PLOG Wintersport Oostenrijk 2019

PLOG Wintersport Oostenrijk 2019

Zo, ik ben er weer. First things first: Gelukkig nieuwjaar allemaal! Dat 2020 maar een mooi en gezond jaar mag zijn voor je.
Misschien had je het gemerkt, het was eventjes wat stiller op mijn site. De reden? Een drukke decembermaand, een zieke dochter en een weekje wintersport. Al met al genoeg te doen om mijn blog even te laten voor wat ‘t is. Maar ik ben er weer en neem je vandaag mee in mijn afgelopen week, waarin we naar Oostenrijk zijn geweest!

Mocht je het leuk vinden, dan kan je hier lezen en zien hoe wintersport 2018 was, waar ik zo’n 23 weken zwanger was en dus niet ging skiën.
Deel 1 & Deel 2

Donderdag 19 december

Mijn eerste vakantiedag. Eigenlijk is het mijn partimedag maar het voelt al wel een beetje als vakantie. Vandaag staat in het teken van inpakken en de fysio. Morgen gaan we op weg naar Oostenrijk voor een weekje wintersport en my god, er moet zoveel mee. Ik heb gelukkig al wel een lijstje gemaakt en leg vandaag zoveel mogelijk klaar. Ook draai ik nog wat wasjes, kortom een rommeldag in huis.

wintersport 2019

‘s Middags komt Laurens fysio nog even langs. We spelen heel leuk, en Lauren laat zien wat ze allemaal al kan. Het ziet er goed uit en ik krijg nog wat tips van de fysio om Lauren nog iets meer te stimuleren om haar linkerhandje te gebruiken.

Vrijdag 20 december

Jetz geht’s los! We pakken de auto in en Oscar rijdt nog even gauw langs de apotheek. Gister is een tube zalf van Lauren kapotgegaan, das niet zo handig voor in de toilettas. Gelukkig kon ik nog een nieuwe bestellen en die konden we vanmorgen ophalen.

wintersport 2019

Om half 10 zitten we bepakt en bezakt in de auto. Lauren valt al gauw in slaap en we kunnen lekker doorrijden. Ik zit naast Lauren achterin de auto. Wel zo makkelijk als ze bijvoorbeeld haar speentje laat vallen of onrustig wordt. Daarnaast heb ik ook gewoon lekker veel ruimte achterin, een prima plekje.

wintersport 2019

We eten wat bij de McDonalds. Lauren heeft daardoor even tijd om lekker te spelen en te rollen op haar kleedje. Even de energie kwijt.

Helaas hebben we wel iets file onderweg en duurt het allemaal net iets langer dan gepland. Om 16 uur is Lauren er klaar mee en wij daarna ook haha. Het is dan ook een goed idee geweest om de reis in twee dagen te doen. We hebben een hotel met zwembad en sauna geboekt bij Würzburg. Lauren vindt het prachtig om te zwemmen en na haar hapje en fles valt ze dan ook in diepe slaap op de hotelkamer.

Zaterdag 21 december

Om kwart over 7 gaat de wekker. Ik druk ‘m gauw uit want zowel Oscar als Lauren slapen nog. Ik lees alle appjes die binnen zijn gekomen van de groep. Zij zijn vanmorgen rond 5 uur vertrokken uit Nederland. Niet veel later is Lauren wakker geworden en krijgt ze de fles. We maken ons klaar voor vertrek en niet veel later zitten we alweer in de auto. Op naar Oostenrijk!

wintersport 2019

We dachten dat we het precies zouden redden tot het huisje, maar Lauren heeft eerder honger. Nog even een korte stop dus, met een flesje op schoot in de auto. Ze is zó moe, maar ik moet haar helpen om dat laatste halve uurtje nog in slaap te vallen. Gelukkig lukt dat en komen we tegen half 4 komen we aan in Fusch.

We zijn de eersten en hebben daardoor even lekker de rust om met Lauren te spelen en haar klaar te maken voor de nacht. We pakken de auto uit en zetten haar bedje op. Nog voor dat de groep arriveert valt Lauren lekker in slaap. Hele goede timing..

Want iedereen arriveert tegelijk! Heerlijke en gezellige chaos zoals vanouds. Oh jongens, dit wordt weer een hele fijne week. Zo’n zin in.

