PLOG Wintersport deel 2: cakejes, veel zon en weer naar huis

PLOG Wintersport deel 2: cakejes, veel zon en weer naar huis

Yes! We zijn weer in Oostenrijk! Afgelopen vrijdag deelde ik al deel 1 van deze heerlijke week met jullie. Ik heb ook een heleboel foto’s van de rest van de week. Het werd heerlijk weer. Kijk je mee met deze zonnige foto’s?

Woensdag

Nadat het weer drie dagen prima was geweest, scheen woensdag de zon volop. Oh wat heerlijk. De perfecte dag dus om ook even de berg op te gaan en met de bende te lunchen. Maar eerst nog even bakken. Ik had nog alle ingrediënten voor een cake en er waren nog twee chocoladeletters over. Daar kan ik wel wat mee. Ik bakte deze chocomuffins.

Samen met de wandelaars kochten we een kaartje voor de skilift en tegen 13:00 uur waren we ook boven op de piste. Het was nog net iets te fris om buiten te lunchen, dus aten we binnen. Schnitzel mit pommes, jammie! Ik had paps camera mee en buiten op het terras maakten we nog even een groepsfoto.

Ik schoot nog wat plaatjes van de omgeving (oh wat is het toch mooi, de witte sneeuw met ’t zonnetje!) en ging daarna naar de Areit Lounge waar ik had afgesproken met Oscar. Ik pakte m’n e-reader en bestelde een theetje. Ik had een zonnig plekje op het terras, uit de wind, kunnen bemachtigen. Ondertussen moest Oscar omskiën vanwege een kapotte lift, maar dat vond ik helemaal niet erg. Ik zat lekker 🙂. Bij de uitgang hing mistletoe, dan weet je wat je moet doen!

Een deel van de groep ging nog even snel boodschappen doen, maar het was natuurlijke tweede kerstdag. De supermarkten waren 2 dagen niet bevoorraad en alles was op! Dus werd het pannenkoek. Altijd goed 😁. En als toetje een chocomuffin. Morgen maar weer wat gezonds eten, haha. Lotte gaf ’s avonds nog een lesje yoga en dat viel goed in de smaak bij de dames.

Donderdag

Ben je klaar voor nog meer zonnige piste-foto’s? Komen ze!

Donderdag is altijd zo’n dag dat er wat mensen vermoeid zijn, pijntjes hebben en zin hebben in een dagje niet-skiën. Dus ik leende een skipas en reed weer naar de piste toe. Mijn ouders, m’n broer en z’n vriendin waren in het dorp aan het skiën en de rest van de groep op Kaprun. Dus ik sloot gezellig aan bij de lunch op de piste in het dorp. Het is té mooi weer om niet naar boven te gaan. We bemachtigden wederom een heerlijk zonnig plekje en ik at een heerlijke goulashsoep. #goodlife.

’s Middags winkelde ik nog wat in het dorp en kwam deze grote knuffel tegen. Hoe leuk zou dat zijn voor de baby?! Wel een beetje erg groot. Op ’t toilet maakte ik nog even een buik-selfie. Hij begint al flink zichtbaar te worden, zelfs met een jas aan!

Na ’t eten keken we een foute kerstfilm: Christmas with a view. We kraakten alles af: van het feit dat de gasten van het restaurant 2 dagen achter elkaar dezelfde kleding aan hadden, tot de perfect witte tanden van de hoofdrolspelers en de slechte acteerprestaties van de vriendin van de hoofdrolspeelster. Ook zat de film vol met onzinnige opvulling. Haha heerlijk om zo even je ongenuanceerde mening te kunnen geven. En toch was het best een prima film, voor een christmas movie.

Vrijdag

De laatste dag in Oostenrijk alweer. Poh, wat ging die week snel! Na drie dagen op de piste vond ik het wel prima en besloot ik een dagje thuis te blijven. Na het ontbijt dook ik nog even mijn bed in met m’n e-reader. Ik douchte uitgebreid en reserveerde voor morgenochtend alvast 50 broodjes bij de bakker in het dorp. Ik bracht de schoenen van de skiërs naar de ski-verhuur zodat ze niet met sokken over straat hoeven en ik typte deel 1 en het begin van deel 2 van deze wintersport-plog. De foto hierboven maakte ik toen ik ’s middags aan het typen was. Mijn buik is flink gegroeid deze vakantie!

Zaterdag

Time to go home 😥. De wekker ging om 07:00 uur, gauw even douchen en de laatste spulletjes inpakken. Uit de keuken duiken dan altijd nog weer vergeten spullen op: een potje havermout, het tosti-ijzer. Gauw nog even in het kratje, broodjes smeren, koffiezetten, zijn alle sleutels weer terug?, heb je ook mijn helm uit het ski-hok gepakt?, …. Kortom, chaos. Ik trok het dan ook even slecht en voelde de misselijkheid weer opkomen.

Toen was het half 9 en waren we klaar om te gaan. Na een aantal dikke knuffels en afscheidszoenen stapte iedereen in z’n eigen auto. Vroeger reden we nog wel eens met z’n allen, maar nu met 5 auto’s is dat echt niet meer te doen.

Zo rond 8 uur waren we in Enschede, zette we m’n broertje en z’n vrouw thuis af. Wij reden door naar Oscars ouders, waar we de dakkoffer weer inleverden. Nadat we eventjes wat gedronken hadden bij ze en onze eerste verhalen hadden verteld, wilde ik graag naar huis. We zongen liedjes in de auto om wakker te blijven, want poe wat was ik moe. Om 11 uur waren we thuis en om kwart over 11 lag ik in bed!

Het was wederom een fantastische vakantie, die voorbij gevlogen is. Voordat ik het wist was het alweer tijd om naar huis te gaan en moeten we weer een jaartje wachten. Een jaar waarin ons kleintje geboren zal worden. Volgend jaar gaan we gewoon weer mee op wintersport, ik wed dat veel wel een dagje op haar willen oppassen zodat papa & mama kunnen skiën.
Lieve TiTiWo-ers, dank jullie wel voor deze geweldige dagen ❤
Liefs Aaf

Hieronder nog een aantal heerlijke vakantiefoto’s. Een beetje van mezelf en een aantal uit de groepsWhatsApp.

3 gedachten over “PLOG Wintersport deel 2: cakejes, veel zon en weer naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.