PLOG Wintersport februari 2020 Oostenrijk

PLOG Wintersport februari 2020 Oostenrijk

Ja je hebt het goed gelezen: ik ging nóg een keer op wintersport! Zat ik 7 weken geleden nog in Oostenrijk, afgelopen week gingen we gewoon nog een keertje. Oh ik houd echt van wintersport. Vooral als we zulk weer hebben als we afgelopen week hebben gehad. Ik heb dan ook veel zonnige foto’s gemaakt en die laat ik je zien. Kijk je mee?

Maandag

Ook deze keer knipten we de reis op in twee dagen. Dat is echt een van de tips om een lange autorit met een kleintje comfortabel te maken.

Deze keer hadden we Laurens autostoel met de gordel vastgezet (in plaats van in de base), zodat ze wat meer achterover kon liggen. Dat samen met haar knuffeltje zorgde dat ze veel meer sliep dan tijdens de autorit in december.

We overnachtten dit keer in Rothenburg ob der Tauber. Een heel bijzonder plaatsje, gebouwd in middeleeuwse stijl. Ook het hotel was bijzonder: het is een oud spa hotel, met ruime kamers met hoog plafond en sierlijsten. Van de buitenkant leek het wel een kasteeltje. We kwamen tegen half 4 aan en gingen direct even het stadje in. Uitgestorven was het. Zo gek! Terwijl het echt een toeristische trekpleister is.

We liepen een stübe in waar we wat wilden eten en we waren het tweede tafeltje. Terwijl Lauren de boel bij elkaar kirde, aten wij een schnitzel. Daarna wandelden we nog wat verder via de toeristische route, toen we een plein vol Aziaten tegen kwamen. Er was een bus aangekomen en dat waren, behalve wij, de enige toeristen. Echt heel gek dit stadje.

We wandelden terug naar het hotel, maakten Lauren klaar voor de nacht en keken zelf de finale van De Slimste Mens in bed.

Dinsdag

Tijd om verder te rijden. Eerst nog even ontbijten in de grote ontbijtzaal. Ook dit was weer bijzonder, haha. Uiteindelijk aten we een prima ontbijtje hoor, maar het was gewoon anders dan ik verwacht had.

De reis ging erg goed en we kwamen in de namiddag aan in Oostenrijk. De laatste kilometers sneeuwde het al en zo kwamen we aan in winterwonderland. Oscars ouders, zijn broertje en vriendin wachtten ons al op en waren blij ons en Lauren weer te zien.

Er lag al superveel sneeuw, alles was wit! Ik was superbenieuwd hoe het er morgenvroeg uit zou zien. We speelden nog en spelletje en doken op tijd ons bed in.

Woensdag

Yes, de eerste skidag! Het is niet gestopt met sneeuwen en er ligt nóg meer sneeuw. Gelukkig zijn de liften vandaag wel weer open, want gister waren ze gesloten door de harde wind hoorden we.

Lauren vindt de witte wereld heel bijzonder en kijkt haar ogen uit.

Veel sneeuw, maar een fijne ski-dag. De verse sneeuw maakte de pistes goed, heerlijk skiën op verse sneeuw. En koud was het niet gelukkig.

Als lunch at ik deze pizza. Lekker!

Samen met Yvonne en Lauren haalde ik nog even een frisse neus en genoot ik van deze mooie plaatjes.

Donderdag

Zo rond middernacht was het gestopt met sneeuwen en ’s ochtends zag ik al dat het heel helder weer was.

Ik wandelde eventjes naar de Lidl toe voor verse broodjes en maakte bovenstaand plaatje onderweg. De zon staat al heerlijk op de berg en dat belooft een prachtige dag te worden.

Poh, wat een heerlijke dag! We skieden veel en maakten ook veel zonnige foto’s. ’s Avonds pasten vrienden (die toevallig ook in Zell am See waren) op Lauren (lief!) en gingen wij met z’n zessen uiteten.

Vrijdag

Oh nee! De croissants zijn op! Juist daarvoor wandelde ik met plezier naar de Lidl op de vroege ochtend. Gelukkig had de bakker achter nog een paar croissants liggen, dus nam ik er toch nog 6 mee.

Het was weer een topdag. ’s Middags kwam Yvonne met Lauren naar boven en hebben we samen geluncht. Daar moesten natuurlijk wat familiefoto’s gemaakt worden.

Samen met Lars ski ik van de zwarte piste, terwijl de anderen een blauwe piste pakken. Onderaan wachtten we op elkaar voordat we weer in de lift stappen.

Oh en, hier zie je ook (een beetje) mijn eigen skischoenen. Na jaren van huren en daardoor blaren, krampen, pijn en gescheld heb ik dus nu mijn eigen schoenen. Ik kan je zeggen dat dit een van de beste investeringen van het afgelopen jaar is. Wát een verademing om zonder pijn op de piste te staan! Credits naar Skishop Nieuwegein waar ik erg goed geholpen ben! (no spon).

Zaterdag

Alweer de laatste dag. Wintersportvakanties gaan altijd zó snel voorbij. Maar vandaag gingen we naar Kaprun, de gletsjer op. We parkeerden de auto onderaan de piste in het dorp en stapten daar in de gondellift.

Daarna stapten we over in de nieuwe K-onnection; de verbindingslift tussen het dorp en de gletsjer. In die lift zitten gaten in de grond waar je je ski’s in kan zetten, superhandig! Daarna pakten we nog twee andere liften verder omhoog en dan, na bijna een uur stonden we op de top!

Meer dan 3000 meter hoogte en ooh wat een uitzicht! We skieden de hele dag heel fijn; de pistes zijn goed, het is breed en het is lekker rustig. Echt een perfecte dag.

Tegen drie uur begonnen we aan de terugweg. We skieden van de top, helemaal terug naar het dorp, waar de auto stond. Met de rode 11, waar je aan het eind even keihard moet gaan, skieden we naar het laagste punt op de gletsjer. Daar stapten we over op de K-onnection om weer terug te gaan naar het dorp. Daar skieden we helemaal naar beneden en om 16 uur zat het erop. We leverden onze skipassen in en reden naar huis.

We pakten gauw alles in en om 19 uur begonnen wij aan onze terugreis. Lauren sliep lekker in haar slaapzakje in de autostoel en alles ging zo voorspoedig dat wij om 4 uur ’s nachts thuis waren. We gaven Lauren een extra fles, waarna ze lekker ging slapen. En ook wij sliepen nog een paar uurtjes. Fijn om weer in je eigen bed te slapen.

Dat was onze twee wintersport. Wat een luxe dat we dit gewoon twee keer per jaar mogen doen! Ik realiseer me dat volgend jaar het weer heel anders is, als Lauren bijna twee is en ook echt in de sneeuw kan spelen bijvoorbeeld. Maar eerst op naar een lekkere lente, die mag van mij nu wel gaan beginnen 🙂.
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ PLOG Wintersport februari 2020 Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.