Recept: Blondie met roze hartjes

Recept: Blondie met roze hartjes

Volgende week zondag is het Valentijnsdag! En de liefde van de man gaat door de maag. Ook die van de vrouw. Want wie houdt er nou niet van een lekker gebakje, cakeje of toetje? Om jou te inspireren om wat lekkers te bakken voor jouw geliefde of iemand anders van wie je houdt, heb ik deze blondie met roze hartjes gemaakt. Maar je kan ‘m natuurlijk ook met andere kleurtjes of decoraties versieren. Het recept voor de blondies lees je hier.

Ingrediënten

  • 135 gram roomboter
  • 100 gram witte chocolade + een paar blokjes extra
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • 275 gram bloem
  • 100 gram noten: bijvoorbeeld amandelen en walnoten
  • roze suikerhartjes of andere versiersels

Stappenplan

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakblik in en leg er bakpapier in.
  2. Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje. Voeg daar de witte chocolade bij en smelt dit mee. Zet het vuur weer uit en laat het boter-chocolademengsel een beetje afkoelen.
  3. Klop op hoge snelheid de suikers met de eieren, het zout en de vanillearoma stijf en wit. Na een paar minuten kloppen, zet je de snelheid van de keukenmachine op een lage stand en giet dan heel rustig het boter-chocolademengel in het beslag. Niet te warm en niet te snel, want dan kunnen de eieren gaan stollen.
  4. Spatel het bloem nu door het beslag. Voorzichtig, want je wil niet de lucht eruit spatelen.
  5. Stop de noten in een plastic zakje en sla ze in kleine stukjes. Voeg dit bij het beslag en spatel het er rustig doorheen.
  6. Stort het beslag in de bakvorm en bak de blondie af in 35 minuten. Als de blondie afgebakken is, laat je deze afkoelen op een rooster.
  7. Smelt een beetje witte chocolade, voeg eventueel een beetje kleurstof toe en smeer daarvan een beetje op de blondie in de vorm die jij wilt. Maak de boel af met wat suikerhartjes.

Qua versiering kan je er los mee gaan. Witte chocolade, of juist wel bruine chocolade. In sliertjes of maak er mooie letters op. Leef je uit! Bewaar de blondie in een afgesloten doos , dan is ie een dag of 4 te bewaren.
Liefs Aaf

Benieuwd naar meer recepten? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.