Zondag 22 december

Lauren wordt netjes rond 7 uur wakker en ik geef haar de fles in bed. Even rustig wakker worden, want ik heb een korte nacht achter de rug. Van 3 tot 5 ben ik wakker geweest?! Waarom? Na de fles gaan we lekker naar beneden en spelen een beetje. Eén voor een druppelen de anderen ook de woonkamer binnen en begroeten Lauren. Ze kijkt haar ogen uit.

Ik besluit om vandaag even rustig aan te doen en met Lauren thuis te blijven. Dat geeft me ook de kans om naar de winkel te gaan en Laurens groente- en fruithapjes te maken.

wintersport 2019
wintersport 2019

Ook wandelen we lekker door de sneeuw. Lauren kijkt haar ogen uit en vindt het allemaal heel leuk. Helaas voel ik me ’s avonds niet lekker en duik vroeg m’n bed in.

Maandag 23 december

wintersport 2019

Hieperdepiep hoera! Oma is jarig. Lauren heeft een kaartje voor haar met een knutselwerkje binnenin. Oma past vandaag op op Lauren zodat ik ook kan skiën. Ik huur een paar skischoenen bij de winkel onderaan de piste en we gaan omhoog met de lift!

wintersport 2019
wintersport 2019
wintersport 2019

Zoals je ziet is het echt winter. Veel sneeuw en wind, dus een sneeuwbril is wel nodig. Maar de condities zijn goed, de sneeuw is perfect en het is heerlijk rustig op de piste.

wintersport 2019

We lunchen in de Eder Hütte en de hamburger is echt superlekker. En er hoort natuurlijk een biertje bij.

wintersport 2019

’s Avonds na het eten speelden we een spelletje Qwirkle. Ken jij ’t? Het is een soort van domino met een andere puntentelling.

Dinsdag 24 december

Ooh jongens het is mooi weer! Helder en een beetje zonnig. Dus de zonnebril ging ook mee de piste op!

wintersport 2019
wintersport 2019
wintersport 2019

’s Avonds spelen we, volgens nieuwe traditie, de TiTiWo Pubquiz. Helaas wonnen we niet, maar wel veel geleerd haha.

Woensdag 25 december – Eerste Kerstdag

Vandaag is het zonnetje helaas weer weg. Het regent zelfs een beetje in het dal. Oscar en ik pakken de auto naar de lift en als we de parkeerplaats opdraaien zien we allemaal skiërs al teruglopen naar de auto. Daardoor hebben we wel een mooi plekje vooraan op de parkeerplaats, maar het doet ons twijfelen. Is het weer zo slecht vandaag?

wintersport 2019

Maar boven blijkt het prima weer te zijn. Het sneeuwt wel, maar niet heel hard en de temperatuur is ook dikke prima. We doen een paar afdalingen en eten daarna samen een apfelstrudel lekker.

Daarna steken we over naar de andere kant van de berg waar de rest van de groep is. We pakken een paar heerlijke afdalingen en we besluiten ook nog even de skimovie te doen. Ik weet nog steeds niet hoe, maar in de laatste bocht ging ik onderuit. En dat staat dus op de film haha. Komt ie:

Gelukkig lag er dus veel verse sneeuw, waardoor ik een zachte landing had. Veel sneeuw in mijn jas en broek, een beetje koud, maar verder was ik oké gelukkig. Ik kon er hartelijk om lachen.

wintersport 2019

Op onze laatste afdaling zag ik nog dit mooie plaatje. Hebben ze leuk gedaan toch?

Donderdag 26 december – Tweede kerstdag

Dit was, zoals voorspeld, dé dag van de week. Volop zon! Dus zonnebril weer mee en naar boven met z’n allen. We staken direct de berg over omdat we hoopten dat aan die kant lekker veel zon zou zijn.

wintersport 2019

We ploften neer op de bankjes bij de Schmiedhofalm, maar het zonnetje bleef maar steken achter de wolken. Dus na een uurtje besloten we op de webcams te kijken en zagen we dat er bij de Eder Hütte wel zon was. Dus skieden we gauw die kant op. En dat wás me toch een goede keuze. Ben je klaar voor veel sneeuw en zon?

