karwijzaad, de paprikapoeder en wat peper en zout toe. Bak het vlees 5 minuten.
Stap 3
Als het vlees rondom bruin is geworden voeg je het warme water toe en het bouillonblokje. Breng dit aan de kook, draai het vuur terug, zet het deksel er schuin op en laat de boel zo’n 2 uur stoven.
Stap 4
Schil de aardappel en snij ze in blokjes. Snij ook de tomaten en paprika’s klein. Voeg dit toe aan het vlees. Roer even goed door en laat alles nog eens 30 minuten stoven.
Stap 5
De aardappel zorg ervoor dat de goulash wat gaat binden. Vind je het nu nog te soepig? Maak dan een klein papje van water en maizena en voeg dat toe aan de goulash. Hierdoor wordt het wat dikker.
Wij aten het met frietjes uit de airfryer en broccoli. Wat een heerlijke herfstige maaltijd is het geworden! Het was een flinke pan vol, dus heb ik twee porties ingevroren en ook nog een portie meegenomen naar het werk. Lekker!
Maak jij wel eens goulash? Of goulashsoep? Het is echt niet moeilijk en kan bijna niet misgaan. Je moet er alleen wel even de tijd voor nemen, want hoe langer het vlees kan stoven, des te malser het wordt. Eet smakelijk!
Liefs Aaf