PLOG: Weekje op vakantie aan het water in Noord-Holland

PLOG: Weekje op vakantie aan het water in Noord-Holland

Begin juli gingen we, op uitnodiging van mijn schoonouders, een weekje op vakantie naar Medemblik, Noord-Holland. Al drie weken van tevoren hield ik het weerbericht goed in de gaten, want ik wilde, na vorig jaar in Friesland, graag een lekker zomerweekje! En dat is gelukt! In deze plog vertel ik je wat we allemaal deden en heb ik een paar tips voor je! Kijk en lees je mee?

Lets go!

Vrijdagmiddag. De boot is ingepakt (en volgestouwd, het is net een veredelde aanhanger), hangt achter de auto en we zijn onderweg. Het is zo’n 1,5 uur rijden vanaf huis maar helaas komen we in de file terecht. Een ongeluk zorgt ervoor dat we meer dan 30 minuten vertraging hebben. We proberen Laurens geduld dus wat te rekken met een filmpje. Kind heeft het erg goed gedaan, toppertje.

Europarcs IJsselmeer in Medemblik

We hadden een huisje gehuurd op Europarcs IJsselmeer in Medemblik (voorheen bungalowpark Zuiderzee, klik hier om de plattegrond te zien). Alle vakantiehuizen daar staan aan het water en dat is toch altijd zo gezellig. We hadden gelukkig 4 slaapkamers in huis, dus Lauren kon haar eigen krijgen, zo fijn 😊. Twee badkamers, een prima keuken en een woonkamers maakten het huisje af. Maar de meeste tijd brachten we buiten door, in de tuin. Soms moesten we wel even een trui aan doen, maar het is fantastisch weer geweest.

Van alles te doen

We hadden onze fietsen meegenomen en fietsen een paar keer Medemblik centrum in. De dorpsstraat bestaat uit verschillende winkels en een fantastische visboer! Met z’n drietjes deelden we deze bak kibbeling. Ik vind het zo gezellig dat Lauren dit ook lust. En rauwe haring lust ze ook, weet je nog?

Ondertussen sloot ik onszelf buiten door de voordeur achter me dicht te trekken met de sleutel nog in de binnenkant in het slot. Gelukkig kwam dit vaker voor zei de conciërge en had hij de deur binnen een mum van tijd weer open. Thanks!

De boot hadden we niet alleen als aanhanger mee, maar ook echt om te varen. En dat deden we volop. Het was dan wel niet superzonnig deze week, maar de temperatuur was heel erg oke. We voeren over slootjes en vlieten, en ook het centrum in om een heerlijk ijsje te halen bij de Italiaan naar de visboer. Lekker!

Lauren heeft ook een fantastische week gehad. Niet alleen omdat haar opa en oma en oom en tante een week beschikbaar waren voor haar, ook omdat we superleuke dingen hebben gedaan. Zo zijn we drie keer gaan zwemmen. Lauren is niet zo dol op water en op het badje thuis, maar het zwembad was een succes. Van de glijbaan en later met vleugeltjes in het grote bad. Gooien met de bal, op het vlot of kijken hoe papa en opa uit de grote glijbaan roetsjen.

We aten de hele week ook lekker. Patat van de brasserie, pizza, chinees. Lekker en makkelijk. Ook kookte ik een avond een grote pan risotto. Dat was een succes. Ook konden we een avondje met mijn zwager en schoonzus uiteten, want opa en oma wilden wel met Lauren thuisblijven. Ik sloot de sushiavond af met groene thee ijs! Jammie.

To do’s met kinderen

Had ik al gezegd dat Lauren het leuk heeft gehad? In de omgeving is genoeg te doen, zowel op het park als buiten het park. De speeltuin lag tegenover ons huisje en het grote springkussen was een succes. Ook ben ik nog een ochtendje met haar naar een indoor speeltuin geweest. Lekker klimmen, klauteren en spelen. Voor een wat mindere dag is Funfestijn een goede tip!

Het allertofste wat we hebben gedaan is een middagje naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Een soort mini-Efteling voor kleine kinderen. Met een aantal kids-proof attracties, een treintje rond het park, een kinderboerderij, een voorstelling en speeltoestellen. Het paardje was favoriet en ook de auto was een succes. We aten in het park, lekker frietjes met een schnitzel. Het was een heerlijke middag.

Als je er ooit met je kindje ooit in de buurt bent, echt de moeite waard om ernaartoe te gaan. Het is niet duur (een van hun uitgangspunten), het is klein maar groot genoeg en er is van alles te doen.

Laatste dag

Ik maakte nog even gebruik van het feit dat de boot in het water voor het huisje lag en repareerden een paar plekken op het bootzeil. Het is een takkewerk om dit met de hand te doen, want het doek is stug en de naald en draad erg dik. Maar het is belangrijk om het doek goed te houden. Ook weer gefixt.

We haalden de boot uit het water, laadden alles in en reden weer terug naar huis. Daar pakten we alles direct uit en ik deed even mee met Laurens middagdutje. Ondertussen bracht Oscar de boot terug naar de haven en die werd direct in het water gelegd. Top, ook weer geregeld. En helemaal fijn dat het zaterdag zulk mooi weer was, en we een rondje konden varen.

Eind mei waren we op vakantie aan de andere kant van het IJsselmeer. Bekijk hier de plog van die mini-vakantie.

Ben jij wel eens in Medemblik geweest? Of in Sprookjeswonderland?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.