Plog: Winterweer in Nederland – heel veel foto’s in de sneeuw

Plog: Winterweer in Nederland – heel veel foto’s in de sneeuw

Oh jongens. Wat een cadeautje was het winterweer afgelopen week he! Met spanning wachtten we zondag op de sneeuw en de vrieskou. En wat was het leuk! Ik heb een heerlijke week gehad en in deze plog deel ik heel veel winterse foto’s met je.

Jaa, het is zover! Heel veel sneeuw! Lauren heeft natuurlijk vorig jaar in Oostenrijk wel sneeuw gezien, maar toen was ze nog een baby. Voor haar is het dus nieuw. Ze keek er dan ook verwonderd naar.

Skipak aan en naar buiten! Ze wilde wel, maar vond het ook wel een beetje gek. Bij papa op de arm was het wel oke.

We hadden de auto nodig om Lauren naar de opvang te brengen. De auto moest eerst ontdaan worden van veel sneeuw, en later die dag van heel veel ijs.

De wereld ziet er altijd zoveel mooier uit als het gesneeuwd heeft.

We speelden veel op straat deze week. Gezellig met alle andere kinderen in de straat. Allemaal een maiswafel om ze over te halen op de foto te gaan.

Hoewel ik gewoon aan het werk was, probeerde ik wel elke dag een fijne sneeuwwandeling te maken. Woensdag kwam de zon door en toen was het nóg fijner om buiten te zijn. Ik hou van zonnig winterweer.

Oscar vroeg om apfelstrudel. Dus dat maakte ik! Met ook nog zelfgemaakte vanillesaus.

Samen even opwarmen en Vaiana kijken op Disney+.

Heel veel speelden we buiten! Met onze eigengemaakte slee (van een wasmand, handig). Lauren vond het superleuk als ik sneeuwtorentjes maakte die zij vervolgens mocht kapottrappen.

Handig die vrieskou! Perfect moment om de vriezer te ontdooien, want alle spullen kunnen gewoon even buiten staan.

Wij wonen aan het water en zaterdag was het ijs echt dik genoeg voor een rondje op het ijs. Oscar leende schaatsen van de buurman en schaatste een rondje.

Ik genoot van een glühweintje, samen met een aantal buurvrouwen. Er werd bier gehaald, er was ranja voor de kids. Het was een soort straatfeest op het ijs!

Ondertussen kregen wij van opa en oma, waar Lauren logeerde, deze prachtige foto! Net een fotomodelletje toch?

Na een weekje ziek in bed en een week vol buitenspelen en klussen, werd het toch echt weer tijd om hard te lopen. Heerlijk om dat in de sneeuw te doen, dat is toch uniek? Dus op de laatste winterse dag trok ik m’n kloffie aan voor een heerlijk rondje van 5km. Het was zowaar warm, dus de haarband en handschoenen konden na 1,5km weer uit. Maar wel met zonnebril, want de zon was zo sterk.

En tot slot een mooie witte foto van onze dakkapel. Wat een werk is het, maar het wordt zo mooi jongens. Ik laat gauw meer zien van onze zolderverbouwing.

Wat genieten. Het winterweer in Nederland was echt zo’n cadeautje. Maar laat nu de zon en de lente maar komen. Heb jij nog op het ijs gestaan? Of lekker veel gewandeld? Ik hoop dat jij net zo’n fijne week heb gehad als ik.
Liefs Aaf

2 gedachten over “Plog: Winterweer in Nederland – heel veel foto’s in de sneeuw

    1. Hoi Marian, dank je wel. Ja het was even glibberen gisteren, maar inmiddels is alle sneeuw hier weer weg. Geniet van het zonnetje dat eraan gaat komen. Liefs Aafke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.