wintersport 2019
wintersport 2019
wintersport 2019
wintersport 2019

Mooi he!? We lunchen weer bij de Eder Hütte, op het terras. Daarna nog even naar binnen, want het was toch wel fris. Daarna nog een paar fijne, zonnige afdalingen en sloten we de dag af met onderstaand plaatje.

wintersport 2019

Vrijdag 27 december

wintersport 2019

De laatste dag op de ski’s! We wilden dit keer de blauwe 5 pakken om weer aan de andere kant van de berg uit te komen. Er stond een bordje ‘gesperrt’. Ach, dat zal we meevallen. Dus besloten we met z’n allen het bospad naar beneden te nemen. Het begin was prima. We waren ook niet de enige skiërs, dus dat komt wel goed. Totdat de slagboom dicht was en we daar omheen moesten en dus vaart verloren. Dat betekende dat we een stukje moesten prikken en klimmen. Man man wat had ik het warm gekregen. Daarna konden we weer een stukje naar beneden waar we weer lekker vaart konden maken. Maar toen… een plas water in plaats van sneeuw! Vól in de remmen en iedereen daarachter ook. Haha wat een gedoe. Toen we er allemaal waren vond ik wel dat dat een plaatje waard was. Zie hierboven!

wintersport 2019

Samen met Es en Nik besloot ik om nog één keer de Glocknerbahn te pakken en de lekkerste blauwe brede piste naar beneden te skiën. Oh dat was de perfecte afsluiter. Want zo aan het einde van de dag was het rustig (waar er normaal veel klasjes en beginners zijn) dus konden we keihard in één ruk naar beneden. We dronken nog een glühweintje in de Areitalm en toen was het toch echt tijd om de skischoenen weer in te leveren.

Zaterdag 28 december

Time to go home. Gisteravond hadden we al veel ingepakt. ’s Ochtends pakten we de laatste dingen in en namen afscheid van iedereen. Gauw nog een laatste groepsfoto voor het huisje. Mocht je overigens nog een wintersporthuis zoeken voor een grote groep met kerst: hij is dit jaar beschikbaar, wij gaan (wegens nog meer uitbreiding in de familie) dit jaar naar een ander, nog groter, huis!

wintersport 2019

Wij reden met z’n drietjes weer naar het hotel in Würzburg. We waren er al tegen drieën, dus nadat we Lauren de fles gaven zijn we nog even de stad in geweest.

wintersport 2019
wintersport 2019
wintersport 2019

We liepen naar de Alte Mainbrücke waar iedereen heerlijk stond te chillen met een wijntje of glühweintje. We bezochten de Dom en kochten een echte Würzburger bratwurst. Lekker!

wintersport 2019

Nadat we weer gezwommen hadden, gaven we Lauren de fles en ging zij lekker slapen. Wij aten sushi in bed (gekocht in het centrum) en keken we The Crown.

Zondag 29 december

Tijd om naar huis te gaan. We zaten tegen achten alweer in de auto en Lauren viel eigenlijk direct in slaap. Ook ik deed een dutje achterin de auto en voor dat we het wisten waren we alweer twee uur verder. Nog drie te gaan. Dat ging voorspoedig.

wintersport 2019

Het laatste stukje heb ik Lauren echt nog wel even moeten vermaken, want ze was klaar met stilzitten in de auto. Toen we om half 3 thuis aankwamen heeft ze letterlijk de hele huiskamer doorgerold.

Oh jongens, dit was weer een heerlijke week, zoals vanouds. Lauren heeft het ook zo goed gedaan. In het begin moest ze nog niet zoveel van de drukte hebben, maar je zag haar gedurende de week er aan wennen. De laatste ochtend heeft ze heerlijk bij het ontbijt aan tafel gezeten en haar ogen uitgekeken. Mede daardoor hebben wij ook een hele fijne week gehad. Én dankzij de lieve oppassers. Heb nu al zin in volgend jaar, waar er als het goed is 4 kleintjes rondlopen/kruipen.

Ik hoop dat je het leuk vond om weer mee te kijken met onze wintersport. Ga jij ook skiën dit jaar?
Liefs Aaf

2 gedachten over “PLOG Wintersport Oostenrijk 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.