Recept: brownie met pecannoten en een snufje zout
Voor de zomer deelde ik al een recept van een overheerlijke brownie. Super smeuïg, precies zoals een brownie moet zijn. Van ’t weekend had ik opnieuw zin in deze brownie maar ik speelde een beetje met de ingrediënten. Het werd een brownie met pecannoten en een suf zout. Hieronder lees je het recept.
Dit is het basisrecept van de brownie. Klik op de link voor een uitgebreidere beschrijving. Hieronder zal ik een korte versie schrijven inclusief de stappen van het toevoegen van pecannoten en zout.
Ingrediënten
- 60 gram roomboter
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 75 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125 gram chocolade
- 1 el stroop
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract of aroma
- 100 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 80 gram pecannoten
- snuf zout
Stappenplan
- Verwarm je oven voor op 190 graden.
- Doe in een (steel)pannetje de boter, de kristalsuiker, de basterdsuiker, de chocolade en de stroop. Verwarm dit totdat de boter en de chocolade zijn gesmolten. En koel dit daarna weer af tot kamertemperatuur.
- Klop de eieren en vanille aroma luchtig en voeg daar het chocolademengsel aan toe.
- Voeg dan de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder toe. Mix ook dit voorzichtig door elkaar.
- Hak de pecannoten fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg dan ook de snuf zout toe. Spatel dit voorzichtig door elkaar.
- Bekleed een bakvorm (20 x 20 cm) met bakpapier, stort daarin het beslag.
- Bak de brownie zo’n 45 minuten af op 190 graden.
Ik nam de brownie mee naar Enschede en aten een stukje bij de koffie en thee. Hij is gelukkig helemaal goedgekeurd. Zelf vond ik het ook erg lekker; smeuïg, de pecannoten gaven een bite en het snufje zout zorgde voor een klein beetje hartigheid.
Uiteraard kan je ook andere lekkere dingen toevoegen, zoals zeezout en karamelstukjes, of stukjes chocola. Wat dacht je van stukjes oreo! Maak er wat lekkers van.
Echt een tip om ook eens te maken deze brownie met pecannoten, al zeg ik t zelf. Geniet ervan!
Liefs Aaf