Poppenhuis opknappen

Poppenhuis opknappen

Twee jaar terug tikte ik een superleuk poppenhuis op de kop via Marktplaats. Een heerlijk roze huis, met elke assecoires. Na een paar maanden in de woonkamer, verhuisde die naar Laurens slaapkamer. Ze speelt nog niet zo veel op haar kamer, maar wel steeds meer. En dat poppenhuis werd een doorn in het oog, in mijn oog. Dus besloot ik ‘m op te knappen.

Bandits & Angels poppenhuis

Het is dit poppenhuis van Bandits & Angels, en helemaal compleet. Hij is 90 cm hoog, waardoor Lauren er echt top mee kan spelen, staand of zittend.

Maar hij is ook heel hysterisch vind ik. Veel roze, strikjes, stippeltjes, hartjes. Hele drukke patronen, die niet matchen met de leuke meubeltjes die erbij horen. Vind je ook niet?

Strippen

Ik haalde het poppenhuis helemaal leeg en bekeek eens even de staat. Die was eigenlijk best top. Het en der een kasje, maar geen grote slijtageplekken of dingen die kapot waren. Ik demonteerde het dak en het trappetje.

Mijn plan was om het huis te strippen, maar al gauw kam ik erachter dat dat niet ging lukken. De wanden zijn niet behangen met papier, maar het is zich echt op het hout. Dus ik besloot om alles te schuren. Pff, wat een vies werkje. Overal lag roze stof!

Verven

Ik kocht verf bij de Action en begon te verven. Een laagje dekte niet, en ook twee lagen was niet genoeg. Uiteindelijk zitten er vier lagen verf op. Pff daar heb ik me nogal op verkeken.

En ook het hekwerk was heel moeilijk om te schilderen, vooral door de vorm. Ach, het hoeft ook niet perfect toch?

Materialen

De verf haalde ik dus bij de Action, en de rest komt van de bouwmarkt.

– Een klein potje muurverf van Perfection voor nog geen 3 euro
– Plakfolie in hout / laminaat look (hij lijkt ontzettend veel op onze eigen vloer!)
– Gratis staaltjes behang. Bij de Praxis nam ik een aantal velletjes mee, en bij de Hornbach heb ik een (groot) stuk van de probeer-rol afgeknipt! Toch net iets handiger.
– Een tube behanglijm.
– Een tegelmatje. Deze mocht ik voor een klein prijsje meenemen, want het was een reststukje met ook wat kapotte tegeltjes.

Mooi maken

Er volgden nog een hoop avondjes met klussen, maar dat was eigenlijk heerijk. Ik zette een serietje op, nam er een kop thee bij of een wijntje en knutselde lekker verder. Het opbouwen van het huis is natuurlijk het leukste klusje.

Ik behaagde een aantal muurtjes, plakte de folie netjes op de vloeren. Dat was nogal een rekenwerk en ook een priegelwerk. Ik wilde namelijk werken in één geheel. Uiteindelijk best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Op de benedenverdieping gaf ik de linkerkant een leuk kleurtje tot halverwege, net zoals onze hal!

Het allermoeilijkste klusje was het tegelen van de badkamervloer. Ik plakte dun dubbelzijdig tape op de vloer en daarop de tegeltjes. Maar natuurlijk past dat net niet. Ik moet nog een aantal tegeltjes voorzichtig slijpen en ze toevoegen. Het vloertje is nu nog niet helemaal compleet.

Voorlopig resultaat

En zo ziet het poppenhuis er nu uit. Cool he! Hij oogt al veel rustiger, moderner. Eerst dacht ik dat we ook andere meubeltjes nodig zouden hebben, maar ik vind ze eigenlijk nog wel leuk. Her en der een butsje, misschien pimp ik de inrichting ook nog wel een keer. Maar eerst de puntjes op de i.

De badkamervloer afmaken is het grootste klusje. Ik wil lampen (het liefst werkende) ophangen. En ik twijfel over het dak, eigenlijk moet die een ander kleurtje krijgen. Oh, en ik zat te denken over gordijntjes..


Zo ziet ie eruit in z’n geheel! Ik ben er wel een beetje trots op!

Hebben jullie een poppenhuis?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.