PLOG: Zon, sneeuw in april, Pasen, ziek en uitslapen

PLOG: Zon, sneeuw in april, Pasen, ziek en uitslapen

Hé hoi! Daar ben ik weer, na een weekje radiostilte. Ik schrijf eigenlijk weinig in ’t voren, dus als het een weekje niet lukt, komt er niets online. Zo simpel is dat. Deze blog is mijn hobby, dus is het ook oké als er eventjes niets online komt vind ik. Natuurlijk probeer ik wel de regelmaat erin te houden, dat vindt Google ook fijn. Maar het was even niet anders, want het lukte gewoonweg niet. Waarom niet? Dat zal ik je vertellen. In deze plog laat ik je zien hoe de afgelopen weken bij ons gingen. Kijk je mee?

Lauren was ziek

Niets spannends overigens, Lauren was gewoon ziek. En best flink ook. Dat hakt er altijd in. Want 9 van de 10 keer voel ik me dan ook niet lekker. Ik kreeg een zere keel, wat hoofdpijn, gewoon niet fit. Dat in combinatie met de gebroken nachten, hakte het er behoorlijk in. Lauren hing veel bij ons, en dat mag dan natuurlijk ook gewoon. Feit is wel dat je dan gewoon weinig gedaan krijgt. En om een beetje een nacht te maken, lag ik er deze week ook gewoon om 9 uur al in.

Buitenspeelweer

Net voordat Lauren ziek werd, was het nog heerlijk weer. Weet je nog, die laatste dagen in maart? Zonder broek en in een t-shirt was Lauren lekker buiten aan het spelen met water. Ook kwam de glijbaan binnen die ze van haar opa en oma voor haar verjaardag heeft gekregen. Wij hebben al een trap in de tuin, dus alleen de glijbaan is helemaal prima. Oscar heeft ‘m inmiddels vastgezet. Hopen op een hele fijne lente en zomer!

Pasen

We zouden eigenlijk Goede Vrijdag naar Enschede gaan, om mijn grootouders te verhuizen. Maar met Lauren zo ziek, zijn we maar niet gegaan. Voor Lauren niet leuk, en we wilden de familie natuurlijk niet ziek maken. Zaterdag knapte Lauren gelukkig wat op en had ik een negatieve coronazelftest, dus besloten we toch voor Pasen naar Enschede te gaan. Niet voordat ik ’s ochtends een lekker ontbijtje van Lauren kreeg.

Het was een gezellige dag, maar die nacht.. Ooh.. Lauren was ziek joh. Hoesten en jammeren. Ze belandde weer bij ons in bed en we sliepen alle drie half. ’s Ochtends besloten we dan ook maar direct weer terug naar huis te gaan.

Pasen wilden we wel gezellig afsluiten, dus bestelden we sushi. Lauren at gezellig een stukje mee, superleuk dat ze dat ook zo lekker vindt. Zoals je misschien wel weet zitten we in een zolderverbouwing, waarbij Oscar ook veel zelf doet. Dat vindt hij gelukkig erg leuk om te doen en hij is er ook echt goed in. Ik weet inmiddels dat ik hem echt bij kan maken met gereedschap. Voor Valentijn kreeg hij al een cirkelzaag van me (romantisch he!) en nu kwam ik deze organizer tegen. Top, want daar kunnen alle losse schroefjes enzo in. Oscar was er zo blij mee dat ie direct dezelfde avond de organizer heeft gevuld 😊.

Sneeuw

Oh jongens, wat een koud weertje was het hè. Het was al voorspeld, maar ik vond het zo gek dat de sneeuw ook echt bleef liggen.

Van alles wat

Na een paar dagen flink ziek zijn (en een check-up bij de huisarts) knapte Lauren beetje bij beetje op. Gelukkig maar, want ooh.. Ze begon weer te spelen (Bumba krijgt hier een kopje thee) en ik liet mezelf ook nog even lekker uit met een rondje hardlopen. Met Lauren ging ik ook weer naar buiten om een frisse neus te halen. Wel dik ingepakt, want het was toch echt nog wel koud. Binnen groeit onze Monstera lekker door en deze baby komt bijna uit!

Uitslaapweekend

Na deze pittige week, knapte Lauren gelukkig op. Dat betekent dat ze zoals gepland kon gaan logeren bij haar opa en oma. We vroegen of Lauren een extra nachtje kon blijven, zodat wij ook weer even twee nachtjes konden doorslapen en uitslapen. En dat was heel fijn!

Vrijdag, na een intense werkdag, at ik alleen. Dus een dikke hamburger, een wijntje en New Amsterdam. Daarna ging ik in bad en ik lag om half 10 in bed. Heerlijk.

Naast uitslapen, ging ik winkelen bij de Kwantum voor onze tuin. En ik slaagde goed! Ook bakte ik een taart, met Disaronno. Misschien zag je het al op Instagram, maar ik vergat de suiker in de taart. Oeps. Desalniettemin was ie erg lekker en het recept komt gauw online. Ik nam de taart mee naar Amsterdam.

We gingen eten bij vrienden. We reden naar de Rai en met de NoordZuidlijn reisden we verder naar de Vijzelgracht. Ideaal joh! Dat korte tripje in de metro zorgde ervoor dat dit uitje voelde als een minicitytrip, haha. Het was een gezellig avond en was fijn om weer even “uit” te zijn. Netjes voor de avondklok waren we weer thuis.

Enschede

Zondagochtend vroeg stapten we in de auto om Lauren weer bij opa en oma op te halen. We maakten nog wat andere bezoekjes in Enschede en dat was heel fijn. We zijn voorzichtig, maar het is toch wel fijn om je familie zo nu en dan op afstand te zien.

Op de terugweg kreeg Lauren haar eerste Happy Meal! (#Loedermoeder!) Wat zijn die frietjes voor kids ook zout! Niet normaal! Ze vond ze gelukkig wel erg lekker, net als de kipnuggets. Ook mijn (!) milkshake vond ze lekker. “mmmh, ijs”, zei ze. Een prima afsluiter van dit heerlijke weekend. Ik trok nog even m’n hardloopschoenen aan voor en kort rondje. En na het douchen, zit ik nu aan de keukentafel deze plog af te tikken.

Ik ben er weer en dat is heel fijn. Ik voel me een ander mens dan vorige week. Wat slaap, of eigenlijk niet slapen, met je doet. Heb jij een fijne Pasen gehad?
Liefs Aaf

2 gedachten over “PLOG: Zon, sneeuw in april, Pasen, ziek en uitslapen

  1. Mooi om al jouw verhalen te lezen erg gebeurd heel wat ?.wij waren met Pasen ook op de camping met onze dochter man en kleinkinderen gezellig maar veel te koud brrrrr 2 de paasdag waren we om 12 uur weer thuis veel ste koud gr uit Almelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.