Recept: Gember shots maken zonder sapcentrifuge

Recept: Gember shots maken zonder sapcentrifuge

Gember staat bekend als een superfood. Het is bloeddrukverlagend, pijnstillend en ontstekingsremmend. Gember stimuleert de vetverbranding, lost slijm in de luchtwegen op en vermindert misselijkheid. Kortom: super healthy. dus! Om de dag goed te beginnen neem ik de laatste tijd een gember shot, die ik zelf heb gemaakt. Super eenvoudig. Dit is het recept.

Wat is gember?

First things first: wat is gember? Gember is een specerij en wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, aldus Wikipedia. Het wordt gebruikt voor allerlei bereidingen; ginger ale, gemberkoekjes, gemberthee, jam, snoepjes en ook bier.

Medicinale werking

Al eeuwen geleden werd gember ingezet als medicijn, vooral in de Aziatische, Indische en Arabische werelden. Misselijkheid, maagklachten, pijn, geheugenverlies, van alles kan het tegengaan.

Tegenwoordig wordt het vooral ingezet om de zuiverende werking, de boost voor het immuunsysteem en een betere doorbloeding.

Gember shots

Gember shots zijn hartstikke hip, maar ook heel duur! Bij onze groenteboer koop je er 3 voor €10, online koop je er 15 voor €30. Natuurlijk supermakkelijk om ze kant en klaar te kopen, maar zelf maken is veel goedkoper en ook heel makkelijk.

Recept

Het is niet echt een recept te noemen, want het is zo simpel.

Ingrediënten
– Een flinke stronk gember
– 2/3 citroenen
– een appel

Volg je mij al op Instagram?

Stappenplan
1. Schil de gember en snijd er dunne plakjes van.
2. Schil de citroenen en snijd in partjes.
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
4. Pureer dit alles met een staafmixer door en door. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de substantie te dik blijft.
5. Hang een zeef boven een bak en stort daarin het gember mengsel. Laat dit uitlekken en druk eventueel een beetje aan met de achterkant van een lepel.
6. Vries het sap in en pak elke ochtend 1 of twee gemberblokjes.

Ik pak ze er vaak al ’s avonds uit en laat ze ’s nachts in de koelkast in een glas ontdooien. Zodra ik ga ontbijten neem ik eerst het shotje. Het is echt wel even achterover slaan, want het is een scherp en zuur drankje. Maar als je direct een glaasje water erachter aan drinkt, is het zeker goed te doen. Na een tijdje begon ik het zelfs lekker te vinden.

Ben je benieuwd naar meer recepten? Klik dan hier.

Heb jij wel eens zelf gembershots gemaakt? Of ga je ze maken?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.