PLOG: verjaardagsweek

PLOG: verjaardagsweek

Het is heel heel lang geleden dat ik een plog deelde met jullie. Ik dacht, laat ik weer eens zien hoe mijn week is zo in mijn verlof met een jonge baby en een peuter. En ik was afgelopen week ook jarig en dat zorgt voor gezellige foto’s. Kijk je mee?

Hoera! Ik ben jarig. Na al het kraambezoek en Laurens verjaardag vond ik het heerlijk om mijn verjaardag niet te vieren. Of nou ja wel met Oscar en de kindjes, maar zonder verjaardagsvisite. Ik trakteerde mezelf op het allereerste rondje hardlopen sinds de zwangerschap en en bevalling. Het was een klein rondje en ik begon heel rustig: 1 minuut wandelen en 1 minuut hardlopen.

Daarna gingen we uit lunchen bij Landhuis in de stad, in Utrecht, waar ik een broodje rookworst at. Lauren at welgeteld twee hapjes van haar boterham met hagelslag en wilde alleen maar bij ons hangen. ’s Middags bleek ze koorts te hebben en hebben we haar met een paracetamol op bed gelegd. Arm kindje. Gelukkig was ze de volgende ochtend al weer beter.

Ik kreeg bloemen en we aten taart!

Ook ging ik nog even met mezelf de stad in. Een paar to-dotjes afgewerkt (pakketje wegbrengen) maar ook even op zoek naar een nieuwe hardloop-bh. Zo na de zwangerschap en tijdens de borstvoeding pas ik echt niet in mijn oude sportbh’s. Het model dat ik al had vind ik heel erg fijn, dus ik kocht hetzelfde model maar dan een paar maatjes groter.

Ik haalde op de terugweg Thais op en we aten heerlijk. Het was een geslaagde verjaardag.

Het mooiste cadeautje is dat Thom het doorkreeg hoe hij aan de borst moest drinken na het knippen van zijn tongriempje. Dinsdag gingen we naar het consultatiebureau waar hij twee prikjes kreeg. Ooh zo zielig, het deed ‘m echt pijn. Hij kreeg ’s middags ietsjes verhoging, maar verder had hij er weinig last van.

Op woensdag gaat Lauren tegenwoordig gymmen en een van ons gaat dan mee. Daarna kwamen de buurjongetjes en hun mama eventjes op bezoek. Onze kindjes zijn ongeveer even oud. Thomas en hun baby schelen zelfs maar 10 dagen! Zo leuk.

Donderdag stond er een controle voor Lauren op het program. Net voor mijn bevalling hebben we ook al een middagje met haar in het ziekenhuis gespendeerd. Het bleek uiteindelijk een nierbekkenontsteking te zijn. Vandaag werd er gecontroleerd of die ontsteking helemaal weg was. En dat was gelukkig zo. Lauren vond het trouwens leuk en superinteressant bij de dokter. Gelukkig maar. Terwijl Oscar en Lauren gingen eten, ging ik een rondje rennen. Lekker.

Ik verzamelde allemaal babyspullen die wij niet meer gebruiken, zoals te kleine luiers en babyflesjes die ik her en der heb gekregen. Ik bracht het naar een Oekraïense familie hier in de buurt die de spullen naar Oekraïne brengen. Het is echt verschrikkelijk wat daar gaande is, en tegelijk is het zo ver van ons bed. Letterlijk. Meehelpen met dit soort initiatieven en geld doneren zijn de kleine dingen die we kunnen doen en dat doen we dan ook maar.

Vrijdag at Lauren niet thuis, dus maakte ik voor Oscar en mijzelf een eerlijke pokébowl. Hierop ging nog een klein toefje mayo en wat chilivlokken bij gebrek aan wasabi.

Wat minder tv kijken en wat meer lezen. Dat hoop ik toch echt te gaan doen. Lekker op tijd naar bed en dan nog eventjes lezen. Ik denk dat ik daar goed op ga. De laatste tijd hing ik maar een beetje onnodig en verveeld op de bank. Tijd om daar verandering in te brengen en mijn Kobo weer op te laden.

Met Lauren en opa en oma gingen we naar een pannenkoekenhuis in Voorst waar er allemaal speeltoestellen in de tuin stonden. Het was een soort minipretpark. Heerlijk overzichtelijk, een beetje oud, maar wel erg leuk! En deze kleine Lau Verstappen kon echt ontzettend goed rondjes rijden op de racebaan. Ik stond er echt versteld van.

Hoewel het erg druk is met twee kids, geniet ik er ook enorm van. Thomas ligt ’s avonds nog lekker bij mij op de bank en als ik dan zijn handje vasthoud valt hij heel rustig in slaap. Voordat hij dan écht slaapt breng ik hem naar bed, waar hij zelf in slaap valt. Toppertje he! En Lauren kan ze lekker spelen de laatste tijd. Terwijl ik Thom voed, speelt Lauren met haar poppenhuis op haar kamer. Dit uitzicht is toch goud waard.

We genoten ook nog even van het mooie weer. De bloesem begint te bloeien en tot nu toe blijft mijn hooikoorts uit. Dat had ik ook toen ik Lauren borstvoeding gaf. Zijn die hormonen toch nog ergens goed voor. Terwijl Lauren op haar nieuwe rode fiets voor mij uit fietste wandelde ik met Thom in de kinderwagen achter haar aan. Het was een heerlijk uurtje buiten.

Geniet jij ook zo van het mooie weer?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ PLOG: verjaardagsweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.