PLOG Wintersport deel 1: bakken, après-skiën, eerste kerstdag en veel piste-foto’s

PLOG Wintersport deel 1: bakken, après-skiën, eerste kerstdag en veel piste-foto’s

Yes! We zijn weer in Oostenrijk! Oh, wat word ik toch altijd gelukkig van deze week in de sneeuw, op de ski’s, met heel veel leuke mensen om me heen. Al zo’n 16 jaar gaan we met 3 gezinnen met kerst op wintersport en sinds er vriendjes en vriendinnetjes meegaan is de groep alleen nog maar groter geworden. Dit jaar zitten we met 17 man in een huisje in Fusch, bij Zell am See. Kijk je mee met deel 1?

Vrijdag

Vrijdag begon onze vakantie al een beetje. Met een volle auto reden we via de kerstborrel van Oscars werk naar Enschede. Daar monteerden we de skikoffer op het dak van de auto en konden de ski’s dus bovenin. We pakten de auto verder in met alle bagage van de familie en toen op tijd naar bed!

Zaterdag

04:00 uur – de wekker gaat. Pff dat was een kort nachtje. Zo’n driekwartier later reden we weg. Pikkedonker natuurlijk en het regende ook nog eens onwijs hard! Dat was wel even onhandig, want de laatste bagage moest natuurlijk nog wel ingepakt worden toen we mijn broer en z’n vriendin ophaalden. Alles erin en gaan met die banaan.

De eerste kilometers gingen supersnel. Het bleef dan wel flink regenen, maar we konden prima doorrijden. Iets na Nürnberg werd het drukker en belandden we in een aantal files. Ook voor Rosenheim stond het goed vast. Dat gaf flink wat vertraging helaas. We kozen ervoor om een afslag eerder van de snelweg af te gaan, dus de laatste kilometers reden we door de bergen in Oostenrijk. Zo rond een uurtje of 5 kwamen we dan aan in het huisje. Finally 🙂

De rest van de groep was wat later vertrokken en via een andere route en het was al half 9 toen zij arriveerden. Yes, we zijn compleet. Eerst werd mijn buik begroet en daarna ik 😉. Het is traditie dat we op de dag van aankomst erwtensoep van Kees eten en zo ook dit jaar. Gelukkig gaat er ook elk jaar een bakje verse tomatensoep mee, want erwtensoep daar maak je mij niet blij mee. Zo rond 10 uur takelde ik af en dook ik uitgeput in bed. De baby was na zo’n drukke en lange dag flink druk in mijn buik toen ik net in bed lag, erg gezellig.

Zondag

Skidag nummer 1! De wekker ging rond kwart voor 8, want ontbijt is om 8 uur. Oh wat een heerlijkheid was dit. Waar iedereen nog even langs de skiverhuur moest en een skipas moest halen bij het hotel naast ons huisje, kon ik in m’n pyjama rustig mijn ontbijtje opeten. Geen stress waar m’n handschoenen zijn, geen gevloek met het passen van skischoenen (die dingen zitten nooit goed!) en geen gehaast om op tijd bij de bus te zijn. Om 10 uur zwaaide ik de skigroep uit. Veel plezier vandaag!

Wat ik deed? Niet zoveel. Drie ouders gingen wandelen (ipv skiën) en ik pikte ze aan het eind van de middag in het dorp bij de supermarkt op. Ik las een boek, vulde een puzzel in, deed een dutje. Ja, ik had een heel relaxte dag.

Na het avondeten (heerlijke jachtschotel) speelden we een spelletje Ligretto. Wat een chaosspel. Iedere speler (max. 4) heeft een stapeltje kaarten in z’n eigen kleur. Je legt 3 kaarten open, dat zijn je wegleg-kaarten. Daarnaast leg je 10 kaarten op de kop. Als je een weglegkaart kan wegleggen, vul je je rijtje van 3 weer aan met eentje van je stapel van 10. Ook heb je een grotere stapel kaarten, die je per 3 omdraait. De bedoeling is dat je met z’n allen stapeltjes van 1-10 maakt. Je mag inleggen vanaf je wegleg-kaarten en van je grotere stapel. Diegene die als eerste al z’n 10 op heeft, heeft gewonnen.

