PLOG: week 1 & 2 van augustus – van alles wat

PLOG: week 1 & 2 van augustus – van alles wat

I know, het is een open deur, maar wat is het warm he! Ik merk dat het me net aan lukt om te werken, voor Lauren te zorgen en eten te koken. De rest (was, schoonmaken, m’n blog, sporten) schiet er allemaal een beetje bij in. Het is nogal een rommeltje, mijn afgelopen weken waren een rommeltje. Kijk je mee?

We passen op de hamster van de buren, die zijn op vakantie. Het is een schatje en behalve dat we ‘m soms horen rennen in z’n radje, hebben we er nauwelijks last van. Lauren vindt ‘m alleen maar leuk en roept de hele dag Pieppiep. Dan moet ze even kijken naar de hamster en als ie wakker is moet ik ‘m een stukje komkommer geven. Het liefst steekt ze haar vingers in de kooi, maar dan doen we maar even niet.

We zorgen tevens ook voor de plantjes en de achtertuin van de buren. En laat er in die achtertuin nou een ontzettend grote frambozenstruik staan. Ik pluk elke avond de rijpe frambozen eruit. Lauren vindt ze echt verrukkelijk en wij snoepen natuurlijk ook lekker mee. Ik vind het bijna jammer dat de buren weer terugkomen van vakantie.

We fietsen naar SOIA in Utrecht, waar Lauren in het gras en in de speeltuin speelden en wij biertjes dronken. Met zo’n kleintje ziet je tafel er al gauw kleurrijk uit!

Dit is hoe ik vorige week mijn vrije dag spendeerde: in de sauna. Het was bloedheet, maar o zo lekker. Van de sauna, naar het meertje, naar een zonnebedje, naar het terras. Met een boek, een tijdschrift en wat dropjes (ik neem altijd wat kleine snoepjes mee) kwam ik de dag wel door.

Ik vluchtte naar kantoor om daar lekker in de airco te werken, want bij ons op zolder is het helemaal niet te doen. Dat is nu wel het nadeel van thuiswerken. Maar in de middag liep bij ons op de kamer de temperatuur ook aardig op. Nog altijd beter dan thuis, maar eigenlijk niet prettig om in te werken.

Yes, de airco is er! Deze bestelden we in een kleine opwelling. Ik zag het echt niet zitten om nog zoveel hete dagen te hebben, waardoor de binnentemperatuur ook steeds opliep. We bestelden dus deze airco, die de volgende dag al geleverd werd. Wat een luxe! Het koelt de boel lekker af, waardoor Lauren, en later wij ook, lekker in slaap kunnen vallen. We laten ‘m ’s nachts niet aanstaan, dat vind ik niet prettig.

IJsjes: thuis eet ze waterijsjes, maar onderweg lust ze schepijs ook wel hoor. Hier pakte ze zelfs mijn hoorntje af. Toen ik een hap wilde nemen (om het smeltende ijs even op te eten) begon ze keihard te krijsen. Excuse me…

Bij dit mooie weer hoort natuurlijk een rondje varen. We gingen al vroeg op pad, waardoor er nog lekker veel schaduw was. En nog lekker rustig op het water. Ideaal!

Ik werd om 07:30 wakker. Oscar en Lauren sliepen nog, dus sloop ik de trap af om in de koelte in de tuin, met een kop koffie en m’n boek even in de tuin te zitten. Oh wát een begin van de dag.

Daar zijn ze weer: de frambozen. Je kan er ook lekkere ontbijtjes mee maken!

Wat bezielde me. Met deze temperaturen verse kippensoep maken. Dat betekent dat de bouten dik 2 uur moeten opstaan en daarna verwarm je de soep natuurlijk ook nog. Wat een hitte. Maar hij smaakte heerlijk! Voor Lauren deed ik er twee ijsklontjes in om ‘m af te koelen. Gaat ’t net even wat sneller.

En nu ik dit typ zit ik in de opening van de schuifbui. Wel binnen, maar ook half buiten. In de hoop dat er een windje waait, wat regendruppels vallen en het ietsjes koeler wordt. Als het goed is is het nu gedaan met de zinderende hitte. Ik kijk vooral uit naar de koele nachten, met het raam open en dan een graadje op 20-21. Heerlijk.

Hoe ben jij deze hittegolf doorgekomen? Kon jij werken in de airco op het werk? Of was je lekker op vakantie?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.