Recept: chocolade kokoscake
We kregen laatst visite en ik wilde ’s ochtends graag nog wat lekkers bakken. Dus ik dook de kast in om te kijken wat ik nog had en wat ik daarvan zou kunnen maken. Het werd een chocolade kokoscake!
Ingrediënten
Hieronder zie je alle ingrediënten. Ze zijn opgedeeld in drie groepjes, want je gaat drie dingen maken: chocoladecake, kokosballetjes en siroop.
Voor de chocoladecake:
- 100 gram (zachte) roomboter
- 50 gram suiker
- 3 eieren
- vanille aroma
- 75 ml melk
- 45 ml zonnebloemolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de kokosballetjes:
- 2 eieren
- 2 zakjes vanille suiker
- 120 gram kokosrasp
Voor de siroop:
- 100 gram suiker
- een klein beetje water
Stappenplan
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mag het zelfrijzend bakmeel met de cacoapoeder.
- In een andere kom mix je de olie, de boter, de suiker tot een mooi beslagje. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en tot slot ook de vanille aroma en de melk.
- In kleine delen voeg je vervolgens het meel/cacaopoeder toe. Maak er een mooi luchtig beslag van.
- Vet je bakvorm in en/of bekleed ‘m met bakpapier. Stort het beslag hierin.
- Maak daarna de kokos balletjes door alle ingrediënten te mixen. Met je handen maak je er balletjes van die je vervolgens in het chocoladebeslag duwt.
- Bak de cake voor 30 minuten in de oven.
- Maak nu de siroop door de suiker met een klein laagje water te verwarmen. Laat dit zo’n 10 minuten koken.
- Als de cake klaar is, haal je die uit de oven en giet je direct de siroop eroverheen. Bestrooi de cake met een beetje kokosrasp.
In een afgesloten trommel kan je de cake een dag of 4 bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook, dan blijven ze zo’n 3 maanden goed. Maar het leukst is natuurlijk om stukjes chocolade kokoscake uit te delen en samen te eten!
Benieuwd naar mijn favoriete recepten? Klik dan hier!
Liefs Aaf