De kaarten uit de pot worden bij elkaar geveegd en gesorteerd op kleur. Je telt dan het aantal kaarten dat jij in de pot hebt kunnen leggen. 1 punt per kaart. Minus het aantal kaarten dat nog op je wegleg-stapeltje (van 10) over hebt x2. Stel dat je 18 kaarten in de pot hebt kunnen leggen en je nog 5 kaarten van je stapeltje van 10 over hebt, dan heb je 18-(5×2) = 8 punten gescoord. Snelle potjes en iedereen wint wel een keertje. Een aanrader!

Maandag

Dag 2. Terwijl iedereen zich weer klaarmaakte voor een dagje op de ski’s maakte ik me klaar voor een dagje bakken. Eerst nog even met de wandelaars naar de maxi-markt. Met een kar vol boodschappen (tjah, 17 personen) kwamen we weer thuis. Zij gingen wandelen en ik pakte m’n bakspullen erbij. Thuis had ik al bedacht wat ik ging bakken, dus had ik alles al bij me.

Ik maakt een cheesecake appeltaart. Een flinke klus. Eerst het deeg maken, de cakevorm goed bekleden met het deeg. Dan het cheesecakebeslag maken en vervolgens de appels schillen en in stukjes snijden. Uiteindelijk was ik er toch nog zo’n 2,5 uur mee bezig. Ik schoof de taart in de oven en dook toen m’n bed in voor een dutje van een uurtje. (De wandelaars waren inmiddels terug en konden de oven mooi in de gaten houden).

Mooi bruin kwam ie eruit. Ik liet ‘m goed afkoelen en daarna ging ie afgedekt naar buiten om goed op te stijven. Voorafgaand aan een avondje pubquizen (wat trouwens onwijs leuk was!) aten we de taart. Hij was goed gelukt en volgens mij vond iedereen ‘m erg lekker 🙂.

Dinsdag

Merry Christmas! Het is kerst, maar daar merken wij niet zoveel van. Behalve dat de winkels dicht zijn en het iets drukker is op de piste. ’s Ochtends ging ik lekker een stukje mee wandelen met de wandelaars en aten we als beloning opgebakken jachtschotel. Het ziet er niet zo lekker uit, maar het was heerlijk.

Oscar belt me wakker tegen half 3 of ik nog even naar de piste kom om te après-skiën. Dus ik kleed me aan en spring in de auto. Om half 4 kom ik aan bij de Cabriobar en komt de bende net aan skiën. Zij aan het bier, ik aan de heisse choco mit sahne. We hebben heerlijk staan ‘dansen’ op YMCA en Sweet Caroline.

’s Avonds hebben we een kerstdiner. Althans, de tafel is gedekt in kerststijl inclusief dit fantastische kersttafelkleed! En ik drink gezellig een (alcohoholvrij) biertje mee.

Ik hou ervan, deze wintersportweek. Toen we ontdekten dat ik zwanger was, heb ik geen moment getwijfeld of we wel of niet mee zouden gaan. Ik wist al wel direct dat ik niet ging skiën, dat risico wil ik gewoonweg niet lopen. Ik keek ook de afgelopen weken enorm uit naar deze week, waarin ik heerlijk rustig aan kan doen en kan slapen zoveel ik wil. Tot nu toe lukt dat aardig. Ik laat je hieronder nog wat random foto’s zien die ik ontving van de skiërs. Deel 2 komt later deze week online.
Liefs Aaf

4 gedachten over “PLOG Wintersport deel 1: bakken, après-skiën, eerste kerstdag en veel piste-foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.