PLOG: weekje vakantie in Turkije met de (schoon)familie

PLOG: weekje vakantie in Turkije met de (schoon)familie

Een tijdje gelden alweer! Het is er nog niet van gekomen om deze plog af te maken. In april waren we er een heerlijk weekje tussenuit. Naar Turkije, uitgenodigd door onze (schoon)ouders ter ere van hun 40-jarig huwelijk. 40 jaar! Wat een mijlpaal hè. Vijf jaar geleden gingen we met z’n allen twee weken naar Bali. Dat was een fantastische ervaring en vakantie, toen nog zonder kinderen. Nu met kids hebben we het iets dichter bij huis gezocht. Klaar voor veel foto’s?

Ohja, en dit is mijn blog en niet iedereen staat te springen om zomaar met foto’s online te worden gezet. Dus het zijn foto’s van mijn eigen gezin. Maar opa, oma, oom en tante waren zeker wel mee!

Shit, corona!

Het was nog even heel spannend allemaal, want ik testte eerst nog even positief. Ik was er ook goed ziek van. De paasdagen bracht ik door in bed. Gelukkig was ik precies op tijd ziek en dus ook hersteld om op vakantie te kunnen gaan. Fjiew!

De heenreis

We vlogen vanaf Düsseldorf in het begin van de middag. Dat betekende dat we best op tijd in de auto moesten zitten. Dus ik zat ’s ochtends gedoucht en aangekleed al met twee kids op de bank die nog wakker moesten worden. De allerlaatste spulletjes pakten we in, drie koffers en een kinderwagen-tas in de auto en off we go.

We hadden enorme mazzel want het vliegtuig zat niet vol. De rij voor ons was zelfs helemaal leeg. Dus toen ik boarding complete hoorde, ben ik die rij gauw gaan claimen. Ik had de ruimte samen met Thomas, en Lauren heeft zelfs een dutje kunnen doen op twee stoelen. Top, want dat had ze ook echt nodig!

Zwembad

We hebben een heerlijk hotel in Turkije met een superleuk kinderbadje. Het water is deze tijd van het jaar nog erg koud, maar we hebben er heerlijk in gespeeld. We zijn zelfs bijna allemaal van de grote glijbanen geweest. En Lauren mocht dan elke keer zeggen wie welke kleur glijbaan moest pakken. De lol die ze had!

Het was een heerlijke weer vol dutjes. Soms op de hotelkamer, maar de meeste aan het strand of zwembad. De eerste twee dagen wilde Lauren helemaal niet slapen, dus stortte ze dag 3 even helemaal in. Toen mocht ze lekker bij papa slapen onder een parasolletje. Vanaf toen hebben we ons maar iets beter gehouden aan het middagdutje.

Thomas deed het overigens ook heel goed. Soms sliep hij in de bak, of in z’n bedje op de hotelkamer en soms in onze armen aan het zwembad. Heerlijk toch!

Het hotel was prachtig. En groot. Hieronder zie je Lauren door de hal rennen naar het restaurant toe.

Waar we overigens heerlijk aten. Ik ben dól op ontbijtjes en verzot op hotelontbijtjes. Je moet wel een beetje opletten dat je niet te veel eet, maar ach voor zo’n weekje vakantie.. Bij het avondeten hadden ze een counter vol overheerlijke toetjes die ook nog eens supermooi waren. Wat een feest.

Onze hotelkamer lag aan het einde van de gang, waardoor we een heel groot balkon hadden. En met groot, bedoel ik ook echt groot! Terwijl Lauren en Thomas op bed lagen na het avondeten, speelden wij een spelletje op het balkon. Of er werd voetbal gekeken, een boekje gelezen. Met een drankje uit de minibar (inclusief!) of een opgehaald wijntje kwamen wij de avonden wel door.

Ook Lau genoot van alles. We haalden bijna elke dag een ijsje. Er favoriete drankje is deze mocktail. Geen regenboog volgens Lau maar een Rainbow 🤣.

Het zwembad was top, met een leuk speelgedeelte voor de kindjes. Op de spaarzame momenten dat ik ook eventjes rust had heb ik dit heerlijke boek gelezen. Samen met de halve uurtjes voor het slapen gaan is het me gewoon gelukt dit boek uit te lezen!

Kus van ons viertjes!

Op het vliegveld in Turkije kon Lauren eventjes uitrazen in dit speelparadijs terwijl ik een kopje koffie dronk.

De terugvlucht ging net zo goed als de heenvlucht. Dit keer zaten we op e eerste rij en dit vliegtuig had een bedje voor Thom. Dat was wel fijn. Drie uur lang een baby van 7 kilo tillen/vasthouden is best pittig.

In de auto van het vliegveld naar huis waren beide kids er eventjes helemaal klaar mee. En wij ook, haha. Met iets vertraging door een file en een voedingsstop, kwamen we thuis waar onze eigen bedjes op ons wachten.

Het was zo’n heerlijke en gezellige vakantie. De kinderen hebben het ook enorm goed gedaan, ben zo trots op ze. Ik vond het wel een beetje spannend, met twee kinderen op vakantie. En Thomas nog zo klein. Hoe zal dat gaan in vreemde bedjes, anders eten en een andere temperatuur. Maar het was top. En mede door de familie die mee was, die hebben ook heerlijk gespeeld en geknuffeld met de kinderen.

We verbleven in Turkije overigens in Lara, in het Miracle hotel. Echt een tophotel.

Bekijk hier de plog van een eerdere vakantie in Nederland!

Ben jij al eens in Turkije op vakantie geweest?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.