Plog: verjaardagsweekend – taart in de zon, hardlopen en thuis uiteten

Plog: verjaardagsweekend – taart in de zon, hardlopen en thuis uiteten

Hieperdepiep hoera! Happy birthday to me! Afgelopen zaterdag was ik jarig en ik werd 31 jaar. Klinkt oud vind ik. Vorig jaar werd ik dus 30 en daar had ik echt helemaal geen problemen mee, maar ik vind 31 toch wel echt serieus klinken. Anyway, ik was jarig en door corona vierde ik het niet. Toch had ik een heerlijk weekend. In deze plog neem ik je mee met mijn verjaardagsweekend. Klik gauw door.

Zaterdag

Goeiemorgen! M’n ochtend begint gezellig met z’n drieën in bed. Lauren is ontzettend verkouden en daardoor slaapt ze slecht. Vannacht was het hommeles en belandde ze dus bij ons in bed. Ze sliep gelukkig wel uit en om 07:45 uur hoor ik “mama” in m’n oor. Ik neem haar mee naar beneden en terwijl zij haar melkfles drinkt, drink ik een kopje gemberthee.

Lauren is gelukkig, behalve verkouden, niet ziek en speelt heerlijk op haar nieuwe Wobbel die ze voor haar verjaardag kreeg. Dat geeft mijn kans om even rustig een latte macchiato te drinken.

Als Oscar ook wakker is, eten we met z’n drietjes een echt zaterdags ontbijtje met verse croissants en een eitje. Mijn perfecte start van de zaterdag.

Het was tijd om te gaan poetsen op zolder, nu we klaar zijn met klussen op zolder. Dus stond ik op mijn verjaardag ramen te lappen. Niet echt sexy, maar wel een fijn klusje op zo’n zonnige dag. Je ziet direct resultaat.

Daarna at ik samen met Oscar een taartje in de tuin. In de zon. Onder een dekentje. Uit de wind is het heerlijk, maar zodra er een windje langskomt is het heel koud. Dus na 20 minuten ga ik toch maar naar binnen.

Van Oscar en Lauren kreeg ik deze mooi bos bloemen, een tekening en een weekendje weg met z’n drieën. Oe daar heb ik heel erg zin in! Ook komt de post binnen met een aantal kaarten. Blijft toch leuk om echte post te krijgen. In het pakketje zit een cadeautje van mijn collega’s: een Blad Cadeau.

Oscar en Lauren stappen op de fiets voor een rondje langs de kinderboerderij en ik trek mijn hardloopschoenen aan en zet de podcast Susy Q&A op. En ik ga me een portie lekker! Ik loop 7 kilometer met een pace onder de 6 min/km, wat me al een hele poos niet gelukt is. Daarna doe ik nog 3 sprintjes en zo kom ik in totaal uit op 7.5km. Heel lekker.

Ik douche en doe de hele riedel van de Curly Girl methode. Zo ziet mijn haar er dus nat uit. Lekker wavy, een beetje beachy. Ik ben nog op zoek naar de perfecte routine, maar beetje bij beetje lukt me dat.

We hebben eten besteld bij The Streetfood Club in Utrecht en als Lauren in bed ligt gaan wij voor de tv eten. De eerste gang is heerlijk, vooral de tostada atun smaakt heerlijk. Bij de tweede gang is alles warm en vooral de edamame boontjes zijn heel smaakvol. Het toetjes is een brownie met chocolade fudge. Heftig en lekker.

We kijken de ontknoping van WIDM en rond 22:00 uur gaan we naar bed. Oh dit was een heerlijke verjaardag!

Zondag

Lauren is vroeg wakker en ik laat haar nog een half uurtje in mijn armen dommelen. Om 7 uur tik ik Oscar wakker en hij neemt Lauren mee naar beneden. Ik draai me om en val weer in slaap.

Rond 9 uur hoor ik ze met z’n tweetjes naar boven komen met een ontbijtje voor me. Ik geniet van deze heerlijke ochtend, heb er niet eens een foto van gemaakt.

Als we gedoucht en aangekleed zijn eet ik nog een taartje. Het voordeel van jarig zijn tijdens de lockdown.

Weet je nog die ramen van gister? De zolder is bijna klaar (qua klussen) en Oscar installeert het bureau en zet onze computerschermen over. Maandag mag ik hier de eerste werkdag uitvoeren. Zo fijn om weer een overzichtelijke werkplek met goede verwarming te hebben. En een mooi uitzicht voor als ik even moet nadenken 😉.

Ik ben beneden met Lauren als ik boven allemaal getik hoor. Alsof er honderden knikkers van de trap vallen. Blijkt dat Oscar de plant heeft laten vallen en alle hydrokorrels van de trap rollen. Haha. Gelukkig is Oscar oké.

Ik dans samen met Lauren in de woonkamer en zij maakt grapjes door op haar konijn te gaan staan. Zelf lacht ze er het hardst om. Heerlijk die peuterhumor.

Ik trek haar een broek aan en we rijden naar de supermarkt voor de weekboodschappen. Komende week is het de Week zonder vlees en ik sla drie stuks Vivera in bij PLUS voor €1 per stuk. Ben heel erg benieuwd naar de smaak van dit “nepvlees”.

Na het eten (met vlees) gaan we nog even naar buiten en spotten we de “mwaan” die we van de week ook al spotte en postte op mijn Instagram. Lauren gaat in bad, we poetsen alle heerlijke snottebellen weg en ze gaat lief slapen.

En nu zit ik aan de keukentafel met een wijntje dit artikel uit te typen. Het was een heerlijk, zonnig en relaxed weekend. Zonder visite was het misschien wat saai en anders dan anders, maar ik vond het heerlijk. Ik hoefde niet druk te zijn met drankjes, koetjes en kalfjes en taart, maar ik had volle focus op mezelf en op mijn gezin. En dat fijne rondje rennen hielp daar ook erg goed bij.

Heb jij net zo’n fijn weekend gehad? Ik hoop het wel!
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.